Работа преку лето

• Креатор на темата Креатор на темата JohnnyBCool
  • Време на започнување Време на започнување
1. На денешницава никогаш не стасуваат доволно пари.. ама мене домашните сами не би ме оставиле уште од сега да се малтретирам со работа.

2. Пробај да аплицираш за работа на брод. Така е најлесно, и барем нема да работиш на црно. Братучет ми ќе замини некаде во средината на мај.

Па и не баш,и ја,да не ги урочам моиве,немам ни најмали проблеми за финансии,али ипак сакам да работам,и сестра ми работи,а никој не не тера...туку,едноставно,повеќе ќе го цениш твоето,неголи на тато и на мама...

Во ред е. Разбрав. :)

Незнам оти одма почнувате со тоа богати, сиромашни...
Незнам што воопшто се замараш. Одма почнуваат мал си бил, не си разбирал...ако некој има различно мислење од вас, тоа значи дека ништо не разбира? Тогаш што се дошле на форум, одете на фејсбук и бришете ги оние коментари кои не ви одговараат. Ова е форум, тука секој си го кажува своето мислење. Ако не ви се допаѓа реплицирајте, ама без тие глупости...научете се да дискутирате.

Инаку за работа преку лето јас лично нема шанси...еве пример ќе кажам, јас 2 години работев во интернет кафе (на 19 и 20 години), ама летото не доаѓаше во предвид, зимав одмор некаде на средина на јуни па до крај на август. И секако моите, како и на boom boom не сакаа да работам, ама мене не ми беше за парите...и онака мојата плата на глупости ја трошев, за покрупни работи тато беше тука :P јас работев затоа што сакав, си ја сакав работата со компјутерите.

Така што, ви препорачувам работа во интернет кафе. Таман е за тие години, а и се зима некоја паричка :)

Незнам што воопшто се замараш. Одма почнуваат мал си бил, не си разбирал...ако некој има различно мислење од вас, тоа значи дека ништо не разбира? Тогаш што се дошле на форум, одете на фејсбук и бришете ги оние коментари кои не ви одговараат. Ова е форум, тука секој си го кажува своето мислење. Ако не ви се допаѓа реплицирајте, ама без тие глупости...научете се да дискутирате.

Инаку за работа преку лето јас лично нема шанси...еве пример ќе кажам, јас 2 години работев во интернет кафе (на 19 и 20 години), ама летото не доаѓаше во предвид, зимав одмор некаде на средина на јуни па до крај на август. И секако моите, како и на boom boom не сакаа да работам, ама мене не ми беше за парите...и онака мојата плата на глупости ја трошев, за покрупни работи тато беше тука :P јас работев затоа што сакав, си ја сакав работата со компјутерите.

Така што, ви препорачувам работа во интернет кафе. Таман е за тие години, а и се зима некоја паричка :)

Enough said.

Јас лично немам досега искуство со ваква работа. Требаше минатото лето да работиме заедно со еден другар во магацин, и верувале или не ни ја откажа работата на еден ден пред договорениот период... дефинитивно се демотивирав и не работев ништо цело лето, и некако како да ме држи уште тоа чувство, ама ке си ја пробам среќата уште сега да најдам работа.

Јас лично немам досега искуство со ваква работа. Требаше минатото лето да работиме заедно со еден другар во магацин, и верувале или не ни ја откажа работата на еден ден пред договорениот период... дефинитивно се демотивирав и не работев ништо цело лето, и некако како да ме држи уште тоа чувство, ама ке си ја пробам среќата уште сега да најдам работа.

И јас сум по малце демотивиран посебно сеа од коа ме одбија за американска виза, а од друга страна не се доседува дома цело лето.

Него има ли некој тука шо ке иде кај Гејциве, чисто да сподели шо како каде:D

Јас работам како келнер,работев минатото лето исто и ова ќе работам,500 денари дневница секој ден по 8 часа прва смена од 8 до 4 ипол па после од 4 ипол до 1 наутро и секој ден скоро а еднаш неделно и слобден ден имав.Од 15 јуни започнував па се до 25 август и 500 евра чисти вадев :D
и не барав пари од моите си трошев јас ...

:facepalm:

Тие што имаат над 18,најдобро виза,и Америка...

колку пари се прават таму,тоа е чудо...е сега,оние кои немаат баш стабилен психички статус,подобро да не тргаат,пошто ќе им се фати 3 пати поскапо...нон-стоп си на пици и сендвичи,работат мноооогу саати,малку саати сон...ама ради тоа,кога ќе се вратат,полна капа пари...

Тие што имаат над 18,најдобро виза,и Америка...

колку пари се прават таму,тоа е чудо...е сега,оние кои немаат баш стабилен психички статус,подобро да не тргаат,пошто ќе им се фати 3 пати поскапо...нон-стоп си на пици и сендвичи,работат мноооогу саати,малку саати сон...ама ради тоа,кога ќе се вратат,полна капа пари...
А за такво нешто, се оди преку некоја агенција, нешто такво, или на своја рака? На свој, како да кажу, вољу и храброст што би кажаја кумановац :pos:

А за такво нешто, се оди преку некоја агенција, нешто такво, или на своја рака? На свој, како да кажу, вољу и храброст што би кажаја кумановац :pos:

Па незнам,јас уште немам години за тоа,али од маало што идеа,идеа преку агенција,плаќаш на почеток 100-200 евра за карти,триста курци-палци,идеш на интервју(англиски ти бараат) можеш да тропнеш нешто пари за да ти дадат виза,пошто мнооогу бараат...и тоа е тоа,ти наоѓаат мислам дека они таму работа,и толку..смештај исто ти наоѓаат...од маало што идеа,работеа по 2 работи...

Па незнам,јас уште немам години за тоа,али од маало што идеа,идеа преку агенција,плаќаш на почеток 100-200 евра за карти,триста курци-палци,идеш на интервју(англиски ти бараат) можеш да тропнеш нешто пари за да ти дадат виза,пошто мнооогу бараат...и тоа е тоа,ти наоѓаат мислам дека они таму работа,и толку..смештај исто ти наоѓаат...од маало што идеа,работеа по 2 работи...
Ни јас уште немам години, но искрено прв пат слушам за вакво нешто од тебе, и ми изгледа доста примамливо. Единствено ми останува како опција за следното лето, таман кога ке завршам средно.

еве ви можност за вработување:icon_lol:
Покрај најавените разрешувања и назначувања нови околу 150 функционери на различни нивоа, главно во вториот и третиот ешалон, веќе неколку недели е почната и операцијата за промена на околу две третини на општинските комитети, изјави денеска премиерот и лидер на ВМРО - ДПМНЕ, Никола Груевски.
http://www.mtv.com.mk/mk/vesti/47072/noviot_bran_promeni_kje_ja_zafati_i_partijata_vnatre.aspx

Како да заборај една нула :D
Се исплаќа ова, ама влогот на почеток е многу голем, ако не си бил минати години и си заштедил нешто пари настрана, тешко е.

Како да заборај една нула :D
Се исплаќа ова, ама влогот на почеток е многу голем, ако не си бил минати години и си заштедил нешто пари настрана, тешко е.

мислам не е до толку...ќе прашам пак за сигурно,ако е заинтересиран некој...

голем е да,тоа најдобро да се позајмиш од дома или некој пријател,па да вратиш...

Дајте некоја понуда за летово за работа ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom