Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Брат ја не плачам за Лацио и Милан, ме нервира што не се исти аршините за сите екипи. Не може Икарди ради приговор да јаде две утакмици суспензија а Донарума за унесување у фаца на судија ништо, Киелини за истото ништо... Тоа ме нервира, иначе кур ме заболе дали ќе го казнат Донарума или нема, апсолутно ништо не ми менува тоа.

Pa brat ustanovivmo na forum odamna uste deka Inter e ekipa pratena od bogovite na fudbalot da vladee i caruva na zelenite tereni na planetata Interus ili popoznata kao planeta zemja.

Ali problemot e sto zlite sili zavladeaa na planetata Interus i pravat se sto e vo nivna mokj da go unistat golemiot bozestven Inter.
Zlite sili predvodeni od Moggi i Berluskoni koi ustvari imaat po 250 godine i se bezsmrtni i kje se borat protiv bozestvijeto uste tolku ako treba.
Znaes neli, vecnata borba na dobroto i zloto, za Inter pisue u biblijata i kuranot.

Ili toa ili ste totalno nebitni pa nikomu ne mu cue stapot za Inter i si gi kaznuvaat kao i ostanatite ekipi ko Bolonja, Palermo i Sampdorija.

A Milan i Juve praat sto sakaat nikoj ne smee da im pisne. Jbg toa e, ali nemoj da placete vishe, ne vredi, veruj.

Fudbalski savez Italije odlučio je danas da Nicola Rizzoli neće do kraja sezone deliti pravde na mečevima koje igraju Inter i Juventus.
Па дека невин и дека беше у право коа ја прекина играта за "правилно" да се изведе офсајдот,крвта смрдена да му ја ебам!

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Па дека невин и дека беше у право коа ја прекина играта за "правилно" да се изведе офсајдот,крвта смрдена да му ја ебам!

Golem kur... im pokloni 3 boda... swa moze i PTO da zeme do kraj na godina

Да не беше Рицоли, Интер ќе освоеше, мамата да му ја ебам мафијашка.

Абе веста не е пародија? Па Интер и Јувентус веќе не играат до крај на сезона, едино да договорат пријателска и да не им суди Рицоли...
Хехехеххе
Се заебаваш?
Рицоли нема веќе да суди до крај на сезонава на мечови на Јувентус и на Интер против било кој да играат,а не меѓусебе :pos:

Хехехеххе
Се заебаваш?
Рицоли нема веќе да суди до крај на сезонава на мечови на Јувентус и на Интер против било кој да играат,а не меѓусебе :pos:
Aaaaaaa моја грешка не разбрав убаво дека само еден дел е цитиран па викам некоја пародија да не е... А има потврда од кредибилен извор?[DOUBLEPOST=1487109934][/DOUBLEPOST]Инаку Мердашите немаат никаков проблем со тоа тука им се Таљавентус и Роки

Претседателот на судиите Марчело Ники беше гостин во една емисија што ја следам редовно во недела навечер и самиот рече дека е комплетно разочаран од преголемото медиумско внимание на утакмица која немаше толку контроверзии. Тој не е задолжен за делегирање на судиите, ама баш на прашањето дали Рицоли би требало да суди до крајот од сезоната на било кој од овие два тима, одговори дека да било до него не би требало да има никаков проблем. Рицоли исто така му го изгледав интервјуто каде што си прави како што италјаните велат "automoviola", односно сопствен преглед на своите одлуки.

Бонус, говорот на доста познат новинар во Италија, Марио Скончерти (фан на Фиорентина, солиден антијувенташ) каде што партал ги направи сите медиуми кои 10 дена креваат галама за таа утакмица, а се првите да продаваат морал дека постои "психолошка потчинетост" (како што гугл го преведува изразот sudditanza psicologica) на судиите спрема големите тимови, а истите се "потчинети" на тој натпревар веќе 10тина дена, додека на други помали мечеви кои се имаат случено многу посериозни работи не обраќаат никакво внимание.

Сега се разбира ќе кажете нормално е Рицоли и федерацијата да се бранат, бла-бла не знам што, ама верувајте ми не е. Порано кога ќе направеше некој судија сериозна грешка, федерацијата само декларативно застануваше позади судијата, додека тие на страна си преземаа мерки го тргнуваа на одмор по некој месец. Како што направија со Роки после Јуве-Рома, кога беше тргнат веднаш од мечот Македонија-Луксембург и му дадоа да одмори месец дена воопшто од судење или како што помошниот судија на Милан-Јуве кој е главниот кривец за голот на Мунтари до крајот од кариерата отсуди уште само три натпревари, а потоа веднаш го пратија во пензија. Е тука се гледа дека тие судии навистина отсудиле катастрофа.

Разликата е во тоа што Рицоли не направи ниедна сериозна грешка, дури дискутабилно е и дали воопшто погреши на тој меч. Да беше обратна ситуацијата или пак уште повеќе ова да беше сосема друг меч, немаше збор да се слушне за истиот, а камоли да се зборува 10 дена за нешто што не постои воопшто. Самиот факт ви е дека Рицоли денеска судеше меч во ЛШ. Тоа значи дека судискиот фудбалски свет не е само формално позади него, туку и реално заради тоа што целото ова што се создаде беше една искреирана медиумска фама, поттикната доста од самиот клуб Интер и од фактот што противникот во овој случај беше Јувентус.

Не очекувам да ме разбереш, да се согласиш или слично, ама верувај ми доста ги следам овие работи и ти гарантирам дека во Италија после некое време оваа епизода ќе остане како една од најисфорсираните утакмици од аспект на прикажувањето на судиските грешки.

Претседателот на судиите Марчело Ники беше гостин во една емисија што ја следам редовно во недела навечер и самиот рече дека е комплетно разочаран од преголемото медиумско внимание на утакмица која немаше толку контроверзии. Тој не е задолжен за делегирање на судиите, ама баш на прашањето дали Рицоли би требало да суди до крајот од сезоната на било кој од овие два тима, одговори дека да било до него не би требало да има никаков проблем. Рицоли исто така му го изгледав интервјуто каде што си прави како што италјаните велат "automoviola", односно сопствен преглед на своите одлуки.

Бонус, говорот на доста познат новинар во Италија, Марио Скончерти (фан на Фиорентина, солиден антијувенташ) каде што партал ги направи сите медиуми кои 10 дена креваат галама за таа утакмица, а се првите да продаваат морал дека постои "психолошка потчинетост" (како што гугл го преведува изразот sudditanza psicologica) на судиите спрема големите тимови, а истите се "потчинети" на тој натпревар веќе 10тина дена, додека на други помали мечеви кои се имаат случено многу посериозни работи не обраќаат никакво внимание.

Сега се разбира ќе кажете нормално е Рицоли и федерацијата да се бранат, бла-бла не знам што, ама верувајте ми не е. Порано кога ќе направеше некој судија сериозна грешка, федерацијата само декларативно застануваше позади судијата, додека тие на страна си преземаа мерки го тргнуваа на одмор по некој месец. Како што направија со Роки после Јуве-Рома, кога беше тргнат веднаш од мечот Македонија-Луксембург и му дадоа да одмори месец дена воопшто од судење или како што помошниот судија на Милан-Јуве кој е главниот кривец за голот на Мунтари до крајот од кариерата отсуди уште само три натпревари, а потоа веднаш го пратија во пензија. Е тука се гледа дека тие судии навистина отсудиле катастрофа.

Разликата е во тоа што Рицоли не направи ниедна сериозна грешка, дури дискутабилно е и дали воопшто погреши на тој меч. Да беше обратна ситуацијата или пак уште повеќе ова да беше сосема друг меч, немаше збор да се слушне за истиот, а камоли да се зборува 10 дена за нешто што не постои воопшто. Самиот факт ви е дека Рицоли денеска судеше меч во ЛШ. Тоа значи дека судискиот фудбалски свет не е само формално позади него, туку и реално заради тоа што целото ова што се создаде беше една искреирана медиумска фама, поттикната доста од самиот клуб Интер и од фактот што противникот во овој случај беше Јувентус.

Не очекувам да ме разбереш, да се согласиш или слично, ама верувај ми доста ги следам овие работи и ти гарантирам дека во Италија после некое време оваа епизода ќе остане како една од најисфорсираните утакмици од аспект на прикажувањето на судиските грешки.

Дај најди некоја изјава и од мајка му на Рицоли, да видиме што вика она...

@Mondonico Уште ли се објаснуваш и се докажуваш со лепаков и дружинава.Нели гледаш дека се влезени во некаков филм на завери,каде нивниот семоќен интер се бори се мрачните сили кои не им даваат 7 години да се доближат до врвот.Све се они обесправени,жртви кои се оштетени од судии,федерацијата ги казнува за се и сешто и сосема нормално е што ни во Европа не можат да излезат последниве години.Оваа сезона испаднаа и од групи во ЛЕ и таму се е наместено.Судиите беа против големиот интер кој во таква јака конкуренција со Бер Шева,Спарта Прага и Саутемптон не можеше ништо повеќе.

Во Петок, Миленко Неделковски Шоу, со Крешимир Mишак гостин во студио ќе се дискутира за одлуката на Рицоли, и дали Јуве го потплатил за неговите одлуки, пречката на Дибала, во склоп со ФИГЦ и новиот светски поредок, на чело со Ањели Нутела корпорација

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom