Сарма?

• Креатор на темата Креатор на темата ludAAAAAA
  • Време на започнување Време на започнување

Сарма! Да или не?

• Вкупно гласачи
    312
Уба ми е со лозов лист, таа од зелка не ја сакам многу, помрсна ми е плус не го сакам тој киселкастиот вкус.

Инаку од лозов лист.....мњаааааам!

Сарма ти е класично економично јадење. Во зависност од големината може на еден или два залаци по една сармичка да се среди, освен тоа сарма е вкусна и наредниот ден кога ќе се загрее во рерна.

Тогаш е уште повкусна:smir:

Точно така...подгреаната сарма е многу повкусна од тукушто зготвената...со секое ново подгревање станува уште повкусна ( ова важи само за сарма од расол )...иначе незнам дали сте јаделе светиниколски посни сарми ( за свети Никола што се прават )...тоа се посни мали сармички со ориз завиткани во расол ( кисела зелка )...убедливо најубави сарми се тие...мајсторијата е да бидат направени што помали ( по 4-5 зрна ориз во секоја сармичка )

сарма само со лозов лист!како што ја прави мајками!плус со павлака!њам њам!

Сарма со купус кисела душа да вади и со тазе леб ауу пизду матер цела шерпа можам да ја акнам:vozbud:

убаво јадење е сарма само што јас зелката не ја јадам, а посна сарма не сакам, од таа со ориз што се прави, само таа со месо што е таа ја сакам.

Денеска за ручек мајка ми правеше сарма ... мммммм ... слаткооо :wink:

Зелка и ориз + месо = сарма закон

Сарма не обожавам,дома моте знаат кога има сарма обавезно се прави друг ручек за мене,пошто сарма не преферирам. Незнам едноставно не сакам тоа да јадам, одамна имам пробано и од тогаш:nenene:

Јадам сарма.Не ми е баш омилено јадење,ама јадам...И обично и јас го тргам листот и го јадам останатото.Особено ја сакам сармата од лозов лист,со кисело млеко.

иначе незнам дали сте јаделе светиниколски посни сарми ( за свети Никола што се прават )...тоа се посни мали сармички со ориз завиткани во расол ( кисела зелка )...убедливо најубави сарми се тие...мајсторијата е да бидат направени што помали ( по 4-5 зрна ориз во секоја сармичка )

Ej da i ja gi sakam ovie. Mnogu se vkusni a so pomali to poubaj kao so kaza :)..Ama sepak ja da si kazam, kakva i da bilo samo sarma da e....mmmmm

Сарма е едно од моите омилени јадења. jejeje Со душа чекам да почне сезоната на сарма. :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom