Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Џеко отвора простор, Кол ги забавуваше колегите, а Вермален сеуште е нов се нема докажано. Вие шо ќар видовте од Џеновјаните?

Куцка беше еден од најдобрите играчи во тимот минатата сезона.
Лука Антонели е добра резерва, не е толку лош играч за во Серија А.
Констант и Бирса дрва, и онака не се очекуваше ништо од нив, не беа фрлени ни пари за двајцата.
Ел Шарави беше одличен.

Ова до 2012/13. Да продолжиме уште назад?

Куцка беше еден од најдобрите играчи во тимот минатата сезона.
Лука Антонели е добра резерва, не е толку лош играч за во Серија А.
Констант и Бирса дрва, и онака не се очекуваше ништо од нив, не беа фрлени ни пари за двајцата.
Ел Шарави беше одличен.

Ова до 2012/13. Да продолжиме уште назад?

Доволно е ме убеди. Сполајти. :)

Минатата сезона во Серија А изиграл 34 натпревари, на коишто Милан примил 42 погодоци, додека пак Ридигер изиграл 30 натпревари на коишто примиле 31 гол.
Ридигер постигнал 2 гола , а Ромањоли 0.
Ридигер 4 жолти картони и 0 црвени, а Ромањоли 8 жолти и 1 црвен картон.

Не гледам да има подобра статистика од Ридигер.
Ако глеаш само по статистика заеби работа. Со оглед на средина која Рома ја имаше лани и Милан се глеа кој имал повеќе работа. Статистички лани и Монтоливо беше меѓу најдобрите во средина по освоени топки ама дали стварно беше подобар од другите во негова категорија? :)

Ако глеаш само по статистика заеби работа. Со оглед на средина која Рома ја имаше лани и Милан се глеа кој имал повеќе работа. Статистички лани и Монтоливо беше меѓу најдобрите во средина по освоени топки ама дали стварно беше подобар од другите во негова категорија? :)

Знаев дека тоа ќе го одговориш, ама немам спремено контра аргумент, со друго се зафатив. :)
Има статистика со оценки според новинари и според статистичари на лигата, т.е. за секое коло посебно од 1-10 за секој играч и средна оценка на крајот.
Погледни:
http://www.gazzetta.it/calcio/fantanews/statistiche/serie-a-2015-16/alessio_romagnoli_357
http://www.gazzetta.it/calcio/fantanews/statistiche/serie-a-2015-16/antonio_rudiger_409
http://www.gazzetta.it/calcio/fantanews/statistiche/serie-a-2015-16/kostas_manolas_314

од каде инфото?
Сигурно е.. ете и друг член истото го кажа.. Ми излезе на фб преку една Италијанска страна.Од тел сум ме мрзи да барам . Ај да почекаме и другиве што ќе пренесат!![DOUBLEPOST=1472148135][/DOUBLEPOST]
од каде инфото?
Сигурно е.. ете и друг член истото го кажа.. Ми излезе на фб преку една Италијанска страна.Од тел сум ме мрзи да барам . Ај да почекаме и другиве што ќе пренесат!!

Кога стигна и квалитетот на дефанзивците да се споредува според општа клупска статистика, тури му пепел на "модерниот" начин на гледање на фудбалот.

Кога стигна и квалитетот на дефанзивците да се споредува според општа клупска статистика, тури му пепел на "модерниот" начин на гледање на фудбалот.

Како поинаку ќе го споредиш дека е едниот подобар од другиот?

Добро сине не напињај жити све, Рудимбе е најбољи дефанзивец у млечниот пат, догодина у Јуве ќе иде пошто е најдобар на својата позиција, вас нема да ви фали пошто купувате све од Барселона и то је то.

Број на добиени дуели по натпервар, број на шутеви, успешни додавања, картони, голови, MotM. Ромањоли во бројот на добиени дуели е подобар 2.3 по натпревар и оцена 6.89, Рудимбе 1.5 и оцена 6.82.
Ранокија во Сампдорија имаше повеќе добиени дуели од Рудимбе. :icon_lol:

Како поинаку ќе го споредиш дека е едниот подобар од другиот?
Да ги гледаш и двајцата и да ги употребиш вештините стекнати од долгодишно пратење фудбал и гледање квалитетни дефанзивци?

Да ги гледаш и двајцата и да ги употребиш вештините стекнати од долгодишно пратење фудбал и гледање квалитетни дефанзивци?

Јас гледам едно, ти гледаш друго, другарчето гледа трето. Не е ова комунизам, па да мора сите исто да гледаме. Ако гледавме така немаше потреба овде да седиме и да дискутираме и разменуваме мислења.
И ти не си се согласувал со некои мислења. Зошто?
Јас сметам дека понекогаш и статистика помага. Некои работи не се забележуваат.[DOUBLEPOST=1472155162][/DOUBLEPOST]
Добро сине не напињај жити све, Рудимбе е најбољи дефанзивец у млечниот пат, догодина у Јуве ќе иде пошто е најдобар на својата позиција, вас нема да ви фали пошто купувате све од Барселона и то је то.

Неста е најбољи муце, ама слеп е народов не гледа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom