Marchelo93
Дипломиран Џаболебар
- Член од
- 10 јули 2011
- Мислења
- 1.931
- Поени од реакции
- 1.999
Судиското тело нема никакви допирни точки со Федерацијата.
Може на хартија,у пракса чисто сумњам.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Судиското тело нема никакви допирни точки со Федерацијата.
Мога грешка, ја се мислев дека како посебно тело функционираата , нешто поврзано со CONI, а они уствари се во склоп на FIGC .![]()
Може на хартија,у пракса чисто сумњам.
Па глупо е да се каже регуларен гол затоа што свирна фаул судијата и Ханданович застана, не ни бранеше воопшто. Е сега дали ќе ја одбранеше тоа е сосема друго прашање, ама небитно тоа, соминтелен фаул досуди судијата, бидејќи немаше некој преголем контакт врз Нагатомо (гром да го акне).Луѓе остајте тоа настрана што формално е дел од федерацијата, самостојна институција се судиите, посебно затоа што се многу строги правилата за нивна промена и деградација. Затоа во пракса се јавуваат судии со повеќе стаж од функционери во федерацијата кои не можат апсолутно никако да влијаат врз нив, посебно кога станува збор за интернационалните судии со знак од ФИФА.
Инаку разбрав нешто дека и на Палермо им поништиле регуларен гол, точно е тоа?
Нит беше фаул а уште помалце ќе ја одбранеше Ханданович како што ја шутна овој од Палермо, многу лошо судење и едните и другите имаат за што да се жалат, али реално Интер беше по оштетенМога грешка, ја се мислев дека како посебно тело функционираата , нешто поврзано со CONI, а они уствари се во склоп на FIGC .
L'Associazione Italiana Arbitri (AIA) è la settima componente dellaFederazione Italiana Giuoco Calcio. Si occupa del reclutamento, della formazione, della gestione tecnica, associativa e disciplinare degli arbitri dicalcioitaliani. Fondata il 27 agosto 1911 in un ristorante di Milano[1], oggi ha sede in via Tevere a Roma, con uffici in Via Campania. Al 31 gennaio 2011conta 33.113 associati[2].
Ти потпрецедниче да ќутиш.Исис, глобално затоплување, илуминатите и нивниот светски поредок, целиот свет е против интер, груевски пак ќе победи, џонтра и баже се префрлаат у фан клуб јуве, и така !!
Вие иначе како сте ?![]()

Миланези да не се лажеме. Утре се освен победа ќе биде чекор назад.
Ситни фитнес проблеми најверојатно, се дупнаа 3 утакмици напред назад 90 минути и Инзаги е претпазлив со сите, ако му кажат дека некој не е фит ко шо треба и може да се повреди ради тоа тогаш ќе го одмара.Ел Шарави се гледа дека не е спремен, ама што им се деси на другите двајца?