Serie A 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
И сега треба тука да почниме да летат навреди правдања и уште толку да го доебиме денот? Моџи не е дел од Јувентус веќе времиња не мие јасно шо се навраќаш до 2006, треба да фатам сега јас да се навраќам на судиски грешки лански во корист на Рома? Глупо е, не зрело
Како и да е, во право си, да не се навраќаме, јас стојам на ставот дека Рома беше оштетена од Роки на оваа утакмица.
Можеби искрено ги згреши одлуките. И во право е Гарсија, време е за технологија, за да нема повеќе вакви дискусии.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.354
Поени од реакции
6.040
Единствени исти судии од 2006 денес се само Роки, Рицоли и Таљавенто.
Независно, токму Рицоли и Таљавенто на сите им сметаат :). Која беше поентата на калчополи? Независно дали се истите имиња на судии, судиите произлегуваат од Асоцијацијата на судии на Италија, и нели калчополи беше за да се стават нови судии кои ќе го „подобрат“ квалитетот на калчото. Што се виде одтогаш?

Не пишувам на памет.Да се погледни КАКВА БИЛО статистика на Сериа А пред 2006та, и после. Буквално во СЕКОЕ поле во Калчото се ПОЛОШИ работите одтогаш.Пред 2006та, Интер,Јуве, и Милан редовно играа полуфинале, финале во ЛШ. Беа екипи со РЕНОМЕ, екипи од ВРВОТ на фудбалската елита. Беа екипи од кои на противниците му се тресеа нозете кога ќе излезат на терен. Денеска што имаме? Еден Атлетико Мадрид е фаворизиран против Јувентус, Наполи губи од треторазредни екипи од Летонија, Белгија и Финска, Италија една позиција изгубија во ЛШ, а ако продолжат вака, и Португалија ќе ги замини по број на поени за места во ЛШ. Калчото од 2007 до денес е на најниската можна квалитативна точка од своето постоење. Квалитетот на лигата е опаднат за 60%, а тоа си влечи и помалку пари од ТВ права, реклами, продажба на дресови итн. Штета!

И јас сум ЗА да се воведи технологија. Доста беа судиски грешки!

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Што се објаснувате не ве разбирам.Ја добивме утакмицава, 6 од 6 имаме,3 титули по ред и уште една се чека на крај од сезоната...Што друго им останува освен да кукаат тука?Тек колку ситење ке имаше ако изгубевме не само од страна на тие што навиваат за Рома.Лани освоивме со рекорден број бодови па мораа да зборат за во ЛШ.Нешто мора да најдат и таман работа ако се објаснувате со секакви за се и сешто.
А зошто пример не би се објаснувале? Реално, втор пенал за Јувентус немаше, мислам дека и баба ми тоа ќе ти го каже, Погба беше соборен надвор од шеснаесентикот. И да, судиите доста ви помагаат последните сезони, тоа треба да се признае.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Квадрадо што убаво голче даде, овие за „минатото“ се фатиле.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.354
Поени од реакции
6.040
А кај си видел да пишам дека судиите биле добри во времето кога Интер освојувале? :facepalm: Пишав така пошто некој на темава ме убедуваше дека се подобрило судењето последниве неколку години, а јас го тврдам спротивното ....
Не викам конкретно за тебе. Имаше многу навивачи на Интер со кои се водеа жолчни дебати на форумов за судииве, архивирано е, мислењата стојат. Јас ова го тврдам од секогаш, судењето НЕ Е подобрено после 2006 година. Тоа е мој конзистентен став и во 2008, и во 2011 и сега, во 2014. И кога Интер беше прв неколку години, и сега кога Јуве е прв. Судењето е КАТАСТРОФА!

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.249
Поени од реакции
18.460
На повеќе фудбалски теми досега сум ја сретнал дискусијата за правилото во врска со прекршок или игра со рака кој се случил на линијата од шеснаесетникот. Според повеќето треба да биде слободен удар. Па доколку е така, дајте да видиме видео каде што играч изведува слободен (не индиректен) удар со топката поставена на линијата од шеснаесетникот.

Ајде ќе тагираме членови од другите лиги за да видиме дали некој некогаш сретнал слободен удар со топка поставена на линијата при изведување.

@Ilumious , @ElNinho , @Uli Hoeneß

Ајде кажете дали некогаш имате видено во Германија, Шпанија, Англија или било каде слободен удар со топка поставена на линијата од шеснаесетникот?

Поентата ми е да ја разрешиме оваа дилема околу ова правило, бидејќи доста често се дебатира за истото.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.761
Поени од реакции
9.867
Голот на Бонучи нерегуларен? :facepalm: Пеналите беа дискутабилни сите три, и од Јуве двата и од Рома едниот, ама голот на Бонучи беше чист како солза.

Доказ дека Видал не смета, чист поглед на топката има голманот.

И дај помирете се ве молам, немојте со тие класични калчополи муабети. Кога и да се свирне сомнителен пенал за Јуве, истата приказна. ,,Местачи! Втора лига пак за вас! Уа!“ Факт е дека судијата беше ужасен денеска, имаше еден куп пропусти ама не само во корист на Јуве.

Интеристиве и миланезиве па.. не ги коментирам.

Еве една изведба од музичарот Руди, да се смират страсите малце. :icon_lol:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.699
Поени од реакции
88.707
Овие Фиорентина, првиве кола само 1 гол имаа постигнато, се мачат без Роси и Гомез... а сега за 20 минути им даваат 2 гола на Интер со Бабачар во напад :cuc:

Член од
23 февруари 2014
Мислења
72
Поени од реакции
68
Овие Фиорентина, првиве кола само 1 гол имаа постигнато, се мачат без Роси и Гомез... а сега за 20 минути им даваат 2 гола на Интер со Бабачар во напад :cuc:
пошто видич е најак

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom