Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
:pos: Јувентус се пионири во виткање како кифли по терен...
На кого жити све Јуве му се виткале? Па и аутсајдери кога биле со Барса, Баерн, Реал играле машки до крај. Еве последно што ми текнува е дека на Бернабе имаа резултат 1-1 за финале и имаа шанси за 1-2 а не им требаше нов гол. Не дека Реал немаше шанси после 1-1 и не дека Јуве доминираше ама ја прифатија играта машки играа за да дадат гол. Ова вечер што го правеа играчите на Фиорентина е само за погорната клетва. На сопка, никој не може да ме убеди дека се витка по минута, две, три.

На кого жити све Јуве му се виткале? Па и аутсајдери кога биле со Барса, Баерн, Реал играле машки до крај. Еве последно што ми текнува е дека на Бернабе имаа резултат 1-1 за финале и имаа шанси за 1-2 а не им требаше нов гол. Не дека Реал немаше шанси после 1-1 и не дека Јуве доминираше ама ја прифатија играта машки играа за да дадат гол. Ова вечер што го правеа играчите на Фиорентина е само за погорната клетва. На сопка, никој не може да ме убеди дека се витка по минута, две, три.
Друга е перспективата кога гледаш како навивач прашај ги фановите противничките екипи истото ќе ти го кажат.

Друга е перспективата кога гледаш како навивач прашај ги фановите противничките екипи истото ќе ти го кажат.
Муабетот ми е дека во 80% од последните 20 и кусур сезони биле фаворит со екипите од Серија А и нема логика да им се виткаат за да задржат резултат а во Европа кога играле со посилен противник играле до крај, машки. Со Реал ја имаат традицијата, со Баерн, Барса не и тоа е тоа. Да им се виткаа во финалето на Барса а не да пробуваат да дадат втор гол можеби ќе ја немаше контрата за 2-1 (иначе и третиот гол беше контра), можеби ќе се идеше на пенали, кој знае. Арно ама Јуве го нема тој пичкарски менталитет да задржава време со превиткување од неколку минути за обична сопка.

Алегри даде еден интересен податок дека овој меч имал активна игра 45 минути мислам, што било 10 минути помалку од просекот.

Али за кур ми се оправдувањава, кога бевме катастрофа, очај невиден и тоа не по првпат сезонава.

Алегри даде еден интересен податок дека овој меч имал активна игра 45 минути мислам, што било 10 минути помалку од просекот.

Али за кур ми се оправдувањава, кога бевме катастрофа, очај невиден и тоа не по првпат сезонава.
И ја пишав во првиот пост дека не ми е проблем да пишам дека бевме очајни ама од друга страна мора да се воведе правило дека играч што се витка повеќе од пола минута не смее веќе да се враќа во натпреварот. Не може бе за Киеза со носилки да се влага на терен, за минута покасно, шпринтови да прави ко сега да почнал мечот. Да умре, пичка ли му сестрина!!!

И ја пишав во првиот пост дека не ми е проблем да пишам дека бевме очајни ама од друга страна мора да се воведе правило дека играч што се витка повеќе од пола минута не смее веќе да се враќа во натпреварот. Не може бе за Киеза со носилки да се влага на терен, за минута покасно, шпринтови да прави ко сега да почнал мечот. Да умре, пичка ли му сестрина!!!

Незнам што ти е толку чудно и зошто толку си се изнервирал, нормални се тие ситуации, пцуј колку сакаш ама правиш муабет за нешто што не влијаеше на утакмицата.
А јас пак незнам од кај му таа сила на Калинич да се рова со овие неандрталците, ББЦ буквално го утепаа, сто пати го легнаа на земја, еден барем требаше црвен да добие, па такви стартови треба да се забранат. Лути се ти колку сакаш ама играчите на јуве ги утепаа физички противникот и затоа срамно е да се фаќаш за ситуацијата за Киеза кој впрочем поштено беше соборен.

Незнам што ти е толку чудно и зошто толку си се изнервирал, нормални се тие ситуации, пцуј колку сакаш ама правиш муабет за нешто што не влијаеше на утакмицата.
А јас пак незнам од кај му таа сила на Калинич да се рова со овие неандрталците, ББЦ буквално го утепаа, сто пати го легнаа на земја, еден барем требаше црвен да добие, па такви стартови треба да се забранат. Лути се ти колку сакаш ама играчите на јуве ги утепаа физички противникот и затоа срамно е да се фаќаш за ситуацијата за Киеза кој впрочем поштено беше соборен.
Беше обично сопнат а се извитка три минути (од 69-72) и уште со носилки дојдоа по него, за минута покасно да трча ко луд. Реков погоре што подразбирам јас под носилка, а тоа е 6 месеци не играње фудбал. Арно ама за пичката тое е задржување време. Затоа такви пички ќе останат мидтејбл екипа и просечни играчи и ќе им биде успех ЛЕ и мечеви со Карабах и ПАОК. Зошто на пример не пиздев за поразот од Џенова? Зошто машки им го земаа гзот на Јуве и не се превиткуваа ко пички по терен.

Последно уредено:
Беше обично сопнат а се извитка три минути (од 69-72) и уште со носилки дојдоа по него, за минута покасно да трча ко луд. Реков погоре што подразбирам јас под носилка, а тоа е 6 месеци не играње фудбал. Арон ама за пичката тое е задржување време. Затоа такви пички ќе останат мидтејбл екипа и просечни играчи и ќе им биде успех ЛЕ и мечеви со Карабах и ПАОК. Зошто на пример не пиздев за поразот од Џенова? Зошто машки им го земаа гзот на Јуве и не се превиткуваа ко пички по терен.
De be covek imalo situacii koga timot gubi pa nekoj lezi vo bolki, ednostavno ima jaki udari i sok bolki ne mora sekoj sto lezi so skrseni koski da e, ne e ova fudbal u balon, plus pola od tie udari na obicen i nezagrean covek se skrsenici... Sepak e ova profeionalen fudbal.

De be covek imalo situacii koga timot gubi pa nekoj lezi vo bolki, ednostavno ima jaki udari i sok bolki ne mora sekoj sto lezi so skrseni koski da e, ne e ova fudbal u balon, plus pola od tie udari na obicen i nezagrean covek se skrsenici... Sepak e ova profeionalen fudbal.
Држи вода ова со споредбава аматери-професионалци ама пак, еве не знаев за податокот на @Mondonico дека се играле само 45 ефективни минути. Мислам дека тоа е премалце па макар третолигаш водел со прволигаш и сакал да го задржи водството по секоја цена.

Држи вода ова со споредбава аматери-професионалци ама пак, еве не знаев за податокот на @Mondonico дека се играле само 45 ефективни минути. Мислам дека тоа е премалце па макар третолигаш водел со прволигаш и сакал да го задржи водството по секоја цена.
Moze da e taka, ne ja gledav utakmicata, moze stvarno preterale ili pa bil dosta grub natprevar.

Не знам што те чуди,таков е Италјанскиот фудбал..една од екипите ќе заводи и ќе се влечат како црева по теренот цел натпревар..милион пати така и на Интер му се има случвано,едноставно се имам помирено со тоа дека таков фудбал се игра во Италија и то е то.

Беше обично сопнат а се извитка три минути (од 69-72) и уште со носилки дојдоа по него, за минута покасно да трча ко луд. Реков погоре што подразбирам јас под носилка, а тоа е 6 месеци не играње фудбал. Арно ама за пичката тое е задржување време. Затоа такви пички ќе останат мидтејбл екипа и просечни играчи и ќе им биде успех ЛЕ и мечеви со Карабах и ПАОК. Зошто на пример не пиздев за поразот од Џенова? Зошто машки им го земаа гзот на Јуве и не се превиткуваа ко пички по терен.

Обично сопнат :D
Човекот трчаше брзо и во таква ситуција и едно обично сопнување може да направи да лета у воздух и да се повреди:toe:
Не се осеќаш али многу си субјективен, јувентус игал машки до крај и кога не им требало, дај молим те не се заебавај:D

А мене Јувентус вечерва ми изгледаа на класична касапска италијанска екипа од 90-тите години, која недостатокот на квалитет го надополнува со борбена но и нечиста игра:icon_lol:

Не знам што те чуди,таков е Италјанскиот фудбал..една од екипите ќе заводи и ќе се влечат како црева по теренот цел натпревар..милион пати така и на Интер му се има случвано,едноставно се имам помирено со тоа дека таков фудбал се игра во Италија и то е то.
Од помаливе екипи најчесто Реџина и Палермо го тепале Јуве. И они се виткале и задржавале ама не можам да им замерам ко на Фиорентина, затоа што овие се претставуваат ко клуб со високи амбиции во горниот дел на табелата. Значи нема логика да се бориш за горниот дел од табелата а по твоја вина да се одиграат само ебани 45 минути. Вечерва играчите на Фиорентина ги претераа сите граници, затоа и беа клетвите од моја страна. Ако споредуваме, овој пораз е поочекуван од тој од Џенова ама после тој меч јас ни пиздев, ни колнев. Играчите на Џенова машки не рашлапаа во фудбалска смисла и Јуве можеше да биде среќен што не си отиде со петарда. Од друга страна ова вечер беше калакурница, што би рекол Гидра "Ja волим овај режим, кад сви раде а ја лежим".

Aма битно не е физички спремен за во Интер да игра. :D Ама за Реал да ги пуни спремен е. ЧД

Не е дека не е физички спремен, иако во право е вајсот дека станал пандев играч, Манчини јавно кажуваше дека не бил во можност да издржи повеке од 1 час на терен и тоа е апсолутно точно, али Интер со Икарди напред, кој моментално статистички е еден од најкорисните напаѓачи во Европа ако се земат во предвид головите, асистенциите и акциите во кои учествувал а паднало гол, реално и немаат потреба од Јоветич кој во една ваква ситуација беше зацементирана резерва, а има квалитет да поминува повеќе време на терен што во Интер не беше изводливо да го прави.
Икарди 200 минути да игра на терен ќе везе, не памтам дека сезонава бил заменет, можеби со Де бур само, а заедно во ист состав многу лошо функционираа, барем со Манчини таков беше случајот. Јоветич реално не заслужува статус на резерва моментално, нити пак верувам дека ќе се задоволи со такво нешто, а тоа под дифолт влијае врз игра, самодоверба и слично.

А дека е супер играч, е, и мило ми е што го покажува тоа во првиве две утакмици на Севиља, жал ми е што не успеа сега во Интер али којзнае, можеби ке се врати, позајмен е и ќе видиме дали ќе го откупат Севиља, кога е во прашање нападот секако Интер нема апсолутно никакви проблеми, Едер е тука да покрие ако Икарди не игра а и со заминувањето на Јоветич се отвара простор и за Пинамонти кој е голем талент, и конечно после заминувањето на јојо е префрлен да биде дел од сениорскиот тим.

Што се однесува до Јуве, ова реално на Интер не им одговара, наполи и рома во ваква ситуација дополнително ќе се осоколат а и вака се во топ форма, уште ова фалеше, јуве да ги врати во битка за титула, башка мислам дека јуве гостува и кај едните и кај другите.

Последно уредено:
Обично сопнат :D
Човекот трчаше брзо и во таква ситуција и едно обично сопнување може да направи да лета у воздух и да се повреди:toe:
Не се осеќаш али многу си субјективен, јувентус игал машки до крај и кога не им требало, дај молим те не се заебавај:D

А мене Јувентус вечерва ми изгледаа на класична касапска италијанска екипа од 90-тите години, која недостатокот на квалитет го надополнува со борбена но и нечиста игра:icon_lol:
Добро, кажи ми на кој меч и кога Јуве чувале резултат со виткање по терен? Со кого тоа во Италија Јуве случајно водел па морал да се излежава по терен за да не му израмнат?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom