Serie A 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Serie A?

• Вкупно гласачи
    417
Кавани е најдобар напаѓач во Италија.

^

И не само во Италија.За мене моментално е во топ 3 напаѓачи во цел свет.Висок,корпулентен,а брз,јак дриблер,одличен сенс за гол,фантастично игра со глава.

Кавани е најдобар (или Ибра) ама е типичен гол играч. На светско кога играше како трет напаѓач позади Форлан и Суарез (не баш позади, играше десно, нешто како Пандев) не покажа ништо посебно. Игра добро во простор и му требаат одлични соиграчи да работат за него, а ваму ги има Хамшик, Лавеци, и Маџо не е лош. И си ги користи шансите. Од друга страна Ето, Пато, Милито кога беше во форма, Ди Натале итн... играат одлично со топка, во 1:1 ситуации, попробивни се и се тоа...

Кавани е најдобар (или Ибра) ама е типичен гол играч. На светско кога играше како трет напаѓач позади Форлан и Суарез (не баш позади, играше десно, нешто како Пандев) не покажа ништо посебно. Игра добро во простор и му требаат одлични соиграчи да работат за него, а ваму ги има Хамшик, Лавеци, и Маџо не е лош. И си ги користи шансите. Од друга страна Ето, Пато, Милито кога беше во форма, Ди Натале итн... играат одлично со топка, во 1:1 ситуации, попробивни се и се тоа...

:toe:

--- надополнето ---

Еве го и фаулот на Тони врз Де Сантис.

[IMG]http://www4.pictures.zimbio.com/gi/SSC+Napoli+v+Juventus+FC+Serie+aZHwXDxGFVGl.jpg

Чист фаул е ова голманот не смее да биде добрен во 5м не знам што има тука нејасно ...

ОК, Mans не прати Калчо како нас, инаку ќе знаеше дека Ди Натале на пример две години по ред игра во екстра форма. Човекот е пола екипа, да го продадат ќе испаднат.
Ама во секој случај, Кавани е ѕвер оваа година.

Ок бе стручњаци, индивидуално мислење...

Имате шанси да го освоите првиот европски трофеј... освен ако не налетате на Јунајтед :)

недај боже вие да налетате... туку кажав јас, кога зборуваме на европски трофеј мислам на ЛШ, другите се чкарт, не секој се радува на УЕФА купот, тоа е за мали екипи... :)

Лелеее :pos: Овие Рома-Лацио препукување ми се најинтересни :tv:

^епа фали уште еден фан на Наполи и ќе си се препукуваме ние тука од југот на Италија и така 3 тима од првите 4 се од југот... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom