Проблеми што денешните деца никогаш нема да ги разберат (90's and 00's problems)

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Mozhe ednash edna tema da ne ja zaterate u nieden pravec, ako Vi e lejm imate mal milion drugi temi, sledni zaebancii na temava idat na ban istite koi se chalamat.

On topik

Nedostiga da igraat zhmurka posle 7 navecher i toj shto zhmuri da mu se zeme zdravje od baranje.
i Druzhenje, sedenje na klupa so gitara.

Mislam deka nikogash nema da gi doziveat igrite od tipot Krizi mizi, Dzamlii, Brkanidzok itn... Isto taka mnogu golem znacaj ima i adrenalinot koga ke zacvonish na vrata i sprint da ve nema 5,6 decista. Toa bea vreminja na razvoj na prava licnost i kreativnost. Sega se e "smart" a decata se se po zatapeni.

Има многу убава книга за тоа како интернетот го менува начинот на мислење...по се изгледа човек оглупавува од целата таа информација која ја прима површно...
Тука за симнување...
Da li je došao kraj onom što se nekad zvalo detinjstvo?

Има многу убава книга за тоа како интернетот го менува начинот на мислење...по се изгледа човек оглупавува од целата таа информација која ја прима површно...
Тука за симнување...
Da li je došao kraj onom što se nekad zvalo detinjstvo?
Epten ubavo napisa. Ali koga ke pisam ja deka se so se sozdava ima udel vo kontrolata na covestvoto pa duri i nasite misli i razmisluvanja me pravat nenormalen. Ete do kade gi odnese moderniziranoto vladeenje.

Не е баш проблем, станува збор за тоа на што се радувале децата порано а на што се радуваат сега.
radost.JPG

:cuc: :pos:

За 7 роденден најголема дилема ми беше дали да ми купат куќа за барбики или нинтендо. :D
Имам специјално чекано редици да купам весник Време во 8 сабајле, даваа постери од Млади бунтовници.
Power rangers ми беа омилени во второ одделение, одев специјално кај братучед ми да ги гледам дека имаа сателитска.
6 одделение се сеќавам беше година за бугарски песни. Можам да се пофалам:свиркам: дека бев на настап на Милко и Мира.
Tamagotchi_0124_ubt.jpg

Чипичан
Loibr99nSwa6oYJuLn5fk39BySqSZUBWROrm8w-71DQ

тревко, не можам да најдам подобра слика, овој е посовремен.:icon_mrgr:

Последно уредено:
За 7 роденден најголема дилема ми беше дали да ми купат куќа за барбики или нинтендо. :D
Имам специјално чекано редици да купам весник Време во 8 сабајле, даваа постери од Млади бунтовници.
Power rangers ми беа омилени во второ одделение, одев специјално кај братучед ми да ги гледам дека имаа сателитска.
6 одделение се сеќавам беше година за бугарски песни. Можам да се пофалам:свиркам: дека бев на настап на Милко и Мира.
Tamagotchi_0124_ubt.jpg

Чипичан
Loibr99nSwa6oYJuLn5fk39BySqSZUBWROrm8w-71DQ

тревко, не можам да најдам подобра слика, овој е посовремен.:icon_mrgr:

Каков е овој Тревко? Сакам и јас! :vozbud:

Каков е овој Тревко? Сакам и јас! :vozbud:

Кога се појавиа беа многу популарни. Ги имаше со разични фаци, ги ставаш во чинија со вода, за неколку дена почнува да расте трева (коса), ја шишаш и му правиш фризура. Подоцна почнавме сами да ги правиме. Одлична декорација за прозор.

Многу голем проблем беше кога постерите што ги даваа имаа актер(к)и/пејач(к)и што ги сакаш од двете страни :icon_lol: Иди одлучи се кој ќе ставиш на ѕид :icon_lol:

50 евра ме кошташе Тамагучито пред 20-тина години.

Чибичан се само кинески лоши копии, на сликава имаш Тамагучи.
Тамагучи е на Бандаи, другово Турчин у подрум ги праеше, но кај нас преплавија со такви шкартови.

50 евра ме кошташе Тамагучито пред 20-тина години.

Чибичан се само кинески лоши копии, на сликава имаш Тамагучи.
Тамагучи е на Бандаи, другово Турчин у подрум ги праеше, но кај нас преплавија со такви шкартови.
Се сеќавам дека на татко ми му го давав да се грижит за него додека бев во градинка:pos:, и знам дека после 2 и кусур месеци умре од природна смрт(се претвори во ангел)и за прв пат во животот бев и среќен и тажен исто време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom