Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
Termin nedeljom u 15.00 i derbi kola u 20.30 časova garantovao je najbolji fudbal na svetu. Popodnevna druženja sa Simonom Venturom i nekim čudnim ljudima u šarenom studiju u kojem se zbijaju šale na italijanskom koji ne razumemo, ali nam ipak deluju simpatično da razvučemo osmeh i da zamišljamo o čemu to Žabari pričaju.

Poslednja decenija prošlog veka ostaće upamćena u fudbalskim almanasima kao epoha najjače lige koju je svet ikada video. Njegovo veličanstvo Kalčo. Serija A je tada bila suva esencija najboljeg mogućeg fudbala. Gladijatorska arena kao u Rimu dva milenimujma ranije. Ko se tada nije oprobao u Seriji A propustio je najteži filter i priliku da vidi gde je njegovo mesto među najboljima.

Bilo je to vreme Sedam sestara. Juventus, Milan, Inter, Roma, Lacio, Fiorentina i Parma. Imali su pare, moć, stil, svetske zvezde i trenerske mozgove. I iznad svega toga lutkare koje su vukli konce. Sedam Donova. Sedam prebogatih familija koje su nemilosrdno upumpavale stotine miliona nemačkih maraka (ili milijardi lira) u stvaranje dinastija koje će od Kalča napraviti do tada neviđen fudbalski spektakl.

Anjeli, Berrluskoni, Morati, Kranjoti, Sensi, Čeki Gori i Tanci. Kakvi tipovi!

ЦЕЛ ТЕКСТ

100 пати се наежив додека читав:cuc:

100 пати се наежив додека читав:cuc:

Типичен медитерански начин на однесување. Не само кон спортот, туку и кон бизнисот, жените...

Тоа е и не баш разумно однесување. Штета што не пронајдоа некоја средина, да ги постават клубовите на здрави темели. Па сега се принудени да ги продаваат или да се трудат да обезбедат стабилно работење во многу потешки услови.

Но, кога ќе видиш каков однос имале кон својот бизнис (а се работи за огромни компании), не е ни чудно што вака завршија клубовите.

Сепак, овој шмек што го има италијанската лига, го нема ниту една друга. Штета е да не воскресне повторно фудбалот во Италија. Дали со странски сопственици ќе го има тој шмек е веќе друга тема...

^Од сите тие газди само Ањели останаја силни и со светла иднина.
47b20s0.gif

Овие од FC Inter Fans Macedonia станале бетер од Панче. Денес повеќе слики и статуси имаат за Черчи него за Подолски. :icon_lol:

Овие од FC Inter Fans Macedonia станале бетер од Панче. Денес повеќе слики и статуси имаат за Черчи него за Подолски. :icon_lol:
Не можеме да го преболиме грабежот, многу јак играч ни земавте пред нос, ние 4 години се бориме за него а вие за 1 минута го земавте, браво за Галијани што успеа играч кој вредеше 20 милиони за го земе за 2. :cuc:

Не можеме да го преболиме грабежот, многу јак играч ни земавте пред нос, ние 4 години се бориме за него а вие за 1 минута го земавте, браво за Галијани што успеа играч кој вредеше 20 милиони за го земе за 2. :cuc:

Премногу значење давате на играч кој ви го земале мислиш се работи за Ројс и Роналдо. Такви селски работи прават Панче и компанија Супер Спорт и долу коментари на дечишта аауууу кој е овој.
Ги следам често на фб и до пред еден месец леле кај нас ќе дојде му се јавиле преку телефон, Мурињо не го пушта Торес... итн
Сега тие коментари ги избришале, педери сте бе на сите ќе ви подарам диња. :icon_lol: :kuracc:

ja би разбрал да правиш заебанции за Черчи што сам по себе не ништо посебно ако Интер не го донел ... Подолски :icon_lol: :icon_lol:

Премногу значење давате на играч кој ви го земале мислиш се работи за Ројс и Роналдо. Такви селски работи прават Панче и компанија Супер Спорт и долу коментари на дечишта аауууу кој е овој.
Ги следам често на фб и до пред еден месец леле кај нас ќе дојде му се јавиле преку телефон, Мурињо не го пушта Торес... итн
Сега тие коментари ги избришале, педери сте бе на сите ќе ви подарам диња. :icon_lol: :kuracc:
Знам бе и мене не ми се свиѓаат такви натписи, му се јавиле на Черчи и му рекле да не потпишува со Милан. :pos:
Али јеби га, ќе пише некој админ, после доека се тргне отишло у јавност више.[DOUBLEPOST=1420238448][/DOUBLEPOST]
ja би разбрал да правиш заебанции за Черчи што сам по себе не ништо посебно ако Интер не го донел ... Подолски :icon_lol: :icon_lol:
Ај баш би сакал да видам што му фали на Подолски?
Еве просветлиме со стручна експертиза ти се молам.

Ај баш би сакал да видам што му фали на Подолски?
Еве просветлиме со стручна експертиза ти се молам.

па ако тоа што е отеран од Арсенал, тоа што пред да дојде таму испадна со Келн во втора лига, тоа што пред да иде во Келн беше најслаб шпиц што пипнал топка во Баерн и технички има кариера од две-три асални години ако му се изземат сите овие години мотање и не правење ништо асално не ти е доволно, ондак ништо. Топ е закон е.

па ако тоа што е отеран од Арсенал, тоа што пред да дојде таму испадна со Келн во втора лига, тоа што пред да иде во Келн беше најслаб шпиц што пипнал топка во Баерн и технички има кариера од две-три асални години ако му се изземат сите овие години мотање и не правење ништо асално не ти е доволно, ондак ништо. Топ е закон е.
Освои светско со 54 минути играње :cool:

Управата на Рома веќе со години е свесна дека Черчи не го бива:kafence:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom