Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
Него сега читам, дел од акциите на Парма ги купил Сулејман Кемиров, оној богаташон од Анжи Махачдрндрнкала :eek:

Уште Јуве и Милан од крупните зверки останаа кај италијанските газди мада се шпекулира дека и Милан ќе продава едно 30-40% наскоро. Овој пат најсериозно до сега дури и купувачот рече дека се водат преговори.

Ни Рудван Мистел а уште помалку Чичарито се блиску до Пипо.
Реално, некој погоре убаво кажа, Пипо е уникат, прототип.

Италијанците како народ се таков менталитет што не сакат многу туѓо.Затоа и нив тешко им оди продажба на клубовите за разлика од англичаните франзуциве.Али јасно е како ден не можат они против руските у арапските тајкуни.Се продадоа Рома и Интер али Интер реално тапа газда добија сега дури бетер се.Ако италијаниве реално не вложат повеќе италијанската лига ќе биде рудник на ПСЖ какот тргнала работата.

Италијанците како народ се таков менталитет што не сакат многу туѓо.Затоа и нив тешко им оди продажба на клубовите за разлика од англичаните франзуциве.Али јасно е како ден не можат они против руските у арапските тајкуни.Се продадоа Рома и Интер али Интер реално тапа газда добија сега дури бетер се.Ако италијаниве реално не вложат повеќе италијанската лига ќе биде рудник на ПСЖ какот тргнала работата.
Секоја чест на заклучокот дека Интер добил тапа газда после само 1 година откако го води клубот! :cuc:

Глеам па вашите еден јак газда у пичку матер! Романисти и све е можно, ќе види урда на курот и одма бачило ќе отвара. :facepalm:

Koга беше гордост да се кажи дека си фан на Италјанска екипа,сега ако му кажиш на некој дека навиваш за Интер/Јувентус/Милан...ќе те направат ретардиран во стилот "шо ги гледаш бе оние умрените"

Да ја тргнам ланската сезона, мене цел живот ми го викаат тоа за Ливерпул, па што да правам :)

И тоа најчесто луѓе што не пратат фудбал али има и онакви што се у тренд и „навиваат“ за тренди екипи, ко Дортмунд до лани, пример :)

Да ја тргнам ланската сезона, мене цел живот ми го викаат тоа за Ливерпул, па што да правам :)

И тоа најчесто луѓе што не пратат фудбал али има и онакви што се у тренд и „навиваат“ за тренди екипи, ко Дортмунд до лани, пример :)

Чекај друже рано ти е, пази се коа ќе дојдат фанови на Манчестер Сити да тераат мајтап со тебе...врв :DЕте конкретно него го зедов за пример пошо е од ПЛ, тука спаѓаат сите актуелни клубови што се на стероиди и прават(купуваат) историја со пари.

Ај пресметај колку има потрошено досега газдата на Интер, најсериозно :). Интер троши пари ама скроз неплански. И ние не трошиме пари ама знајме шо купваме и шо скаутираме.

Koга беше гордост да се кажи дека си фан на Италјанска екипа,сега ако му кажиш на некој дека навиваш за Интер/Јувентус/Милан...ќе те направат ретардиран во стилот "шо ги гледаш бе оние умрените"
Ги гледам "умрените" дваесет и нешто години. Серија А е прво странско првенство кое сум го следел преку сателитска, а го имам играно и на спортска прогноза. Тогаш екипите од првенства ко англиско, шпанско и германско уште си играа со курињата во песок. Значи заклучок од сето ова е дека такво прашање ("шо ги гледаш бе оние умрените") може да ти постави само тежок облик на морон.

Ги гледам "умрените" дваесет и нешто години. Серија А е прво странско првенство кое сум го следел преку сателитска, а го имам играно и на спортска прогноза. Тогаш екипите од првенства ко англиско, шпанско и германско уште си играа со курињата во песок. Значи заклучок од сето ова е дека такво прашање ("шо ги гледаш бе оние умрените") може да ти постави само тежок облик на морон.

90тите Јуве и Милан заедно врзаа 6 финалиња, единствени во историјата по 3 со ред што имаат играно. Парма,Фиорентина и Лацио исто така имаа ѕверски екипи крајот на 90 кои можеа да се носат ама баш со секого. Проблемот кај умрените е што од СП90 немаат вложено во инфраструктурата.

А за муабети за легедни ако тргниме од Марадона,Ван Бастен и Платини ќе дојдиме до заклучок дека 80% од најдобрите играчи играле во Италија.

Се смеам...не ме јебете дека пак ја почнавте дискусијава :aplauz: Па добро мене никој на кур не ме става кога јадев гомна, али ок еве сега на некој ни анкетата не им е доволна. Да бе ја сум отворил уште 10 профила само зада гласам :D Батистута-Инзаги, ова ко Џеси Џеј и Мадона да ги ставиш у иста реченица :icon_mrgr:

Баш како што покажува анкетата у најмала рука дупло бољи беше Бати од Инзаги[DOUBLEPOST=1419074569][/DOUBLEPOST]Башка да не збориме што е скроман дечко, шаље све паре кеви :D

Последно уредено:
Баш како што покажува анкетата у најмала рука дупло бољи беше Бати од Инзаги[DOUBLEPOST=1419074569][/DOUBLEPOST]Башка да не збориме што е скроман дечко, шаље све паре кеви :D
I vozi Yugo
:D[DOUBLEPOST=1419083712][/DOUBLEPOST]

Последно уредено:
aБе тродупло боље.... ;) башка што зборите батистуа на грб носел тимови инзаги не...па нормално кога батистута никад не играл за играл за тим како милан или јувентус...без навреда ама и рома и фиорентина во периодот кога бати играше беа најмалку класа под милна и јуве...не е докажан во голем клуб...додека инзаги е докажан... не дека бати е лош играч далеку од тоа....ама срамота е луѓе да го потценувате толку пипо....[DOUBLEPOST=1419092007][/DOUBLEPOST]и да завршиме дискусијата...еве една легенда што има да каже за темата....значи човек кој има играно против двајцата и се разбира најмалку 10 пати поише од сите ние тука...
Alessandro Nesta

Who is the most difficult centre-forward you have come up against?
The worst experience I ever had was playing against Ronaldo when we faced Internazionale in the 1998 UEFA Cup Final in Paris. He’s an incredible player. I have watched that game on video so many times since then, trying to work out what I did wrong. We lost 3-0 but I don’t think now it was my fault. Ronaldo was simply unstoppable. He is so quick he makes everyone else look as if they arestanding still. I hope he really gets fit now because Ronaldo, in full flow, is the most spectacular sight in football.

After Ronaldo?
Pippo Inzaghi never gives you a moment’s rest. You only have to brush against him and he falls over. Then, he always plays right up on the edge of offside. He must be as difficult for a referee’s assistant as he is for a defender. Gabriel Batistuta is equally awkward, for different reasons – and Jan Koller, who’s just joined Dortmund from Anderlecht.

What are their qualities?
Batistuta always gives you a good game. It’s a great battle with him. I think I have won some, while he has scored a few goals at my expense. He’s not as quick as Inzaghi but he’s sharper around goal. As for Koller, he is difficult to control physically.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom