Scirea
ZARDOZ
- Член од
- 4 август 2010
- Мислења
- 28.187
- Поени од реакции
- 91.439
Не се отвара тема за обична утакмица.![]()
20+ страни напишани за неполни 24 часа
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не се отвара тема за обична утакмица.![]()
Tutojuve и Tuttosport не е исто грешка си нешто.
Не го знам ја Марко, такви еден куп ги има , кои држат некои демагогии, а се квази навивачи.Небитен фактор.
Ако за северот вие сте југ, тогаш за оној правиот југ сте посевер и од северот
Пиши слободно бе , ја сакам и почитувам квалитена дискусија .[DOUBLEPOST=1412609291][/DOUBLEPOST]
И е регуларен, и Скај на кој толку се повикувате го изјави тоа .
Tutojuve и Tuttosport не е исто грешка си нешто.
Не го знам ја Марко, такви еден куп ги има , кои држат некои демагогии, а се квази навивачи.Небитен фактор.
Ако за северот вие сте југ, тогаш за оној правиот југ сте посевер и од северот
Пиши слободно бе , ја сакам и почитувам квалитена дискусија .[DOUBLEPOST=1412609291][/DOUBLEPOST]
И е регуларен, и Скај на кој толку се повикувате го изјави тоа .

Не ме дриблај, Тутојуве го напиша у постот, можда по грешка, али ја така видов.за тутоспорт цело време зборам бидејќи ги читам на фудбалиталија, а и порано кога не постоеше фудбалиталија.нет(или јас не сум знаел дека постојат) ги читав овие три весника[DOUBLEPOST=1412609511][/DOUBLEPOST]
ОК, тогаш, регуларен нека биде![]()

Нема врска од кај е сликата,вака изгледа кога плаче за секоја можна одлука што не е во корист на Рома.А и грев е да ги ставиш Тоти и Дел Пиеро во иста реченица.Имав голем респект за човекот до вчера,али после онаа изјава каде наместо да го критикува судењето на Роки,како најголем сељак зема да плука по Јувентус,ја изгуби цела почит кај мене и како фудбалер и како личност.Тоа што постира слика каде што плачеше и твојот идол Дел Пиеро од 2000 еуро докажува дека си глуп како трактор.За тоа што си го коментирал нема потреба да зборувам си кажа цел свет и вашиот тренер призна така да кулирки си.
.Не ме дриблај, Тутојуве го напиша у постот, можда по грешка, али ја така видов.
Ти го чекам исцрпното ислагање![]()

повторно провокации, местења, ау бау, вакви сте , онакви сте, затвор едно друго ... а не претходно, икарди, жена му на оној, братучедот на тој, нагатомо - нагасаки, бонера . дрн дрн ... ова се бара бре, гол ди мунтари, калчо ди фалсо, сериа б, местачи , а у бау Има и Тутојуве, електронски медиум епа не те дриблам бе
ти реков цело време мислам на тутоспорт, а пишав тутојуве, оти тука некои од миланските екипи така го завикаа, па исто и јас многу пати наместо да пишам тутспорт, пишам тутојуве, јас не ни знам дека навистина постои тутојуве весник![]()

ej aj не ми го чепкај икарди жити све...ми се свиѓа што темава пак добива на шмекповторно провокации, местења, ау бау, вакви сте , онакви сте, затвор едно друго ... а не претходно, икарди, жена му на оној, братучедот на тој, нагатомо - нагасаки, бонера . дрн дрн ... ова се бара бре, гол ди мунтари, калчо ди фалсо, сериа б, местачи , а у бау
![]()
Ако мислиш дека Јуве доколку не се случеше тргадијата ќе освоеше ЛШ тогаш нема потреба да дискутирам.Им дадоа пенал Ливерпул и толку али ако мислиш дека се подбивам ради трагедијата не е точно тоа е ваш стил со авионот на Торино и паролата за која добивте неверојатни 30 000 евра казна а Рома добивашe затварање на Curva Sud за помали инциденти.Ајде ќе ве видиме во ЛШ да даде господ у 1/4 финале (ако воопшто минете групите) со судии од надвор кој е којНема врска од кај е сликата,вака изгледа кога плаче за секоја можна одлука што не е во корист на Рома.А и грев е да ги ставиш Тоти и Дел Пиеро во иста реченица.Имав голем респект за човекот до вчера,али после онаа изјава каде наместо да го критикува судењето на Роки,како најголем сељак зема да плука по Јувентус,ја изгуби цела почит кај мене и како фудбалер и како личност.
Дел Пиеро за него е пример за Капитен,без ниедна црна дамка во кариерата,за разлика од римскиов касап,кој има повеќе испади во кариерата него ли што има титули.
А кој е глуп ко трактор покажа кога напиша дека ради Хејзел трагедијата му е поклонета титулата во ЛШ на Јувентус.
Продужи си со причата Campionato Falsato и уживај![]()

ми се свиѓа што темава пак добива на шмекповторно провокации, местења, ау бау, вакви сте , онакви сте, затвор едно друго ... а не претходно, икарди, жена му на оној, братучедот на тој, нагатомо - нагасаки, бонера . дрн дрн ... ова се бара бре, гол ди мунтари, калчо ди фалсо, сериа б, местачи , а у бау
![]()
А кој е глуп ко трактор покажа кога напиша дека ради Хејзел трагедијата му е поклонета титулата во ЛШ на Јувентус.
за поздравување е, ама додека не видам псовање-бан-втор јузер-допсовување и перманентен ко во славните времиња кога темава вриштеше од гнасотии ништо не праиме.![]()

Го читаш @Io Sono Interista овој што пишува, местењето на јуве му е уживање. Али морам да му признаам дека е класика натпревар како во старите добри времиња за јуве...Не знам за вас ама јас уживав во вчерашниот натпревар буквално...едноставно колку грешки да имаше Роки сепак сето тоа го прави едно италјанско класично дерби..утакмицата ми делуваше како во старите добри времиња кога имаше прејаки дерби во Италија со многу жар и страст и секако квалитетен фудбал..најбитното е тоа што конечно се појави екипа која можи да му парира на Јувентус и со самото тоа се ствара поголем ривалитет...публиката урлаше,притисок од сите страни, да фрчат оштри стартој,провокации ти реков ми рече...Welcome to Seria A
Гол не се поништува доколку има играч во шеснаесетникот кој е далеку од голманот, блиску до голманот или било каде и да стои. Местото не е клучно за тоа дали играчот е во активен или пасивен офсајд. Клучно е дали играчот кој е позади сите дефанзивци, влијае или не врз акцијата.Кога @Scirea почна со прашањата, еве и јас едно да поставам. Сакам некој сериозно да ми каже, не се заебавам оти стварно незнам. Дали голот се поништува доколку при шут противнички играч стои во шеснаесетник во офсајд, не баш пред голманот ама во негови близина, дали голот е неважечки и според сите правила и прописи нерегуларен. Сакам искрен и содржаен одговор
Еве ја сликата при шутот
![]()
Не не не,Гол не се поништува доколку има играч во шеснаесетникот кој е далеку од голманот, блиску до голманот или било каде и да стои. Местото не е клучно за тоа дали играчот е во активен или пасивен офсајд. Клучно е дали играчот кој е позади сите дефанзивци, влијае или не врз акцијата.
Во овој случај овие од Скај мислиш Америка ја откриле со тоа што асистентот му рекол дека Видал е во офсајд. Нормално дека му рекол, јас од овде тврдам дека аситентот му укажал на Роки дека Видал е позади сите играчи на Рома. Должност му е тоа. Но, одлуката за тоа дали голот е валиден не паѓа на ничиј друг грб, туку на главниот судија. 100% си во право кога велиш дека е комплицирано. Во вакви случаеви, главниот судија добива сигнал од асистентот дека има играч во недозволена позиција кој може да влијае врз акцијата и тој во истиот момент мора да одлучи дали Видал (конкретно во случајот) влијае врз акцијата или не влијае и дека голманот може да интервенира и дека не е попречен. Од сликата и во живо се гледа дека е апсолутно тешка одлука. Видал стои пред голманот, ама Бонучи се наоѓа доста полево од Видал (гледајќи од перспектива на голманот и на сликата) што значи дека голманот веројатно може да види кога почнува шутот. Исто друг дел од акцијата е траекторијата на топката, што не оди кон местото каде што стои Видал (во таков случај 100% би било офсајд) туку овојпат од десната страна.
Ова е се разбира мое видување, бидејќи верувај ми, Колина да го прашат за овој настан нема да може експлицитно да каже дали е офсајд или не, туку сигурно ќе одговори дека ова подлежи под инстантна интерпретација на судијата на натпреварот.