Работа преку лето

• Креатор на темата Креатор на темата JohnnyBCool
  • Време на започнување Време на започнување
Градба-промет,градба-инвест,ниско-градба-малтер-градба...:icon_mrgr: малтер,цигли,даски и сл.

Бегај бе летно време на 40+ е ебано тешко граѓевина. Незнам дали си работил ама ја неможе да издржим 2 недели. Јбг не поднасам толку жештини.

Многу мали се платите како што гледам во Бг :cautious:
Зависи от работата.На многу от работите се зима tips.
Плус това работодател често осигурува квартира.
Па летна/сезонна работа-400 евро на месец с осигурена квартира и jадене е по-добре от стоене дома.

Да, ама како што ќе ја добиваш платата од 300-400 евра за еден месец на Сончев брег ќе ја потрошиш за 20 дена :)

Мислам за понуди ке се најдат не е проблем ама колку от тука има некое искуство да сподели за наоѓање работа за -18 :)?

Вече на Црно море,газдите барат лjуге с по 1-2 странски jзици.
Иначе е по-горце сам постирал,работа за касиер/ка,осигурена квартира,храна,униформа.Па и 300 евро да е платата,като не трошиш пари за jaденje,квартира....
Се собират за 4 месеци поне 1000евра.
Работа има само требе да се тражи,сезонот понува скоро.

Гледам слабо на темава за -18, а знам дека има многу дечки присутни со помалку од 18, па дајте некој конкретен пример за таква работа ако знаете.

Бегај бе летно време на 40+ е ебано тешко граѓевина. Незнам дали си работил ама ја неможе да издржим 2 недели. Јбг не поднасам толку жештини.

Е тешко е,а на летни температури ти е сауна на отворено :)

Абе убаво шо си работел али многу работа тоа за толку пари си се изнамачил мислев!? :confused:
Јас не само што работев,туку и уживав.15.000 на месец за мене се супер,тоа е просечна плата.Значи 500 евра чисти си извлеков,инаку повеќе пари спечалив ама трошев по јадење по пиење за излегување од мене.Нема што да се потценува работата!

Back
На врв Bottom