Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
7. Серија А > 1. Ла Лига -
Од тоа следува
1. Серија А 7х > 1. Ла Лига :vozbud:

Сега дури сум и среќен што извадивме нерешенео против Милан

Termin nedeljom u 15.00 i derbi kola u 20.30 časova garantovao je najbolji fudbal na svetu. Popodnevna druženja sa Simonom Venturom i nekim čudnim ljudima u šarenom studiju u kojem se zbijaju šale na italijanskom koji ne razumemo, ali nam ipak deluju simpatično da razvučemo osmeh i da zamišljamo o čemu to Žabari pričaju.

Poslednja decenija prošlog veka ostaće upamćena u fudbalskim almanasima kao epoha najjače lige koju je svet ikada video. Njegovo veličanstvo Kalčo. Serija A je tada bila suva esencija najboljeg mogućeg fudbala. Gladijatorska arena kao u Rimu dva milenimujma ranije. Ko se tada nije oprobao u Seriji A propustio je najteži filter i priliku da vidi gde je njegovo mesto među najboljima.

Bilo je to vreme Sedam sestara. Juventus, Milan, Inter, Roma, Lacio, Fiorentina i Parma. Imali su pare, moć, stil, svetske zvezde i trenerske mozgove. I iznad svega toga lutkare koje su vukli konce. Sedam Donova. Sedam prebogatih familija koje su nemilosrdno upumpavale stotine miliona nemačkih maraka (ili milijardi lira) u stvaranje dinastija koje će od Kalča napraviti do tada neviđen fudbalski spektakl.

Anjeli, Berrluskoni, Morati, Kranjoti, Sensi, Čeki Gori i Tanci. Kakvi tipovi!

ЦЕЛ ТЕКСТ

За сите претседатели на клубови пишува какви играчи и тренери носеле, само во делот за Јуве не се спомнува играч. Пошто со такви претседатели, што е важно кој игра :D

За сите претседатели на клубови пишува какви играчи и тренери носеле, само во делот за Јуве не се спомнува играч. Пошто со такви претседатели, што е важно кој игра :D

Цела статија има за играчи, Како да трампаш резервен голман за добитник на златна топка во 2 чекори. Многу поучно четиво, има на крајот бонус како да зафркниш скаут во Франција.

Судејќи според текстов, денешната Англиска и Шпанска лига (Германската не ја ни спомнувам :LOL: ) се гола вода за Калчото од 90-те... Сите претседатели потекнувале од градовите за кои настапувале нивните тимови, така да правеле се што е во нивна можност да се искачат на врвот на Италија. Јесте да повеќето од нив биле ненормални, ама сепак си ги сакале клубовите, гледале што повеќе да потрошат на пазарот и да се курчат низ Италија:angel:[DOUBLEPOST=1420199407][/DOUBLEPOST]Инаку, ќе отвара некој тема за дуелот во Вторник, или нема потреба.... и онака ќе тепаме :sekc:

Цела статија има за играчи, Како да трампаш резервен голман за добитник на златна топка во 2 чекори. Многу поучно четиво, има на крајот бонус како да зафркниш скаут во Франција.
дај бе кажи која е таа статија да ја прочитам :D

Судејќи според текстов, денешната Англиска и Шпанска лига (Германската не ја ни спомнувам :LOL: ) се гола вода за Калчото од 90-те... Сите претседатели потекнувале од градовите за кои настапувале нивните тимови, така да правеле се што е во нивна можност да се искачат на врвот на Италија. Јесте да повеќето од нив биле ненормални, ама сепак си ги сакале клубовите, гледале што повеќе да потрошат на пазарот и да се курчат низ Италија:angel:[DOUBLEPOST=1420199407][/DOUBLEPOST]Инаку, ќе отвара некој тема за дуелот во Вторник, или нема потреба.... и онака ќе тепаме :sekc:
Отварајте бе, ја да сум и за Сампдорија-Џенова би отворил за инат на швабите! :Кезец:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom