Проблеми што денешните деца никогаш нема да ги разберат (90's and 00's problems)

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Кога сме кај смоките, овие ги памтите?

10547526_10203297203568898_5570028053406382464_n.jpg

touched.gif

Lele ej avionite uste gi imate :O ja tie koga izlegoa bev negde 3-4 god i neznaev da gi cuvam. Se sekava nekoj na pokemonite u smoki ? :) Charmander Pikacu i Balbasar bea najcesti :)

Овие штракалава сеуште се присутни секое лето.... гледам маливе деца сеуште играат со овие, така да ова не е нешто "античко" што нашиве деца нема да го искусат :coffee:

Нешто што стварно изумира од ваквите работи е Јо Јо-то, дека еве со години не сум видел некои од децава пред зграда да ја има таа играчка во раце... а ние додека растевме секој мораше да го има тоа чудо во раце, па го вртевме по цели денови. Инаку Јо Јо-то е стварно античка играчка :LOL:

Последно уредено:
А ви текнува ли коа во школото не тераа да пишуваме писмо до непознато другарче? :)
Мене ми врати едно дете од Охрид, колку што паметам се викаше Деан/Дејан, ме сум 100% сигурен. Му напишав дека сакам нинџи и каратисти :D дека многу сакам пиштоли на дијаболи и слични такви длупости. :D Ако има некој таков што добил писно од некој од Неготино од генерација 93/94, нека каже, мислам дека беше 1-2г. постар :D.

Последно уредено:
Генерација 94' (ми се чини и последната генерација со вистинско детство)

- Покемон/ Дигимон жетони
- Покемон слагалица, само една сложувалка ми фалеше за да земам мопед :(
- После секој панаѓур се враќав со нов пиштол на дијаболи
- Нитендо, не јадев на школо за да имам пари да купам дискети и адаптер пошо ги горев од многу играње (уште ми е жал што го фрлив)
- Шише, леле играва колку сме биле глупави коа требаше да се залапаме со женско никој не сакаше хаха
- Се збиравме неколку багабонти и копавме дупки во паркот без причина
- На игралиште игравме само на утро а после пладне им ги бркавме топките на „големите“ за да не остает да играме после нив
- И да, гледавме цртани. Посебно тие на А1 што идеа. Да ги пофалам А1, беше можеби единствената програма со поисполнета програма за деца. А и кај нив се рекламираа сите производи за деца.

- Нитендо, не јадев на школо за да имам пари да купам дискети и адаптер пошо ги горев од многу играње (уште ми е жал што го фрлив)
- Шише, леле играва колку сме биле глупави коа требаше да се залапаме со женско никој не сакаше хаха
- На игралиште игравме само на утро а после пладне им ги бркавме топките на „големите“ за да не остает да играме после нив
- И да, гледавме цртани. Посебно тие на А1 што идеа. Да ги пофалам А1, беше можеби единствената програма со поисполнета програма за деца. А и кај нив се рекламираа сите производи за деца.
И јас исто мислам, последниот воз ние го фативме, и некој ќе се подади помал, ама 1 од 100.
Имаше и едни како куферчиња на Дигимон, смоките Макс од 5 денари, на ПЕЗ оние како кутивчиња/играчки со животните од Покемон (јас го имав Кофинг), па со вртимушките на Бај блејт што се домеливме, па ќе ги скршиме, па пукај пластелин внатре да се држи и да биде потешка :D па кој ,,со врски'' ќе стави месинген прстен, најјаката ќе биде таа... И да се пофалам, во цело маало бев најпрецизен со камења :D нај манга бев за тие работи, дури и ги учев другите како да мават :D... Времиња...

- И да, гледавме цртани..
За жал денес децата не гледаат цртани филмови. Цртаните филмови останаа длабоко во музејските витрини, како сведоштва на времето кое поминало.
:(

Кога сме кај смоките, овие ги памтите?

10547526_10203297203568898_5570028053406382464_n.jpg

touched.gif

Оди, ќе мавнеме некоја партија :D
20141106_142249.jpg

Lele ej avionite uste gi imate :O ja tie koga izlegoa bev negde 3-4 god i neznaev da gi cuvam. Se sekava nekoj na pokemonite u smoki ? :) Charmander Pikacu i Balbasar bea najcesti :)

На овие мислиш ?
20141106_141758.jpg

И тие мрднатите сликчиња околу црната мастика :D

zvakula.jpg

И такво ѓубре сум имал :D После мастикава, јазикот права дракула :D
Чекам да добијат музејска вредност
I'm rich!
20141106_143241.jpg

Генерацијата 33‘ е последната со вистинско детство :D
315e6g0.jpg

За жал денес децата не гледаат цртани филмови. Цртаните филмови останаа длабоко во музејските витрини, како сведоштва на времето кое поминало.
:(
како бе денешните деца не гледаат цртани, што ви е на вас!
Абе исти се како нас.
’94 родени, абе во 2000ти израснавте, не во 80-ти. и ние со технологија израснавме, така и они. истото и за нас го збореа кога бевме деца .

Дали некој правел тетоважи со ацетон и сапун мислам дека беше?
Занм тоа правеа некој деца , цртаа со мастилно пенкало некоја слика и после со ацетон ја лепиш сликата на тело, рака или каде сакаш да ти стои тетоважата и со сапунчето трлаш низ сликата за да целата слика излезе и на кожата :D .

Оди, ќе мавнеме некоја партија :D
Прегледај го приврзокот 106293

На овие мислиш ?
Прегледај го приврзокот 106292

И такво ѓубре сум имал :D После мастикава, јазикот права дракула :D
Чекам да добијат музејска вредност
I'm rich!
Прегледај го приврзокот 106294
Imase uste eden vid :) plasticni bea ili gumeni ne se sekavam.

како бе денешните деца не гледаат цртани, што ви е на вас!
Абе исти се како нас.
’94 родени, абе во 2000ти израснавте, не во 80-ти. и ние со технологија израснавме, така и они. истото и за нас го збореа кога бевме деца .
No shit?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom