Прво (најстаро) сеќавање

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Памтам на една журка.....отидов со тато,се вратив со мама!
Сејм тинг араунд хир...но тато и мама отишле у Грција, јас со тато натаму а со мама наваму:) и не ми правеле проблем на граница:pos:

Го памтам мојот десети роденден кога со братучетми и компанија се глупиравме,рипавме нешо и му го откачивме лустерот на комшијата и кога дојде цел со пепел,и вика ја свачам да е роџендан али мене пада ми лустер :pos:

Знам во градинка еднаш не ми се спиеше а бев пикната у ќош и имаше едни панталончиња превртени на столче и имаа врвци и ја пошо немав што да правам, сите спиеја и земав врзував чворови на панталоните:pos2:И сабајлето учителката се изнервира пошо и требаше пола саат да ги одврзе а јас само си ќутев и си се смешкав :pos2:

Кога бев во градинка, и си имав една количка и едно дете ми ја скрши и плачев :)

Ova sekavanje mi e nekako izgradeno podocna...kako da mi e rodeno od nekoja doba na zaborav...sum imal 1 godina i sum se poparil od vrelo kafe po rameto...ne sum siguren dali toa e samo moja zamisla na toa sto se slu4ilo ili navistina e obnoveno sekavanje.Se smeta deka 4ovekot nikogas ne zaborava vistinski pa smetam deka ne e samo zamisla!a inaku se sekavam na set stari koli4ki(Zeleni i sini) so koi si igrav koga bev 3 godinki ama brat mi potoa mi gi razmontira :S:S:S i toa...

se sekavam koga bev mnogu mal, 4-5 godini so eden drugar (so mi bese najdobar drugar 14god) izbegavme od doma i ne se vrativme cel den. Nasite ne barale niz cel grad, ispanicile, ama na kraj ne najdoa pokraj edno mocuriste. od se, najmnogu go pamtam kotekot so go izedov od tato
i toa bea pocetocite i temelite na gradenjeto na mojot buntoven karakter

Navednati sestri i ostanat medicinski personal... vdzaseni : - Lele, kolkav mu e...eeeeeeee !

на Неда Украден на концерт на една година и 2-3 месеца. На Зора је сванула се качив на бина и она ме гушна ме избаци. Сега не се качувам на бини само на маси.

аиии ми текна уште една случка!
Не знам колку години имав, си игравме со едно другарче и не знам зошто, ја зедов еден голем камен и го удрив по главата. Кога почна да му тече крв се преплашив и истрчав кај баба ми, се скрив во спалната соба под столот и ја слушев мајка ми како збори дека ќе ме претепа од ќотек кога ќе го однесе Зоки(детето) во болница. И си се криев таму цел ден, додека не дојдоа да ме земат од дома. Ама ја не си изедов ќотек, хаха
:nesum:

како си ги уништував играчките за да не може сестрами да си игра со нив.

кога велев дека татко ми е рамбо :pos:

Најстарата случка на која се сеќавате

Според психолозите, возможно е човекот да се сеќава и на случки од својата 4та година. Тие тука ставаат граница, велејќи дека се што му се случувало претходно, останува во сенка и постои навистина мала веројатност човекот да се сеќава на нешто што му се случило во 1вата, 2рата или 3тата година по неговото раѓање.

Верувале или не, јас имам некоја чудна меморија и може да не се сеќавам што сум јадела вчера, но некои случки од минатото едноставно оставаат печат во мојата глава! Најстара случка на која се сеќавам е кога имав 3 години! Штета што тоа не можам да го докажам, инаку можеби би влегла во Гинисовата книга на рекорди! :smir:

Едитирано од модератор: Веќе постоеше ваква тема. Споено со старата тема.
Која е најстарата случка на која се сеќавате вие и колку години сте имале тогаш?

Најстаро сеќавање... мислам дека беше тоа кога си седев онака у двор дома, имав околу 4-5 години и одеднаш ми текна дека сакам да одам кај баба ми. А баба ми живее подалеку, и потребно е да ја пројдеш главната раскрсница во Тетово ама мечка страв мене не страв, и си заминав сама натаму.
Мајка ми од памет ја извадив, ама мене битно ми се направи ќејфот да ја посетам баба ми. :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom