Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Не издржа да не го вмешаш Милан? :D

Со оглед во какви околности се најде Милан, трето место ќе биде огромен успех и јас ќе го прословам, за играчите ке видиме... првин и да го освојат... :)

Не можеш да ги гледаш едноставно работите, минатата сезона второ место беше неуспех, но сега успех ќе биде да се освои трето место. За мене не е исто дали Милан ќе има можност да избори пласман во ЛШ, па и да биде трет, како и дали Милан ќе биде седми и нема да игра никаде.

Немојте да ме замарате дека Милан е голем клуб и не би требало ништо да го задоволува освен прво место. Чувајте ги таквите срцепарателни реченици да ги употребите кога ќе пишувате раскази...

Да бе да, не издржав замисли :X3:...

Јас знам дека со оглед на почетокот на сезоната кој го имаше Милан одлично е тоа што го постигна, ама Алегри требаше да се поштеди од својата изјава дека е еквивалент на Скудето. Мислам дека тоа не чини да се каже.Барем не за тренер на Милан. А исто не чини да се критикува Наполи дека слават освоен, заслужен директен пласман во ЛШ. Како на Јуве поставената цел на почетокот му беше прво место во Сериа А, така на Наполи минимум 3то место. Е, сега како Јуве слави што си ја оствари целта, така и Наполи. Така и големиот дел од тимовите чија цел беше да останат во лигата, си го слават своето остварување на целта. Јас не гледам причина зошто да се критикува Наполи, како што дел овде ги критикуваат.

Да бе да, не издржав замисли :X3:...

Јас знам дека со оглед на почетокот на сезоната кој го имаше Милан одлично е тоа што го постигна, ама Алегри требаше да се поштеди од својата изјава дека е еквивалент на Скудето. Мислам дека тоа не чини да се каже.Барем не за тренер на Милан. А исто не чини да се критикува Наполи дека слават освоен, заслужен директен пласман во ЛШ. Како на Јуве поставената цел на почетокот му беше прво место во Сериа А, така на Наполи минимум 3то место. Е, сега како Јуве слави што си ја оствари целта, така и Наполи. Така и големиот дел од тимовите чија цел беше да останат во лигата, си го слават своето остварување на целта. Јас не гледам причина зошто да се критикува Наполи, како што дел овде ги критикуваат.
Само Интер не слави. :(

Слави избегнување пласман во ЛЕ, ама озбилен сум без заебанции
Ја најозбилно ќе ти кажам дека сум среќен што нема да играме ЛЕ. Онака у цела мизерна сезона ова е светлата точка заедно со Ковачич, Паласио и Хуан. Следната сезона ќе цепаме само у Серија А па што биде нека биде. Нормално не очекувам титула, но очекувам пласман во ЛШ и конечно да се стабилизира Интер. Исто така се надевам дека ќе ги нема тие повреди што ги имаше изминативе години, особено оваа, пола од повредите се случија на натпревари во ЛЕ, бем ти смрдливо натпреварување.

Абе нели порано последни 3-4 кола се играа сите 10 утакмици у ист термин? Зашто сега не е така?

Најбитното е решено, може сеа само тие за опстанок да се у ист термин.

Како се вртат работите. Кога пред две сезони ние тука се "Правдавме" дека сме задоволни што нема да играме ЛЕ, и дека ќе можеме да се сконцентрираме само на Серија А бла бла.Интерашите со голема доза на цинизам и сарказам не зафркаваа и се праеа ептен паметни.А сега си дојдоа на истото.Истата ситуација на Јуве пред 3 сезони.

Како се вртат работите. Кога пред две сезони ние тука се "Правдавме" дека сме задоволни што нема да играме ЛЕ, и дека ќе можеме да се сконцентрираме само на Серија А бла бла.Интерашите со голема доза на цинизам и сарказам не зафркаваа и се праеа ептен паметни.А сега си дојдоа на истото.Истата ситуација на Јуве пред 3 сезони.
Јас сакав тогаш Јуве да влезе во ЛЕ. Многу досадна беше ланската сезона без европски натпревари. Цела недела празна, не се дочекуваше викенд.

Јас сакав тогаш Јуве да влезе во ЛЕ. Многу досадна беше ланската сезона без европски натпревари. Цела недела празна, не се дочекуваше викенд.
Да ама после сезоната во ЛЕ со 6 реми дуели повеќето беа за тоа да не се игра воопшто ЛЕ и да се атакува на ЛШ.Е сеа што станавме шампиони тоа е друга работа. Иако морам да се сложам дека лани без Европа беше стварно досадно...

Па јасно де, Интер тројна круна освои, нормално дека ќе тераме сеир, ни се можеше. Сеа Интер е во ситуацијата на Јуве нормално е дека вие ќе терате сеир и ќе мавате ремет. Нема ништо лошо во тоа, јебига, сме заслужиле и ќе трпиме.

Играат Јуве Стабија против Хелас Верона
На домашните дресовите:
1-500x500.jpg

A Верона игра со :
m_1360234959.jpg

+ Жолти шорцеви...

Како се препознаваат поима немам...

Убав дрес на Хелас Верона патем.. (y)

Играат Јуве Стабија против Хелас Верона
На домашните дресовите:
1-500x500.jpg

A Верона игра со :