Прво (најстаро) сеќавање

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
имав четири години и беше велигден...знам имавме една голема табла полна со слатки али браевите беа остри многу и мајками не ми ја даваше да ја носам за да не се пресечам...али дојдоа тетками и јас сеа важна да се напраам почестував јас...и како што ја држев таблата кога се пресеков помегу прсти кај се пресеков сите слатки на земја ...мајками не знаеше шо да прај побрзо дали да собира или мене на види шо ми е...збрка....единствено тоа некако ми е во меморија...

Negde okolu dve godini kaj baba mi u kuka,nesto rucek mi teknuva pa ja ne jadam toa,bla,bla...

Имав две-три години:
Сончев ден. Цвеќињата на мајка ми се како шумски дрвја. Рекс, вучјакот на татко ми, ме турка нежно по рамото... сакам да го погалам, а тој скока настрана и трча околу мене... муцката му е исклештена како да се смее ... се бркаме низ двор. Иде татко ми и ме качува на грбот на Рекс.
Рекс е моето пони.:aplauz:

Се сеќавам,после неколку дена одкоа се родил брат ми,коа го донесле дома,значи сум имала негде 2ипол годинки. И мајка ми доаѓа,пуна куќа гости, брат ми го седнале на каучот такво бебе завиткано цело,и памтам како се врткав цело време околу дневната,за на крај да седнам брз брат ми....:):):) ама ништо не му беше,заштитен беше,со 500 кебиња на него...:)))

Mene mi teknue samo ednas.. Imav okolu 3-4 god.. I bev kaj baba mi u selo.. Sedev kaj komsiite.. Zs imaa devojce isto na moja vozrast.. I onakvi stari golemi prozori ko so ima u selo.. Nie si sedevme na po eden od prozorite i si igravme so kukli.. Toj kaj so bev ja sednata bese skrsen.. I kao so sedev.. Udriv so kuklata po prozorot.. Toj se dokrsi a ja letnav niz nego.. :vozbud: I se sekavam samo deka placev i pistev kao budala.. Dedo mi od sprotiva od kaj nas odma dotrca da me krene.. Sreka nizok bese prozorot.. Kuti drugo padnav u gradincheto kaj so gi rastea cvekinjata lugevo im go unistiv plodot :vozbud: Znam samo deka placev cel den posle :D

epa sega dali e najstaro neznam ama toa prvo mi dojde na pamet i i prilicno e dalecno bi rekla :)

epa vaka, jas sum od gostivar ali imam tetka od skopje i se dodeka ne pocnav skolo da odam celo vrem bev so nea vo skopje, moze slobdono da kazam deka celo detsvo sum go pominala vo skopje. Teta mnogu me setase nasekade niz skopje, me nosese segde so nea ama mene mi ostana vo secavanje eden den koga me setase niz gradski park, me odnese kaj ezerceto, gi hranevme tie pticite a posle znam me odnese da se vozam i na kolicinjata sto bea kaj fontanata pred gradski park :)

imav 3-4 godini i toa bese eden od najprekrasnite denovi vo mojot zivot :)

кхм... не знам кое од овие работи е постаро. Во секој случај ке ги каќам и двете.
  1. имав некои максимум 2 години. се будам сабајлето и глеам нема мама, нема тато. Целиот испаничен трчам низ сите соби и ја гледам братучетка ми која имаше 8 години како гледа цртани. И побарав чаша вода и одкако ја испив почнав да ја гризам чашата и ми се скрши и си ја расеков усната, јазикот, рацете све лом се направ. и братучетками испаничена незнае што да праи а јас и се дерев и викав да и се јави на мајка ми. И дури после пола саат дојдоа моите, бев ненормално изневиран зошто дошче после толку време а јас крваве ко луд братучетка ми наместо да ми помогне да не крвавам таа се извадила од памет и уште толку мене ме испаничила. Сум завршил во болница али добро е што не ме шиеле сега ке сум бил со лузни на лицето како франкејштајн. бајдвеј овие случки беа у германија и затоа не можела да викне комшии оти не разбирала германски братучетка ми. абе лудости.
  2. втора случка али се мислам дека оваа е попрва. си имам стаено рака на рингла од шпорет и ми се залепила гррр колку беше гадно башка и цела просторија смрдеше на изгорено нешто. а јас сум рикал од плачење со саати цела нок не сум спиел.

Не ми текнува во моментов некое постаро,ама ако ми текне ќе го пишам.
Е па вака.Не знам точно колку години имав, ама бев многу мала, 3 или 4 год.Летно време и постари луѓе, пријатели и пријателки на мајка ми се собрале, си пијат, си мезат. И јас пустото ја приметив чашата со пиво и си лизнав.Неколку пати така и мајка ми ми ја тргна чашата.На крај јас, инат (се разбира наголем) се изнервирав и се дограбив до чашата и мајка ми пред да успее да ми ја земе, јас бутам цела тупаница внатре во чашата со пиво и почнувам да си ја цуцам тупаницата.
После се сеќавам нареднотото лето мајка ми ми даде голтка да пробам и одвратно ми беше.Не можев да смислам пиво до пред 1-2 години.

koga besov mail...gledam majka mi kako go vitka u peleni pa u kebence na trosedot.. a ja se vozev so dubace..ali bidejki uste od malo me tepkale zosto ne sum bilo mirno go ostavila mama da spie brat mi bebeto u kebence...A jas so cel pamet sum go simnal na zemjka i sum probal so duBace da go gazam..odnosno da pominuvam preku nego..i posle sum jadel ..kutek mnogu a se sekavam deka cesto pati mu gi rushev lego kockite..i on placeshe a ja krvnikot uste sum mu gi sutiral naokolu :)

Neso so mi ostanalo vo korata na golemiot mozok od odamna e koa imav 3-4 godini i sea sestrami bidejki imase samo 1 godinka me ostavaa ponekogas na kratko da bidam so nea a ja so ke praam koa ne mi se sedi ja udram ednas dvapati da zaplace i vikam po majka mi.Toa mi se imase sluceno nekolku pati dodeka se setija so e rabotata :)

Се сеќавам исто (ова е најверојатно најпрво сеќавање), имав 2 години и си играв пред куќа со маалските другарчиња... Лето беше, знам... И трчав нешто, се бркавме, си игравме, изгубив контрола и паднав на земја. Арно ама, таму кај што сум паднала со рацете имало некоја скршена плочка (онаква ко за во веце) и јас паднав со раката точно врз плочката... Плочката беше во големина на аватар (која споредба :pos:) и до пола ми влезе у рачето... Се сеќавам само дека станав сосе плочката забиена во дланка, ме виде татко ми, испаничен ме качи у кола... Едно 7-8 конци имам сигурно. :) Уште имам морничав белег долг околу 3 цм. на внатрешноста на дланката. :)

Вака, памтам на 7 години, второ одделение кога го добив првиот кец, кога го јадев првиот шамар од татко ми

Мислам дека имав околу тли годинки, кај баба ми и дедо ми, и нешто со дедо ми се бркавме на земја, демек мачка и глушец, и кружевме околу еден плакар шо го имаа порано. А ништо чудо ова сеќавање да е само моја претпоставка за тоа како би изгледало тоа шо ми го имаат моите кажувано, али мислам дека ми текнува.

Третиот роденден...се сеќавам како се облекував и дојдов во дневната соба облечена во лила фустанче и чекав гости:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom