Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ох леле.Другар не те сфаќам што ме прашуваш, ама ти не ја сфаќаш поентата на казнувањето на играта со рака. Игра со рака се казнува кога раката е одделена од телото со намера да се спречи нејзината линија на движење и да спречи ударот да оди кон голот, да спречи центаршут, да спречи додавање меѓу два играчи и така натаму. Оваа рака на дефанзивецот на Рома не се казнува, од проста причина што тој е легнат на земја и топката оди директно во неговото тело, поточно градите. Нема друга опција освен да се заштити со рацете припоени за телото, нешто што е дозволено и со правилата. Топката да беше 20цм повисоко и тој да ги кренеше рацете за да ја удри би било чист пенал, но во овој случај никако.
Без навреда ама ништо не те разбирам од тоа што го зборуваш. Како го вметна Мурињо овде, кога тој не е играч туку тренер и каква е таа парада?Ох леле.
Ај вака, ај размисли двапати шо кажа. Еве помош. Замисли лудак како Мурињо шо ќе напрај да е точно то шо го кажваш. Ај да се штитиш во природна позиција, ама да прајш парада со рацете напред , не брат. Ти кажав колку и да кажваш шо е целта на правилото размили како се можи дасе злоупотребува како шо збораш ти.
Да уште една работа, замисли каква ќе беше темава Киелини да беше тој шо се "штити" со раце.
Секоја игра со рака во шеснаесеттик која што не е прилепена до телото се свири пенал, без око да му трепне на судијата дали раката ја проминла насоката на движење на топката или не. На сликава многу добро се гледа дека раката НЕ Е прилепена за телото. До утре може да се пишува дека топката не сменила правец итн, но сепак таа е реалноста.Другар не те сфаќам што ме прашуваш, ама ти не ја сфаќаш поентата на казнувањето на играта со рака. Игра со рака се казнува кога раката е одделена од телото со намера да се спречи нејзината линија на движење и да спречи ударот да оди кон голот, да спречи центаршут, да спречи додавање меѓу два играчи и така натаму. Оваа рака на дефанзивецот на Рома не се казнува, од проста причина што тој е легнат на земја и топката оди директно во неговото тело, поточно градите. Нема друга опција освен да се заштити со рацете припоени за телото, нешто што е дозволено и со правилата. Топката да беше 20цм повисоко и тој да ги кренеше рацете за да ја удри би било чист пенал, но во овој случај никако.
Не ќе да се баш припоени. Убаво се гледа дека му е одвоена. Дали се штити или не независно, раката НЕ му е припоена:Играчот на Рома си го заштити телото од силен удар од топка со раце припоени до истото. Не знам каде и како овде гледаш пенал. А за тоа што би било кога Киелини би бил таму, не навлегувам бидејќи не се мој проблем луѓето што си пресудуваат според дресот, а не според конкретната ситуација.
Какво право при досудување на овој пенал бе брат, ова е еден од полошите пенали свирнати посебно заради тоа што играчот на Парма и го исклучија во овој случај.Секоја игра со рака во шеснаесеттик која што не е прилепена до телото се свири пенал, без око да му трепне на судијата дали раката ја проминла насоката на движење на топката или не. На сликава многу добро се гледа дека раката НЕ Е прилепена за телото. До утре може да се пишува дека топката не сменила правец итн, но сепак таа е реалноста.
Еве ти еден ЕКЛАТАНТЕН пример каде играчот на Парма ја исфрла топката од шеснаесетник во корнер, но ненамерно ја допре со рака, која НЕ ЈА ПРОМЕНИ НАСОКАТА НА ДВИЖЕЊЕ, но сепак му беше досуден пенал на Интер, и тоа со право.
Не му го расипвај филмот на Колина.Секоја игра со рака во шеснаесеттик која што не е прилепена до телото се свири пенал, без око да му трепне на судијата дали раката ја проминла насоката на движење на топката или не. На сликава многу добро се гледа дека раката НЕ Е прилепена за телото. До утре може да се пишува дека топката не сменила правец итн, но сепак таа е реалноста.
Еве ти еден ЕКЛАТАНТЕН пример каде играчот на Парма ја исфрла топката од шеснаесетник во корнер, но ненамерно ја допре со рака, која НЕ ЈА ПРОМЕНИ НАСОКАТА НА ДВИЖЕЊЕ, но сепак му беше досуден пенал на Интер, и тоа со право.
[DOUBLEPOST=1412620611][/DOUBLEPOST]Не ќе да се баш припоени. Убаво се гледа дека му е одвоена. Дали се штити или не независно, раката НЕ му е припоена:
![]()
Сладоледџијо, муабетов ко за нашколо на класен. Ај прочитај овде титули http://en.wikipedia.org/wiki/Massimo_Oddoпа Падоин е бог за Тоти, повеќе скудета има од него во кариерата
![]()
Буфон за гол ди Мунтари рече нешто како "абе не видов на друго место се пулев, ама чим Таљавенто одлучил да не биде гол, во право е".Ако е Тоти бог тогаш што треба да бидат Дел Пиеро,Буфон,Малдини и остали играчи од тој ранг што играле дур повеќето од нас не биле ни родени...сепак не личи еден БОГ да се понаша ко кочијаш,да крши нозе и да има освоено само една ебана титула у цела кариера.![]()

Аман бе...Какво право при досудување на овој пенал бе брат, ова е еден од полошите пенали свирнати посебно заради тоа што играчот на Парма и го исклучија во овој случај.
Не знам од каде ги црпите правилата дека секој допир со рака е пенал, стварно не знам и немам намера повеќе да се натегам. Кој како сака, така нека си ги гледа правилата, на крај краева многу тешко се убедува човек во она што не сака да го верува.
Јас останувам на тоа дека немаше пенал во ситуацијата за која барате и толку од мене.

Абе ја невидов нитуеден од нашиве фанови да каже дека пеналите се чисти ко солза.Факт е дека се дискутабилни, али ќе повторам, и на други тимови ширум топ 5 лигите се свират исти работи , ама тогаш не ве засега, па исто ко да небило.Не сте ич објективни.Прво и основно, фанови на Јуве (одредени), никој не кажа дека местите или дека мечот со Рома беше наместен него дека добивте помош од Роки, а и дека константно добивате помош од судиите. Океј, можеби некој спомнал местење али сигурно било за задевање. Факт е дека Јуве има најјак состав во Италија, никој не го спори тоа.
Второ, Јуве победи и тоа е завршена приказна, ама како е могуче цел свет да виде дека двата пенали на Јувентус не беа регуларни, а само вие да тврдите дека се е во ред или дека барем еден од пеналите бил регуларен? Па уште и коментари од типот: Зборете што сакате Јуве е најјак, хехе поздрав, кучињата си лаат караванот си врви. Мислам каде со коментариве
И трето, кога сме кај третиот гол на Јуве, само ќе ја постирам сликава, чисто колку да се потсетиме околу некои работи.
Втората слика- знаете повеќето за кој меч се работи
![]()
П.с. Играч кој се наоѓа во пасивен офсајд чим стои во видното поле на голманот е ОФСАЈД! Не е битно дали со едното око Де Сантис можел да го види Бонучи или дека М Бива повеќе му сметал отколку Видал, битно е дека Видал се наоѓаше во видното поле на Де Сантис и голот требаше да биде поништен. Ама пошо Роки е кретен не е поништен голот и тоа е тоа.
Не ме терај да скролам поназад жити мене. Не мислев на тебе, затоа и пишав во заграда ( одредени).Абе ја невидов нитуеден од нашиве фанови да каже дека пеналите се чисти ко солза.Факт е дека се дискутабилни, али ќе повторам, и на други тимови ширум топ 5 лигите се свират исти работи , ама тогаш не ве засега, па исто ко да небило.Не сте ич објективни.
Видал не се наоѓа во видното поле кога Бонучи тргнува да ја шутира топката, Скорупски го гледа почетниот момент на движење.
Не ме терај да скролам поназад жити мене. Не мислев на тебе, затоа и пишав во заграда ( одредени).
И види ја сликата што ја поставив, како тоа не се наоѓа во видното поле на Де Сантис? Да не треба со шублер да мерат случајно? Едноставно е, Бонучи шутира, Видал е два метра пред Де Сантис и голот треба да е поништен бидејќи му попречува видик. До која мера му попречува не може да знаеме, ниту ние ниту судиите, јеби га.
Брат не ме разбираш изгледа. Ај кажи ми како ова ќе го види судијата во текот на еден меч? Логично е, Видал е во пасивен офсајд, но се наоѓа пред голманот на Рома, а тоа може само да биде поништен гол и ништо друго. Тоа ми е муабетот.![]()
Ова е и излагањето на експертите од Скај зошто голот може да се класифицира како регуларен.