Сарма?

• Креатор на темата Креатор на темата ludAAAAAA
  • Време на започнување Време на започнување

Сарма! Да или не?

• Вкупно гласачи
    312

ludAAAAAA

блесава џукела
Член од
26 септември 2007
Мислења
84
Поени од реакции
0
SARMAAAAA TRADICIONALNO MAKEDONSKO JADENJE KOE SITE GO JADAT ILI SE LAZAM?VO POSLEDNO VREME SLUSAM KAKO KOGA KE DOJDAT STRANCI KAJ NAS VO MAKEDONIJA I NASIVE ODMA IM DAVAAT SARMA ILI NEKOE DRUGO TRADICIONALNO JADENJE ZAVISI KOJ DEL OD PERIODOT E!ALI KOGA E ZIMA JADAT SARMI I TIE SE VOODUSEVENI OD TOA KOLKU E VKUSNO I BOGATO .ONAKA PUNA CINIJA.SARMAAAAA E ZAKON.DA ILI NE???

Па сарма е едно од најубавите јадења според мене. А многу зависит и од мајсторот шо ги прајт. Требит да бидит побогато со месо, а не ко шо прает некој да не мојш месо да најш внатре:D. Иначе мене најубава сарма ми е онаа што се завиткува со лист од зелка.

Едно од најубајте јадења со месо полно и ........... уф лиги ми потекоја:icon_razz

Најубава е сарма од штаве...а уште поубава станува ако при крајот на готвењето се извади од рерна и одозгора се прелие со павлака и се стави уште 5 минути да се допечи...потоа кога ќе биде готова да се сервира со овчо кисело млеко и одозгора врз сармата да се посоли со буковска пипер...мх мх мх...лиги ми потекоа додека го пишував ова :)...додуша и сармата со расол ( кисела зелка ) е убава ама сепак од штаве е најубава

Најубава сарма прават во Кичево...посна сарма..мх мх

Домакинка се гледа дал знае да прави сарма или не

абе на запад врска немаат тие и не јадат готвени јадења ги жалам и мене некад со нив сарма дајте сарма сеа одма

мрсна,посна,од лозов лист или од зелка во секаков вид и во обилни количини 24h во денот да можам ќе ја јадам :icon_lol:

SARMAAAAA TRADICIONALNO MAKEDONSKO JADENJE KOE SITE GO JADAT I...... KOLKU E VKUSNO I BOGATO .ONAKA PUNA CINIJA.SARMAAAAA E ZAKON.DA ILI NE???

Лудаааааааа,
би те замолил нешто:
ИСКЛУЧИ ГО КОПЧЕТО ОД ПОДОЛУУУУ!!!

On.net_Posteri_002.jpg

И не болдирај. ОК?

Сарма ти е класично економично јадење. Во зависност од големината може на еден или два залаци по една сармичка да се среди, освен тоа сарма е вкусна и наредниот ден кога ќе се загрее во рерна.

највкусна е кога ке отстои... мрзам ова коа сеа нема сарма мрзам мрзам давајте сарми сеа дома веднага

Сарма, сарма, сарма и сарма. Не е фер, ми се јаде сарма. САмо тоа би јадела...

omileno jadenje mi e sarma so lozov list ali i onaa drugata so zelka ja sakam mnogu...taa da najgolemo yesssssssssssssssssssss za sarma...uf so mi se sojade sega :)

Јас изгледа сум единствена што не ја сака сармата. :icon_conf
Ако е со лист од зелка не можам да ја поднесам, некако ми пречи мирисот. Затоа најчесто кога немам избор го тргам листот на страна и го јадам само оризот и месото.
Ама не ми е нешто посебно вкусно. А сите по дома ја обожаваат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom