Работа преку лето

• Креатор на темата Креатор на темата JohnnyBCool
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сум од Кавадарци , ама работам у едно околно село :)
епа има во сите градови носат на разно места на лозје , на праски, кајсии, те товараат сабајлето те носат поручекта даваат дневница околу 600ден па па испаѓа толку :)

Во јули одам во Црна Гора како и секоја година продавам рачно изработен накит и за 10 дена ќе си соберам пари , минатата година во Бар собрав околу 200евра:rolleyes:.15 сум..има шанса некоја работа да најдам летово пред да одам во ЦГ со дневница што е?Дали ќе ме примат во кафиќ, пицерија?Или само ќе се брукам?:tapp:

Нема срам за работа, ниту крадеш ниту лажеш. Поштено си бараш работа, ќе влезеш по кафичи/пицерии/сендвичари и ќе побараш работа. Сигурно ќе најдеш.

Нема срам за работа, ниту крадеш ниту лажеш. Поштено си бараш работа, ќе влезеш по кафичи/пицерии/сендвичари и ќе побараш работа. Сигурно ќе најдеш.
Ama moze ne primaat 15-godisni(iako izgledam za 17)

епа има во сите градови носат на разно места на лозје , на праски, кајсии, те товараат сабајлето те носат поручекта даваат дневница околу 600ден па па испаѓа толку :)
Абе ни сме примени преку врски за тоа ни дават поголема плата . Татко му на еден од другарите со кои што работам зааедно , му е прв братучед на газдата ;) и оти ке работиме само 2 месеци ни дозволуваат таму по малку и да "забушаваме" :D и никој не ни вика ништо :D . Инаку за другите работници важат истите услови и истото работно време како нашето , само што нив му дават дневница и му испага да зимаат по 15.000 ден. месечно :)

Абе ни сме примени преку врски за тоа ни дават поголема плата . Татко му на еден од другарите со кои што работам зааедно , му е прв братучед на газдата ;) и оти ке работиме само 2 месеци ни дозволуваат таму по малку и да "забушаваме" :D и никој не ни вика ништо :D . Инаку за другите работници важат истите услови и истото работно време како нашето , само што нив му дават дневница и му испага да зимаат по 15.000 ден. месечно :)

Ако имате толку моќ нареди ја за мене само 1 месец да поработам одмор да извадам :icon_lol:

Ако имате толку моќ нареди ја за мене само 1 месец да поработам одмор да извадам :icon_lol:
Ако можев со задоволство ке ти наредев , ама неможам затоа што и ние сме вишок таму :D причината што уопште ни дадоа работа ја споменав погоре :D

Работа примамлива замене е во некое интернет кафе..друго преку лето...на 15 години нема ништо да работам..на 17-18 можеби секјурити,шанкер или слично :)

Преку лето се оди на брод, некаде во околните земји на море или (не дај боже) во Охрид, да се извади барем нешто. Од досегашно искуство највеќе пари се прават на Миконос, Крит, Анталија, Мармарис или во поново време Будва, ако ви се продаваат ситници на Балкан ова се идеални места за вас.

дали некој што ке иде на работа во грција да мозе да ми казе дали требало некаква дозвола да извадам од агенција работна за да мозам да бидам пријавен мозе да помогне некој во врска со ова ?:)

Преку лето се оди на брод, некаде во околните земји на море или (не дај боже) во Охрид, да се извади барем нешто. Од досегашно искуство највеќе пари се прават на Миконос, Крит, Анталија, Мармарис или во поново време Будва, ако ви се продаваат ситници на Балкан ова се идеални места за вас.
P ja kje oam Crna Gora vaa godina(Bar potocno) i bas toa se mislev :) Ama si vikam da ne se obrukam so nakit prodavanje..

Ima nekoj iskustvo za rabota preku leto u kaficive u sk pokraj kej, na ul makedonija i slicno da spodeli neso nekoe info?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom