Scream Music Festival Vol.2 @ Метрополис Арена - 18.02.2012

• Креатор на темата Alexander Nevsky
  • Време на започнување

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.905
Поени од реакции
11.246
Чиста среќа што отидовме порано иначе ќе ги утнев Санаториум, за нив и идев, ете не сум го отворил форумов да проверам од колку ќе бидат.
Незнам што да кажам за дечкиве освен дека дефинитивно треба да продолжат на сценава, боље бенд за свирка мислам дека немало во МКД. Слушнав дека ќе ваделе нов материјал и сл, се надевам дека тоа и ќе се оствари. Штета што беа први, не за друго после нив све ми беше онака, чил. Можеа и поголема минутажа да добијат.
Ласт Експедишн втор најсветол момент на фестов, Ареа како што кажа Тончи стандардно добри Електрични Оргазам и Негатив тапа ми беа искрено.

M

MrzaRules

Гостин
ја само шо се прибирам од Скрим...ТОНЧИ оти не те видов бе? :D ..според мене Санаториум и Ареа направија најдобра атмосвера...за Електрични Оргазам се согласувам со Тончи...стар бенд,пеачот уште бастум му фалеше...ЛЕ исвиреа одлично,направија и они атмосвера а за Негатив си отидов...Тончи,не каснеше пола саат не дупи..пред 9 саатот отворија вратата.И морам да го додадам овоа...измрзнавме како кучиња поштено на железничка од 2 саатот до 6 сабајлево..ни чекална ни курац,собрани бевме една екипа од Велес и групно измрзнавме :cool:Се на се добро помина али очекував повеќе...

N

Nessa Alcarin

Гостин
Најдобри 7 часа поминати на концерт, иако денес ме болат нозете и кичмата. :) Абе организаторите не знаеле дека ќе има и стари луѓе како мене, па да поставиле неколку столчиња.. :)
Како и да е.. Мака ми е на Санаториум воопшто не уживав, бидејќи си го криев лицето да не изедам некоја глава. Абре деца и ние правевме „шутки“ на времето, ама не бевме бесни до толку. Ми доаѓаше некој да натепам, си кажав наредниот што ќе се шутне во мене бокс му мавам :D. Од Електрични само Игра рокенрол си ја знаев и си играв на неа. Ареа пееше песни од новиот албум (може и стар да е незнам), не ги знаев повеќето, но сепак Ареа си е Ареа, респекат! Ласт Експедишн направија добра изведба, па и Чиста Околина кога излегоа на сцена, ќејфови (ко мало дете се радував), па и Шефе мхм мхм мераци... Е сега Негатив, прв пат ги гледав во живо, само неколку песни знаев, но навистина ќе ми беше жал ако не ги гледав. Нешто феноменално, типката има глас .. незнам... и сето тоа придружувано со феноменален бенд, типците направија навистина добра изведба.

M

MrzaRules

Гостин
Најдобри 7 часа поминати на концерт, иако денес ме болат нозете и кичмата. :) Абе организаторите не знаеле дека ќе има и стари луѓе како мене, па да поставиле неколку столчиња.. :)
Како и да е.. Мака ми е на Санаториум воопшто не уживав, бидејќи си го криев лицето да не изедам некоја глава. Абре деца и ние правевме „шутки“ на времето, ама не бевме бесни до толку. Ми доаѓаше некој да натепам, си кажав наредниот што ќе се шутне во мене бокс му мавам :D. Од Електрични само Игра рокенрол си ја знаев и си играв на неа. Ареа пееше песни од новиот албум (може и стар да е незнам), не ги знаев повеќето, но сепак Ареа си е Ареа, респекат! Ласт Експедишн направија добра изведба, па и Чиста Околина кога излегоа на сцена, ќејфови (ко мало дете се радував), па и Шефе мхм мхм мераци... Е сега Негатив, прв пат ги гледав во живо, само неколку песни знаев, но навистина ќе ми беше жал ако не ги гледав. Нешто феноменално, типката има глас .. незнам... и сето тоа придружувано со феноменален бенд, типците направија навистина добра изведба.
да не беше ти човекот пред камерите во бела кошула мислам...

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
ја само шо се прибирам од Скрим...ТОНЧИ оти не те видов бе? :D ..според мене Санаториум и Ареа направија најдобра атмосвера...за Електрични Оргазам се согласувам со Тончи...стар бенд,пеачот уште бастум му фалеше...ЛЕ исвиреа одлично,направија и они атмосвера а за Негатив си отидов...Тончи,не каснеше пола саат не дупи..пред 9 саатот отворија вратата.И морам да го додадам овоа...измрзнавме како кучиња поштено на железничка од 2 саатот до 6 сабајлево..ни чекална ни курац,собрани бевме една екипа од Велес и групно измрзнавме :cool:Се на се добро помина али очекував повеќе...
Ама на картите и на официјалниот фејсбук настан пишуваше дека у 8 ќе почне.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
474
Поени од реакции
152
Има разлика од шутка до шутка. За санаториум баш треба да биде кланица :sneaky:.

П

Паган-др

Гостин
Мене ми беше изненадување што сретнував луѓе кои не знаеја дека С.А.Р.С. нема да настапат. Додуша и слабо се вртеше инфо дека нема да настапат, ама како и да е, имаше разочарани фацки.
Па како ќе знаат, кога на радио, по сајтовиве, па дури и на Кајгана (минус имаш Ејсид :)) си стоеше распоредот со С.А.Р.С. во него. Објавија само на фејсбук...

Г

Грејвдигер

Гостин
Јас да се пријавам дека преживеав, или дека сум полу жив... Ме мрзи да пишам многу, само ќе кажам дека беше топ на Санаториум, имаше масакар :D Штета, не можев многу да се шуткам, требаше да се чува екипата од понежниот пол :pos:

Член од
3 јуни 2009
Мислења
384
Поени од реакции
408
Јас да се пријавам дека преживеав, или дека сум полу жив... Ме мрзи да пишам многу, само ќе кажам дека беше топ на Санаториум, имаше масакар :D Штета, не можев многу да се шуткам, требаше да се чува екипата од понежниот пол :pos:
Same ...

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.488
Поени од реакции
7.982
Неса требаше да се вртиш кај кран-камерата, јас таму си бев и беше мошне мирољубиво :)
Столчиња имаше во вип делот, ама да дадеш 800 денари за да седиш на концерт... шо знам... или дека јас сум навикнат на концерти и журки до сабајле па немав гајле :)

Иначе најбољи момент на фестивалот ми беше енергетскиот напиток F1 ем 100че, ем ми фалеше таа лименка во колекцијата :)

И уште нешто до Неса. Жено, не знам како си можела досега да ги пропушташ Негатив. Јас ги имам гледано во Куманово еднаш и на минатиот Скрим. Ги имам пропуштено еднаш или два пати што беа во Хавана во работен ден. Ивана секогаш рока до максимум, извонредна жена.

Велешанец... јас видов еден куп народ, ама како сме се пропуштиле, не знам :/
А за мрзнењето на железничка, тоа ти е дел од целиот роуд трип :) И јас мрзнев два пати во Штип на RUN фестивалот :)

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Се отворив на Експедишн. У прв ред, буквално пред Енко. Има три клипа, на сите три се слуша како завивам. Преживеав, се ме боли ама ако. Уште 100 пати нека ми биде вака во иднина хаха

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Санаториум никогаш не ми лежеле, незнам можеби сум остарен а можеби уште не бев загреан. како и да е, мислам дека поинакво ке беше доживувањето да беа последни.
Електрични оргазам беа...со оглед дека беа после Санаториум звучеа ко златно славејче, на цигара надвор бев од шо ми беа досадни.
Ареа- убава атмосфера, ми се свиѓа енергијата на Ружица, супер се.
Ласт експедишн- експлозија, тотално уживање. Одлична енергија со публика, со каков мерак и ентузијазам свиреа. Морам да го пофалам моето другарче од основно, Ади, дечкото вчера изврши кривично дело силување, ја силуваше сопствената гитара.
Негатив- некако не сум ги сакал али пејачкатакаков моќен вокал аууу.
Сума сумарум беше ок и ништо повеќе.
Ставиле гардероба не можеле две девојки да стаат да организираат се , мораше на секои 20 мин да проверуваме јакни. И пак ке кажам, санаториум мораше последни како врвот на вечерта а они земале најенергичниот бенд го стаиле прв сите се пресисаа и после толку е.
Како и да е треба поќесто вакви настани, не мора да увезуваме диносауруси од Екс ју, мислма дека имаме доволно квалитетни бендови сами а си праиме вакви ствари.

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Абе искочија со галерии од вечерта, критики/пофалби и слично по порталиве?

Kajgana Shop

На врв Bottom