Работа преку лето

• Креатор на темата Креатор на темата JohnnyBCool
  • Време на започнување Време на започнување
Граџевина, како и лани :/

Лани успеав да издржам еден месец и една недела. Годинава морам малце да запнам.

Boom Boom Ciao, тоа ти е само изговор за да избегнуваш одговорности.
Јас кога работам се чувстувам позрело, поодговорно и знам дека имам свои пари во џеб.

Јас работев цело лето на мој 15 години, значи прва за втора средно. Еве ме сеа се лечам од траумите, три години поминаа не можам да се опоравам.

Какви трауми бе не траскај зелени, само искуство и пари можиш да добијаш. Искрено на секој би му препорачала, одма добивате осет за пари, ќе видите колку потешко ги трошите вашите заработени пари од оние на мама и тато.
Секој различно. Мене никој и ништо не може да ме натера да работам било што уште од 18 год. :)

Фаќам магла за Малта на 2,5 месеци. Очекувам ~2500 евра чиста пара , слично ко лани.

Секој различно. Мене никој и ништо не може да ме натера да работам било што уште од 18 год. :)
Типичен коментар за мрзливо и разгалено дете.

Никој не може да те натера да работиш ама доколку имаш можност и почнеш уште од 18 да заработуваш е многу подобро за тебе како човек па и за родителите.

А добро,аконе е тајна како идеш,на слепо или преку некој посредник,или агенција ?

На слепо , сам си вадам билет , 3 месеца ко турист , и си тражам работа.

На слепо , сам си вадам билет , 3 месеца ко турист , и си тражам работа.

Па добро,немаше ли проблем со локалните власти..инспекции нешто ова она,на тој начин ти си како емигрант таму ?..

Па добро,немаше ли проблем со локалните власти..инспекции нешто ова она,на тој начин ти си како емигрант таму ?..

Nope .. си наоѓаш стан дали сам дали со цимери/цимерки и си работеш 3 месеца , и се враќаш најнормално. Никој не те закача .. е сега ќе ти треба малце среќа за да најдеш работа , не сака секој да те земе на црно , али има доста места кај шо може да се работе плус платата е солидна и поштен народ се , плаќат за тоа шо го сработеш.

Иначе и во Црна Гора можете да отиде да работите во кафич или пицерија добра сума на пари се заработува. Кога бев пред 2 години на одмор гледам имаше многу Македонци што работеа.

Иначе и во Црна Гора можете да отиде да работите во кафич или пицерија добра сума на пари се заработува. Кога бев пред 2 години на одмор гледам имаше многу Македонци што работеа.
Се сменија времињата. Сега доста не плаќаат а и испекции праат проблем.

И јас сакам да поработам ова лето, но дали ќе најдам работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom