Serie A 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
jas ne ja gledav utakmicata (imav gosti od australija) vidov samo rezultat i sreken sum sto pobedivme.. ne znam kako se odvivala utakmicata no za mene samo rezultatot ke ostane vo sekjavanje nisto poveke :)

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.185
Поени од реакции
3.516
Интерашиве први беа за пеналите на Јуве сеа ги снема:icon_mrgr:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
На повеќе фудбалски теми досега сум ја сретнал дискусијата за правилото во врска со прекршок или игра со рака кој се случил на линијата од шеснаесетникот. Според повеќето треба да биде слободен удар. Па доколку е така, дајте да видиме видео каде што играч изведува слободен (не индиректен) удар со топката поставена на линијата од шеснаесетникот.

Ајде ќе тагираме членови од другите лиги за да видиме дали некој некогаш сретнал слободен удар со топка поставена на линијата при изведување.

@Ilumious , @ElNinho , @Uli Hoeneß

Ајде кажете дали некогаш имате видено во Германија, Шпанија, Англија или било каде слободен удар со топка поставена на линијата од шеснаесетникот?

Поентата ми е да ја разрешиме оваа дилема околу ова правило, бидејќи доста често се дебатира за истото.
Хмм на линијата не, ама надвор од неа одма, да. Во Англија најчеста грешка околу овој сегемтн е што прекршоци надвор од шеснаесетник ги судат пенал а вака што викаш ти слободен а топката да е на линија не се случило.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Во италија се прават најмногу грешки во судењето, премногу, ете во франција не се прават толку многу или холандија. Незнам како би можело тоа да се подобро, но мора да се подобри поради квалитетот на италијанскиот фудбал, опаѓа само со судиски грешки. Не зборувам за денешните натпревари, зборувам општо за судењето во Италија последните 4-5 сезони.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.689
Поени од реакции
11.790
@Leo Bonnie @Mondonico ова се важи ли?
иначе иам видено два слободни на едно 5цм од линија само уште да ги најдам ама ако запнете ке морам :icon_lol:

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.495
Поени од реакции
5.601
@Leo Bonnie @Mondonico ова се важи ли?
иначе иам видено два слободни на едно 5цм од линија само уште да ги најдам ама ако запнете ке морам :icon_lol:
Име, на 5 цм има слободни, бараме топката да биди поставена на линијата. Според Јувенташите линијата се смета за дел од 16те метри.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Овие Фиорентина, првиве кола само 1 гол имаа постигнато, се мачат без Роси и Гомез... а сега за 20 минути им даваат 2 гола на Интер со Бабачар во напад :cuc:
Најдобриот дефанзивец не мисли така :D

Член од
23 август 2010
Мислења
39.979
Поени од реакции
116.668
Ве молам до 5 идете, па по можност и 6 комада. Што е можно повеќе, да има повеќе основа за отказ на ова гомново џигерашко.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom