Прво (најстаро) сеќавање

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
pa imav 1 minuta:) taka me izvadia od edna dupka pa svetlina pa eden covek u belo me zema:)

am...malo bev epten, me setaa majka mi i tetka mi i me izgubija nekako pa pocnav da talkam niz carsija. Mnoogu placef i krestef i pamtam mnogu lugje kako me guskaat i mi zboruvaat i togas fala bogu od nekade ispadna majka mi cela prebledena...

Уште во времето на транзиција на нашава држава,некаде 92 год.кога сеуште се држевме за сукничето на Југославија,а стариве зборуваа како било подобро во Југославија,а и уште зборуваат...паднав во шахта.Неверојатно искуство,никогаш нема да се почувствувам толку...недопирлива:pos2:

незнам баш дали ќе е првото сеќавање,ама дека е старо-тоа да =)
се сеќавам кога во градинка кога го цртавме знамето(тогаш петокраката), едно детенце ми истури на цртежот вода, а јас почнав да рикам,да плачам! тоа беше хаос! си го сакав назад цртежот сув, ама откога се исуши беше истуткан-катастрофа! ден денес незнам зашто толку сум плачел по цртежот... можда симболично значење има што не сум го знаел тогаш.. можеби сум плачел по петокраката, односно по СФРЈ..којзнае:icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

prvo sekjavanje.. kako niz magla nekoi kratki sliki od baba mi, pocina koga imav 2 i pol godini.. i koga sum imal 3 godini.. vo znak na protest sum se frlil vo prespansko ezero.. hahahhah !!! ZIMA BESHE !!! e toa ne ze zaborava! sigurnokoga bev POD VODA peev : Oj Mori Ladna Vodo ! :)

Кога моите ме сликаа со еден лошо маскиран Дедо Мраз кој што наместо да ме усреќи направи да плачам од страв...И не знам која им беше потребата на моите да имаат фотографија од ќерка им која хистерично сака да побегне од Санта...Да ми остават убав спомен од детството ваљда:tapp:

nakaj 2 3 god imav moze i 4 da se..bev neso bolna ama APLA...znam deka slaem mi zaletna i pocnav da se gusam..ko den denes se sekavam kako tatko mi za noze me drzi a majka mi me mava po grb..to je neso najstaro so go pamtam:pipi:

Најстаро сеќавање ми е... кога сум имал 3 години се сеќавам дека бев на базент и дека ги гледав делфините некакви акробации правеја:)

Знам дека сум имал 3 години пошто тамо бев со мајками а таа ме напуштила кога сум имал 3 ипол години. А на базент со неа одев.

Хмм... најстаро сеќавање... Имав 4 или 5 години, мајка ми ме однесе во парк и сакав да се возам таму на тие детските колички. И јас како одлепено, мало суштество се качив на едно моторче, а братучед ми позади мене и го возев. За краток период се одалечив од погледот на возрасните и којзнае каде сум свртела кога после сфатив дека се изгубив и не можам да се вратам. Братучед ми почна да крева паника, помал беше и се вознемири, не се сеќавам дали плачеше.
Се сеќавам дека почна да врне дожд и веќе почна да се стемнува кога слушнав како не викаат по име и доаѓаат трчајќи кон нас. Мислам дека тогаш го видов најзагриженото лице на мајка ми, којзнае како трчале додека не најдат. А јас бев најсреќна на свет што ги забележав.

па најстаро секавање.... имав околу 4 години, баба ми ме симна доле во дворот на зградата за да си играм со останатите деца. Јас бев многу палава и постојано трчав како мува без глава низ дворот и така занесена во играта паднав врз шахтата (капакот беше од цемент) и си ја удрив раката. Се секавам дека сите кои беа присутни во дворот кренаа огромна паника и баба ми на раце ме однесе кај мајка ми на работа и од таму со болничка кола ме однесоа на хирургија. Лицето на мајка ми кога ја виде мојата рскрвавена рака го памтам до денес.

jas se sekavam koga bef u selo Begniste,Kavadarecko
i trcaf po edno gorniste i padnaf i koga me vide mama taka uboo me iznapleska zs sum gi izvalkal pantolonite
:-)

Најстаро сеќавање ми е кога дедо ми ме зема во раце и ме изгушка...тоа ми е прво и последно сеќавање на него,после неколку месеци,тој почина.Јас бев 17 месеци стара,ама уште го паметам неговиот лик во тој момент.

па најстаро сеќавање ми е коа имав некои неполни три години,и ја и сестра ми се држиме за раце,облечени во пижами се вртиме во круг и ја пееме ринге ринге јаја хахах:pos2:

....Хмм...Се сеќавам кога имав 3ипол години така нешто. Бевме во Маврово во викендицата и мајка ми ме тераше да јадам. Ја нејќев, нешто бунтувам се карам, плачам...Мајка ми се нервира таква со мене и одеднаш се појавува татко ми ја зима гитарата на братучедка ми и почнува да свири нешто и да пее ( бај д веј си нема поима од такви ствари али нема везе ). Ја таква памтам го глеам со отворени очи и уста цела му се чудам, а мајка ми ми бута во уста тоа лажицата. И така ништо без коментирање и плачење се си изедов:)....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom