Саем на книгата

• Креатор на темата Креатор на темата Emma
  • Време на започнување Време на започнување
Колку пари е "Приказни од Мјаукедонија" моментално?

Дали има добар превод на 1984 на Орвел?
По библиотеки само на српски ја наоѓам, не знам ни јас колку пати сум ја почнала ама не можам да ја довршам. Ме иритира латиницата и не можам целосно да уживам во читањето.
Од Орвел на македонски ја имам читано Животинска фарма, на позајмица и не можам да се сетам кој беше издавачот. Случајно од истиот издавач да не ја има и 1984, што знам..? :cautious:

008bf8b34433a26caf3450509b36f3b1.jpeg

По библиотеки само на српски ја наоѓам, не знам ни јас колку пати сум ја почнала ама не можам да ја довршам. Ме иритира латиницата и не можам целосно да уживам во читањето.
Од Орвел на македонски ја имам читано Животинска фарма, на позајмица и не можам да се сетам кој беше издавачот. Случајно од истиот издавач да не ја има и 1984, што знам..? :cautious:

Јас ги имам „1984“ и „На дното отфрлен во Париз и Лондон“ од Орвел во издание на Икона. Преводот е ОК, меѓутоа малку скапи се.

@Cymbaline @blue ladybug 1984 ја имате во Икона.
Одличен е преводот. За цената колку што паметам мислам дека беше 490 или така нешто, одамна ја имам купено. Во истата книжара мислам дека ја имате и „На дното и отфрлен во Париз и Лондон“ ви ја препорачувам и оваа книга на Орвел.

И ова издание е на Икона. ;)

Имате попуст во Три. Наминете има интересни книги. Мој предлог: На пат ~ Џек Керуак, Лекување со Шопенхауер ~ Ирвин Јалом.

B2ovhspIIAAuTNW.jpg
Ги има негде цените? И што пари е оваа од Керуак?

Повели ова е нивен сајт http://www.kniga.mk/ ги имаш корегираните цени со попуст.
Да, го отворив, ама барав некој каталог. Вака треба да го превртам цел сајт за да разгледам. У секој случај, фала.

пс: Попустов им фрчи.
Tri popust.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom