Саем на книгата

• Креатор на темата Креатор на темата Emma
  • Време на започнување Време на започнување
@Saladin ќе го бараш драгонски за локацијата. Мене тој ми објасни, на крај испаѓа дека е втерана во некое куќарче во тесно уличе, па книгата од Кафка ми ја зедоа од друго место, а не од купикнига пошто не го најдоа :D
А? Ја сум ти објаснил? :D

Кога бе...видиш све сум заборавил.. :D Да не си се збунил? :D

А? Ја сум ти објаснил? :D

Кога бе...видиш све сум заборавил.. :D Да не си се збунил? :D

Ќе го бараш драгонски Saladin за локацијата. Мене тој ми објасни, на крај испаѓа дека е втерана во некое куќарче во тесно уличе, па книгата од Кафка ми ја зедоа од друго место, а не од купикнига пошто не го најдоа :D

(мој пропуст од брзање, вака треба да е реченицата) :D

Ко што си мислев, лабаво си ги минувам и око не свртувам. :D
Единствено што имам прочитано од кај нив, е трилогијата Игри на гладните (Игрите на гладните, Раѓањето на огнот и Мокингџеј), позајмени од библиотека. Искрено, очекував полош превод, но се многу подобри во преводите од едни Ѓурѓа и Матица, на пример. Но, во секој случај - и тие си држат цена, па така, јас не би дал по 300 ден. за секоја од нив.

Единствено што имам прочитано од кај нив, е трилогијата Игри на гладните (Игрите на гладните, Раѓањето на огнот и Мокингџеј), позајмени од библиотека. Искрено, очекував полош превод, но се многу подобри во преводите од едни Ѓурѓа и Матица, на пример. Но, во секој случај - и тие си држат цена, па така, јас не би дал по 300 ден. за секоја од нив.
такоџе. Мене шведскава трилогија Девојката врана ми фати око, ама 900 денари да им фрлам? Не фала.

Ме интересира дали некој некаде на некој саем ја сретнал од Монтескје „Духот на законот"
На купи книга ја има српската верзија, па дали истата се најдува, не знам дали ја има некој на македонски преведено и чисто се сомневам дека ја нема.
http://www.kupikniga.mk/BookDetails.aspx?Pr=5202

Исто и pdf ќе заврши работа ако веќе нема можност да ја земам од нигде никаде :D

Првиот каталог: Сакам книги - https://issuu.com/iki001/docs/katalog_saem_2016

Почело је, почело...

Барем некој се удостои да извади каталог, двата нови трилери се ок, но останатите нови изданија делуваат како "евтини" лимонадки, но далеку од евтини во поглед на цените од типот 350 ден. Искрено очекував барем малку повеќе. Исто така каков е тој попуст за саем ако дел од книгите се поскапи во каталогот од попустот што е до вечерва до 00.00 на купи книга (пр. книгата Славејот на саем 350, а до вечер на купи книга 315 ден.) и "попуст" некој има само на пoстарите изданија кои што многумина ги имаат купено од порано. Залудно е и 90% да ставите попуст ако никој не ги купува тие книги. Ајде тогаш да чекаме каталози и од другите издавачи, кои што се надевам дека ќе бидат со подобри книги и поведри цени :)

Барем некој се удостои да извади каталог, двата нови трилери се ок, но останатите нови изданија делуваат како "евтини" лимонадки, но далеку од евтини во поглед на цените од типот 350 ден. Искрено очекував барем малку повеќе. Исто така каков е тој попуст за саем ако дел од книгите се поскапи во каталогот од попустот што е до вечерва до 00.00 на купи книга (пр. книгата Славејот на саем 350, а до вечер на купи книга 315 ден.) и "попуст" некој има само на пoстарите изданија кои што многумина ги имаат купено од порано. Залудно е и 90% да ставите попуст ако никој не ги купува тие книги. Ајде тогаш да чекаме каталози и од другите издавачи, кои што се надевам дека ќе бидат со подобри книги и поведри цени :)

Мислам дека таквите „попусти“ не се некоја нова досетка. Бидејќи едно време позачестено ги посетував нашиве книжарници, имав увид во цените на одредени изданија што ме интересираа. Не беа тоа изданија од еден или од два издавачи. Неретко цените на некои книги, а веројатно и на целата понуда или остануваат исти или се зголемени. Не секогаш и не кај сите, но не остана незабележано.
Веројатно имаше и веројатно се' уште има значаен број муштерии кои од различни причини не се во можност, или не сакаат да се вртат по книжарници, па чекаат да се случи саемот, кога, нели, ќе има и многу понуди на едно место и попусти. Попусто. Понекогаш се злоупотребува неинформираноста кај читателот, оти саемот е ретка можност да се продаде нешто повеќе и од издавачки куќи за чии книги малку или нималку се слуша.

Сега дознав од Македонска реч дека нивниот саемски каталог ќе биде изготвен на 2-3 дена пред саемот.:facepalm: Тоа е... Ќе имале на некои изданија (не ми кажаа кои) голем попуст (распродажба), така што да почекаме, па да видиме. Ова подолу е каталогот со редовните цени. Немаат некој особен избор, меѓутоа тоа малку што го имаат е квалитетно и со вкус.

Attachments

Брао бе Бегемот! Ова е веќе considering... Сенкијевич иде во список. Друго, да видиме кратка рецензија, може да се фати. Алис Мунро некако не би. Имам 2 книги дома, доста е мека.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom