Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
си ги измешал сладоледите нема интер 10-0

Бидејќи пиша дека ќе оди да лупи пиперки, јас ќе одговорам... :) Ништо не измешал, така е. Јуве има 10-0, Рома 9:1.

Најмногу голови имаат дадено Милан и Интер, по 11. Само што Интер дури седум даде на еден натпревар...

Екдал, дете на Јувентус. Прва победа на Земан, во 4 кола 3 гола дадени денес 3 гола и сето тоа поради Ил Капитано.

Против овој иам играно пред 8 години на турнир у Шведска.
Види го до кај стигна, за едно полувреме хет трик на Интер му даде а ја у трета лига губам од Фортуна... дома.:facepalm:
Да ти ебам животот беден. :tapp:

Се изначитавме како тоа они имале тим за 3 класи појак од оној на Милан,како тоа они имале одбрана 10 калси над нашата со Видиќ,Хуан и Ранокија,средината срамота да се споредува со таа на Милан,Икарди > од цел напад на Милан и така натаму и сега гледам Каљари на Зденек Земан ги здрвил 1:4. :facepalm: Таман си помислив дека има тим од Италија што ќе се надигурва со Баер и Барса ме разбуди од спиење Зденко.

Да имавте некое тимчиште па да ве разберев ама во моменти кога и вие и ние имаме аматерски екипи и играме без тренери со ‘‘ура‘‘ тактика такво омаловажување ... :D

Ае дајте видео од порничот со Екдал,бар да ми се напуни душата више коа ми остана празен џебот.Две години ги неам на ливче стаено баш денес најдов све им ебам.

Имате среќа Икарди не игра иначе ќе ја вртеше... и да ВИДИЧ најбоље ШТОПЕР у ЛИга...
kakva vrska ima vidic so debaklov ne mi e jasno, penalot vrska nemase nikakva, pa uste i na 1-3 go sviri so igrac poveke kaljari, neznam so koj pamet go svirna, blokira udar i lezi staticno so noze ovoj pa so cel pamet simulira ( 1-3 ) i mu uspea.
nejse, mancester ima 101000 pati pokaj tim od lester, primi 5 gola posle 1-3, real isto so sosiedat, iam kazano milion pati koga dirigentot e nekoj ko macari, cel orkestar zvuci rastimano, ko Inter so mur i inter so kelnerot, a istiot tim bese vo prasanje, denes pa edno 8 igraci na inter potfrlija celosno i ne funkcioniraa na teren, jedino na koj moze da mu se zameri e na onoj glupion japonec koj so zut karton startuva ko da nema utre na sredina na teren ( a i asistirase za prviot gol na kaljari ), za drugite vinoven e samiot sistem koj e najgolem protivnik na inter sezonava. Macari forsira sistem za ekipa koja se zadovoluva so 8mo, 9to mesto na tabela, a ne za ekipa koja logicno neli, treba da atakuva za visok plasman, pogotovo sto stanuva zbor za tim ko Inter.

Inter sekako izvisuva od bitka za LS ( dur macari e trener ) iako vo momentov aktivno se del od istata i se pred site konkurenti ( na hartija ) na tabela, ama so vakov sistem na igra, i pristap tipicen za ekipa ko Atalanta na primer, pod difolt toa znaci deka nema teoretska sansa da se treti. Dovolno e da se kaze deka Macari u inter do sega, a ova mu e vtora sezona, ne uspeal 3 pobedi po red da vrze seuste.

I da, Vidic e klasa i momentalno ubedlivo najdobar igrac vo odbranata na Inter koja sezonava e kompletna ( i na hartija, klucno u muabetov, edna od najdobrite vo italia vo paket so golmanot ), jedino sto mu zameruvam e za golot so Palermo, za sve ostalo e kriv toj sto mu e trener, ednostavno Se sto ne treba da go igra so tim ko Inter, go forsira do maksimum i se nadevam za prv pat u kariera ( kolku i da zvuci ova cudno ) ke pie otkaz, koga ako ne sega.

Последно уредено:
Напаѓачки футбал формулиран под дејство на непрестаен проток на никотин до мозокот.

zeman6.jpg

Со Зденко нема претпазливи формации, стаклена игра. Со Зденко се игра машки. Нека му каже некој на Мацари.

Повеќе би одговарала оваа:
Zdenek-Zeman-300x300.jpg

Земан мојот омилен тренер! :cuc:[DOUBLEPOST=1411927653][/DOUBLEPOST]
Ти е гајле кој има најдобра одбрана, Рома пак 2ра ќе заврши.

Јади кнедли 4 комада!
Zdenek-Zeman.jpg

Абе видете... секој тим кој е малце поквалитетен и поорганизиран може во било кое време да го победи тимот кој што го води Земан. Сите знаеме како играат тимовите што ги води Зденко, агресивен напаѓачки фудбал додека на одбраната не и обрнува многу внимание. Конте во Торино за 20 минути му направи водство од 3-0 со Вучко и Матри во нападот... понатаму не се ни мачеше дополнително да го декласира.
Е сега стварно има тимови во лигата кои се сакати, или пак тренерите им се мајндфакови и изиграваат лудило, па тука Земан користи прилика да ги обрука.
Се ми се чини дека денес Земан несакаше да им даде уште неколку гола заради тоа што Интер играа на домашен терен, ептен голема брука ќе беше (иако и со овој резултат да изгубиш дома од Каљари доволно кажува се), имаа играч повеќе, а Екдал беше на стероиди, додај ја тука и формата на Андреоли и Видиќ, нека бидат среќни што само четири комада примија.
Ако продолжат Милан со ваквата очајна игра во одбраната, нема воопшто да биде чудно ако и тие го примат длабоко од Каљари....

Како и да е, оваа сезона ќе пазам Каљари да го играм ГГ3+ :icon_lol:

Ти е гајле кој има најдобра одбрана, Рома пак 2ра ќе заврши.
Ауч.

Инаку има некои теоретски шанси Мацари да биде отпуштен (не одма туку ако продолжи лошо) или секако тера до крајот на сезоната?

Ќе го јаде куроффф, сеа 4-5 утакмици ќе нема пораз и Тихо ќе си рече уффф добро е, тераме со Џигимон.
Има среќа што Наполи, Фиорентина и Милан се мртвила иначе до сега 8 бода ќе ни бегаа.

Сеа играме со Карабах, нормално ќе тепа Интер со некој умрен гол од индивидуална акција, и копилево ќе се пува дека тимот покажал карактер. После ќе биде усран од Наполи на гости, па можда ќе ја тепа Фиорентина дома, зашо имаме апла добра традиција со нив, и фактички бркање КУР на џигерицата одвратна. Уф да има Господ сеа да изгуби од Карабах, па после и од Наполи и Виола и да лета од клубов, додека работата не станала пресериозна.

Наредно коло играат Фиорентина -Интер мислам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom