Мммм прв пишувам впечатоци
Фестивалов каснеше едно пола саат или така нешто, додека да се збере народот во 2 (ВТОРА) хала на Скопски Саем. Некако ми мирисаше дека нема да продадат доволно карти па ќе префрлат во 2 хала. Енивејз, добар избор.
Прво изненадување беше гардеробата. Јас не очекував дека ќе има па си ги носев работите во ранец
И почнаа САНАТОРИУМ. Најенергичниот бенд во Македонија. Лошо беше што свиреа на почеток и што имаа кратка сатница, некако набрзинка пројдоа низ нивните песни и Без разум и свест на крај си заминаа. Сепак мене највеќе ми се допаднаа.
Втори Електрични Оргазам.. сеј уот? Пејачот имаше 100 години, или барем 80
Меѓу сите тие бендови ми се видоа како лош поп бенд.
Трети АРЕА. Стандардно добри. Ги имам гледано еден куп пати, ама не ми здосадуваат. Ружица беше весела, скокаше по бина, комуницираше со публика, одличен настап.
Четврти Ласт Експедишн. Се гледаше дека свират со ќејф и дека се бенд кој недостасуваше целиов овој период додека не беа концертно активни. Посебно пријатно изненадување беше присуството на членови од Чиста ОКОлина на песните Ќелав Дабар и ШЕФ.
Петти Негатив. Започнаа фуриозно па почнаа да успоруваат, дури имаше и депресивни песни како Свет Туге и слични во вториот дел од нивниот настап
Малку разбија монотонија со Танго, и на крај да не биде се така лошо завршија со Збуњена.
Мене ми беше изненадување што сретнував луѓе кои не знаеја дека С.А.Р.С. нема да настапат. Додуша и слабо се вртеше инфо дека нема да настапат, ама како и да е, имаше разочарани фацки.
Се на се, овогодинешниот Скрим добива преодна оценка, ама за следното издание ќе мораат да се потрудат повеќе.