Serie A 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Serie A?

• Вкупно гласачи
    417
Јувентус одсекогаш бил најпопуларниот фудбалски тим во италија навистина незнам што е смешно тука.Само непознавачите на фудбалот можат да се насмеат на вакво нешто.Тоа што на јувентус не му оди во последните неколку години и тоа што ливерпул навистина пропаѓа и неможе да го избрише она што овие два клуба-великани го постигнаа.Легендарни клубови се.А многу луше ги потценуваат поради тоа што сега играат навистина лошо и имаат лоши резултати.Јувентус не толку колку ливерпул ама сепак тоа што го гледаме од нив не е она што се очекува од нив.Јувентус е најтрофејниот клуб а исто така и најпопуларниот тим во италија и тоа никој неможе да го негира.Се знае што има направено јувентус за италијанскиот фудбал.Нивните играчи во 2006 го освоија светското првенство за италија.Јуве пропадна италија репрезентацијата пропадна.Факт е колку е битен јувентус за италијанскиот фудбал.Луѓето го знаат тоа многу добро, само некои што се прават паметни овде неможат да го сватат тоа сеуште.

Па играч ко Касано кога не се зима за Италија нормално дека и репрезентацијата ќе биде фејл, такоџе и Тоти фалеше али не се настојуваше и на негово враќање во репрезентацијата а лани во вториот дел од сезоната во супер форма беше.
Со Пепе Липи сакаше да ја одбрани титулата и со Јакинта, каде бе ...

Абе да не беа играчите од Јувентус во Италија 2006, Италија немаше ни квалификации да поминат. :kesa:

Стварно сте за никаде, луѓето немаат освоено трофеј 5-6 години, а како стојат работите ги чека подолга пауза. Признајте им го барем тоа дека се најпопуларни, мора човек на нешто да се радува. Не се зезам, факт е дека имаат најмногу навивачи во Италија.

И мене ми се најпопуларни... Најмногу им ја отворам темата на форумов, јебига, има што да се прочита покрај такви фаци како Д???????Л. :)

Стварно сте за никаде, луѓето немаат освоено трофеј 5-6 години, а како стојат работите ги чека подолга пауза. Признајте им го барем тоа дека се најпопуларни, мора човек на нешто да се радува. Не се зезам, факт е дека имаат најмногу навивачи во Италија.
Абе сите викаат дека имаат највеќе навивачи во Италија али никад не им е полн стадионот и плус собира просечни 30 000,кога и да видам никад не им е полн тоа е брука за нив!

Абе сите викаат дека имаат највеќе навивачи во Италија али никад не им е полн стадионот и плус собира просечни 30 000,кога и да видам никад не им е полн тоа е брука за нив!
Тоа е така зашто е надвор од Торино. Нема врска, имаат најмногу навивачи, тоа е факт, али и нормално е тоа за во Италија кога Милано е поделен на 2 дела, еден за Интер другиот за Милан, додека во Торино далеку повеќе фанови има Јувентус...
Ајде, во нешто се најдобри :)

Па играч ко Касано кога не се зима за Италија нормално дека и репрезентацијата ќе биде фејл, такоџе и Тоти фалеше али не се настојуваше и на негово враќање во репрезентацијата а лани во вториот дел од сезоната во супер форма беше.
Со Пепе Липи сакаше да ја одбрани титулата и со Јакинта, каде бе ...

Дека не требаше од овој јуве да се земат играчи за репрезентација освен буфон келини, маркизио и бонучи се согласувам дека не требаше.Зборот ми беше дека јуев давал играчи за репрезентација.Играчи на јуве освојувале титули за италија.Јуве е битен за италија и направил можеби повеќе од другите тимови што направија.Во последните неколку години работите се сменија за јуве и точно е дека има многу поголем избор во другите тимови за играчи за репрезентација одколку во јуве годинава.Неуспехот на репрезентацијата на италија е баш во тоа што некои луѓе кои заслужија да играат за репрезентација не отидоа на светското поради липи најповеќе и тоа е грешка која си ја платија скапо.И тоа ни е јасно на сите.Ама сега еве се збори јувентус сеуште најпопуларен тим во италија меѓу фановите.Интер и Јуве и Милан се дефинитивно најпопуларните и најуспешните тимови во италија ама ете јуве велат бил најпопуларен и зашто некои луѓе неможат да се помиарат со тоа?Има многу фактори кои влијаеле на тоа.Оние што примаат информации за серија А само од вести и спортски сајтови разбирам зашто не им е јасно.Ама овде мислам дека има луѓе кои ја пратат малце повеќе лигата и на тие луѓе и те како им е јасно и познато дека јуве бил уште поодмана најпопуларниот тим во италија.И луѓе кои се сведоци на успехот на јувентус.Е како на таков човек да не му е јасно дека јуве и те како е еден од најпопуларните тимови во италија?Смешно е да помислиш дека еден познавач на фудбалот ке се посомнева во тоа и ке рече абе кој е јувентус...Многу пати порано биле вакви информации ширени во сајтовите, незнам од каде сега Juvefans.info ја најдоа и ја објавија зашто ако беше нешто официјално и ново сигурно ке го имаше и на поверодостојни сајтови а не само на сајт на обожаватели на јувентус ама и порано имало вакви информации како што кажав и верувам во нив безразлика што навивам за јувентус.За мене интер е далеку појак тим од јуве моментално.За мене и милан е фаворит за серија а годинава и заслужено е прво место.Тоа го велам како фан на серија А како прво.А што си навивам за јуве тоа си е друго.Јасно ни е на сите дека јуве а далеку од насловот шампион на серија А годинава.Ама дека се најпопуларниот тим во италија мислам дека нема сомнеж тука.

Тоа е така зашто е надвор од Торино. Нема врска, имаат најмногу навивачи, тоа е факт, али и нормално е тоа за во Италија кога Милано е поделен на 2 дела, еден за Интер другиот за Милан, додека во Торино далеку повеќе фанови има Јувентус...
Ја како што знам Деле Алпи им беше надвор од Торино и затоа претходно немале толку публика,сега овој им е блиску и пак немаат:toe:

Torino ima poveke fanovi vo Torino,isto kako i Manchester City od Man Utd vo manchester.

Torino ima poveke fanovi vo Torino,isto kako i Manchester City od Man Utd vo manchester.
И јас сум слушнал дека е вака, не знам дали е останато до ден денес, инаку е нормално пошто Торино беше силна екипа во 50/60тите. Мислам дека имаа некоја авионска несреќа кога беа многу силни...

И јас сум слушнал дека е вака, не знам дали е останато до ден денес, инаку е нормално пошто Торино беше силна екипа во 50/60тите. Мислам дека имаа некоја авионска несреќа кога беа многу силни...
On 4 May 1949, after having secured their record fifth back-to-back Serie A title, and on their way home after a friendly match with Benfica in Lisbon, Portugal, the airplane carrying Grande Torino crashed against the Basilica of Superga, on a hill near Turin, killing nearly all the players and managers.[10]

znaci od 1940 do 1949 gazele torino vo Italija.:smir:

--- надополнето ---

http://www.facebook.com/#!/pages/20...a-TV-na-Italijansko-Prvenstvo/101161826627044

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom