Работа преку лето

• Креатор на темата Креатор на темата JohnnyBCool
  • Време на започнување Време на започнување
Градба-промет,градба-инвест,ниско-градба-малтер-градба...:icon_mrgr: малтер,цигли,даски и сл.

Бегај бе летно време на 40+ е ебано тешко граѓевина. Незнам дали си работил ама ја неможе да издржим 2 недели. Јбг не поднасам толку жештини.

Многу мали се платите како што гледам во Бг :cautious:
Зависи от работата.На многу от работите се зима tips.
Плус това работодател често осигурува квартира.
Па летна/сезонна работа-400 евро на месец с осигурена квартира и jадене е по-добре от стоене дома.

Да, ама како што ќе ја добиваш платата од 300-400 евра за еден месец на Сончев брег ќе ја потрошиш за 20 дена :)

Мислам за понуди ке се најдат не е проблем ама колку от тука има некое искуство да сподели за наоѓање работа за -18 :)?

Вече на Црно море,газдите барат лjуге с по 1-2 странски jзици.
Иначе е по-горце сам постирал,работа за касиер/ка,осигурена квартира,храна,униформа.Па и 300 евро да е платата,като не трошиш пари за jaденje,квартира....
Се собират за 4 месеци поне 1000евра.
Работа има само требе да се тражи,сезонот понува скоро.

Гледам слабо на темава за -18, а знам дека има многу дечки присутни со помалку од 18, па дајте некој конкретен пример за таква работа ако знаете.

Бегај бе летно време на 40+ е ебано тешко граѓевина. Незнам дали си работил ама ја неможе да издржим 2 недели. Јбг не поднасам толку жештини.

Е тешко е,а на летни температури ти е сауна на отворено :)

Абе убаво шо си работел али многу работа тоа за толку пари си се изнамачил мислев!? :confused:
Јас не само што работев,туку и уживав.15.000 на месец за мене се супер,тоа е просечна плата.Значи 500 евра чисти си извлеков,инаку повеќе пари спечалив ама трошев по јадење по пиење за излегување од мене.Нема што да се потценува работата!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom