Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
Нема шанси да се одигра утакмицата во Џенова
На крај Џенова оди, и Антонини освојоват ЛШ, и е номиниран за златна топка.. Навивачиве на Милан еден по еден вршат самоубиство.

B4aFDA2CUAAZLfz.jpg:large

На крај Џенова оди, и Антонини освојоват ЛШ, и е номиниран за златна топка.. Навивачиве на Милан еден по еден вршат самоубиство.
И сите ние останатите заедно.

Ќе има две големи дербиња наредното коло:pos:

1. Juventus 35
2. Roma 32
3. Genoa 26
4. Sampdoria 25

December 14
12:30 Juventus ? - ? Sampdoria
15:00 Genoa ? - ? Roma
i dvete cisti 1 :D[DOUBLEPOST=1418134706][/DOUBLEPOST]ljajic vo timot na koloto ? zasto? deka dade nepostoecki gol vo 95ta? cela utakmica drvo nedodelkano bese..

i dvete cisti 1 :D[DOUBLEPOST=1418134706][/DOUBLEPOST]ljajic vo timot na koloto ? zasto? deka dade nepostoecki gol vo 95ta? cela utakmica drvo nedodelkano bese..

Џенова на гости стандарт 2-4 ја тепаме:D

А Љајич ако беше дрво тогаш незнам кој беше подобар во нападот .. непостоечки гол во 95-та? Друже центиметри беа во прашање, ептен тешко да се одлучи дали е или не е офсајд, неможеш така да го окарактеризираш[DOUBLEPOST=1418138877][/DOUBLEPOST]
ај почекај,малце покасно кога веќе сакаш да дознаеш.нема јас до кај да терам,историјата го вика тоа,тоа што ти и сите навивачи на Рома омаловажувате се и сешто поради идиотските испади на Тоти е сасвим друга прича.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Те заборавив, за малку :)

Добро бе што се лутиш сега?? Па навистина ме збрка со клубските и навивачките легенди. Затоа ти реков да објасниш малку, како на пример како Клосе стана легенда на Лацио и каква легенда е? клубска? навивачка?
Гаскоњ нема 50 утакмици за Лацио, а останал запамтен кај нив по израмнувачкиот погодок против Рома и така се добива статус на легенда?
Јас треба Балцарети за легенда да го сметам што кога изгубивме од Лацио во Купот плачеше,а веќе наредната година кога постигна гол за победа се радуваше како мало дете од среќа ?

Недвед има дупло повеќе настапи за Јувентус одколку во Лацио, зар сите играчи што освоија со Лацио титула таа година треба да се легенди ??
Еве ти пример со Бониек, играше во Јувентус беше еден од подобрите, но потоа замина во Рома, со самото заминување во Рим, Јувентус кога го изградија стадионот ја исфрлија неговата ѕвездичка, заминувањето во Рим им беше доволно да одлучат дали тој е легенда или не ..

Ние навивачите на Рома не омаловажуваме, туку сме горди што имаме ЛЕГЕНДИ во вистинска смисла на зборот, не ги делеме на клубски или навивачки, туку тоа се чистокрвни легенди со педигре,во вистинска смисла на зборот. Едниот(за разлика од другиот кој е помлад и рано е да го викаме легенда) е сеуште жива и активна легенда(не само во Италија, туку во Европа) која сеуште игра и имаме чест да ја гледаме, игра а веќе е легенда, тоа не е омаловажување, туку гордост, најголемата карактеристика на овој клуб и неговите навивачи !!

Последно уредено:
Идиотски испади на тоти тачно , не е фер да ги моча интер пред цела италија јавно со години.

Идиотски испади на тоти тачно , не е фер да ги моча интер пред цела италија јавно со години.

Интер кој стигна го моча па не гледам за другите да пишат идиотски испади

Да не е фер да го моча Интер, греота, од тој Интер Тоти губеши титули во Серија А и Купот.

Пролазот на Јувентус понатаму предизвика мирен ден во темава :icon_lol:

Утре мислам дека реални шанси има Рома со оглед на тоа што покрај другите Агуеро нема да настапи за Сити. Останува на Рома да не прават индивидуални грешки што мислам дека ќе биде доволно да поминат понатаму. 

Идивидуални грешки и Морган Де Сантис увек идат заедно.Ама ај ќе сочекаме , ќе видиме утре.Шанси имаат, ама ја останувам на тоа дека Сити е фаворит.

10833923_1499870286967843_1758518157_n.jpg

Повеќе среќа другиот пат, и не скокајте одма.:icon_mrgr:

Ги боли такво Рома, сега имаат едно натпреварување помалку и може да си лапнат титула во Серија А.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom