Проблеми што денешните деца никогаш нема да ги разберат (90's and 00's problems)

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Океј, сега прочитав дека темата гласи „проблеми.“. :facepalm:
Како и да е...
tumblr_n2mugekyHM1tvbcfco1_500.jpg

Кога даваа ЛШ на МТВ и вторник и среда а немавме ни интернет ни телевизор со телетекст па мораше да ги чекаме вестите на МТВ од 23:00 за да ги дознаеме резултатите од другите натпревари. :D

Јас се јавував во кладилницата на лотарија на македонија за да ми кажат моментален резултат на некоја утакмица.

Малку бегаме од темата. Станува збор за проблеми а не работи што сме ги имале тогаш а денешниве деца имаат покул ствари :)

Не сакам да бидам партибрејкерКА!

Тоа како кога му кажував на комшичето од 4 години дека ние ко растевме немавме интернет, а оно ме праша: A колку време го немавте? Падната беше мрежата?

Која генерација си жити се? Од 96-та прв пат дознав што е интернет, сум бил 9 годинки. Додуша сега децата го имаат од раѓање пошто нивните дома имаат.

Денешните деца никогаш нема да разберат како е кога ти успее да го летнеш ова чудо ептен квалитетно (вртимушка)

23559_305059182793_6050411_n.jpg

Никогаш нема да разберат кога играш криенка, ама на топка, односно тој што успее да дојде до неа и ја шутне со сета сила за да одиш и да ја ставиш пак на истото место,за тоа време сите плукнати деца се кријат пак. Имаш чувство како Р. Карлос да ти ја шутнал. Идеме пак: 5, 10, 15, 20, 25... 100

23559_306295167793_6928571_n.jpg

Никогаш нема да дознаат колку кичми се искршени на јанино, јанино

23609_312295002793_2017868_n.jpg

Никогаш нема да дознаат како е чувството кога во основно симпатијата ти исшприца со ова

23559_305059117793_7285495_n.jpg

Никогаш нема да дознаат колку на ѕидовите дома, а и во училница имаше траги од овие лигави топчиња

flubberproject.jpg

Никогаш нема да дознаат што може да се направи од балон и брашно. Успех е да не го скинеш после долго гнавење. Легендарното Кретино

Veselina.jpg

Никогаш (ваљда) нема да ги изгледаат Флабер и Џуманџи со Р. Вилијамс

Никогаш нема да го дознаат ќефот и магијата кога од ладна во врела боја пред очи ти се менува бојата на количката

11045.jpg

Никогаш нема да го дознаат погледот на учителката коа ќе го рокнеш Ѓаволското топче и како за беља баш од кај катедрата ќе фати

flat,550x550,075,f.jpg

Никогаш нема да ги дознаат зелените чуда. На форумов имаме многу тролови, тогаш си игравме со...

enhanced-buzz-24664-1387409408-0.jpg

Никогаш нема да го разберат фраерлакот на тие што имаа најголем број и најразлични Тасо жетони

taso_47885.jpg

И за на крај, никогаш нема да ја разберат радоста со секоја различна играчка. Мислам дека сеуште имам една огромна кутија од чизми со овие чуда од Кinder Surprise

12-1.jpg

Последно уредено:
Ах кога игравме на ќар. Срце ме болеше кога ќе изгубев некоја од „најјаките“ мои.... :sick:

33d9c4437f1b193987943c3f1da2df58.jpg

Кој губи пие ластици и чврги :)

po-sto-znaete-deka-ste-dete-na-90tite-02.jpg

Клик Клакот

62888_157738430916971_1824567_n.jpg

Една песна со премногу лош квалитет и полна е :D

floppy-disk.jpg

Кога ќе се скршеше и кога немаше да шприца вода повеќе :(

super-soaker-50.jpg

Секоја недела нова количка од оваа легендарна марка :ROFLMAO:

burago-0192b-bx_m.jpg

Се убив од оставање пари за албумов со сликички...
Цртаниот го гледав едно милион пати и пак не ми здосадуваше :D

1000x1000.jpg

Ах милион жетони на ова чудо...И после празни џепови... :coffee:

48818-500x309.jpg

Кога ќе летнеше кај комшијата во двор, а не можевме да прерипаме ограда за да го земеме... :(

frisbee+disc.jpg

Леле кога ќе се заглавеше топката на дрво високо, тоа значеше дека играта е завршена...
Па уште ја гаѓаш со камења одоздола за да падне.... :pos:

Day-102.jpg

Немаш топка? Ама има пластично шише и може фудбал да се игра :icon_lol:

IMG_5591.JPG

Хехехе...
Денешниве деца нема да знаат што е телефон (фиксен) двојник.
Премотување касета и лепење на трака. Посебно аудио касета со пенкало.
Како е на ТВ да има само два канали.
Не само што бешее двојник туку често кога ќе вртиш негде се убацуваш у друга линија на која веќе зборат и ти како дете им досаѓаш од страна. Тројца на линија. Тоа беше прислушкување, не ова денешново со триста технологии. Ова на слепо каде ќе се убациш таму слушаш.
Или некој врти на двојникот, а редовно кај тебе го убацува и пет пати на ден викаш грешка имате.

На радио секој ден избор на најдобра песна од пет понудени и ти дремеш на телефон за да добиеш врска за да гласаш и да ги поздравиш твоите што се на работа. А на работа кај нив уклучено радио 1000 души слушаат и ти ја правиш со име и презиме поздрав до мама или тато. Што ќотек се изеде за тоа, нешто како иселенички џубокс секој ден да им правиш.

Најјакиот кикс на сите времиња што го имам слушнато при тоа гласање: Јас сум Тале рап и гласам за Металика.

Кога носевме ламбада сукњички, а Ламбада беше страотен хит.

На ТВ 2 програми до 12 саат после шуштење до 6 сабајле.

Кога на тв имаше игри без граници, а веќе си во кревет со мечето Ушко пред дневникот. И кога руските цртани со две бели мечки кои само испуштаат крици ги разбираш.

Кога не праќаа комшиите по леб и со кусурот лижалче со мастика внатре да си купиме, 2 во 1.

Кога за избор на сладолед имаше Снежец и толку.

Кога за најјака фармерка се сметаше да имаш 501 и чевли со желевце напред.

Кога Беверли Хилс не смееш да го пропуштиш ни со една епизода.

Кога кај Бугарите за 100 марки можеше да ја купиш пола Бугарија со се партали и кусур да ти остане, при тоа со такси да се возиш од граница до Софија и назад.

Кога од 7 години до 14 идеш задолжително втора смена во Пелистер, прва смена во Голак или втора смена во Мајски цвет Струга со деца од цела Македонија и спиеш во соба со 14 деца, сардина систем на двоспратни креветчиња. Кога ставаш влечка на вратата горе подотворена и ја викаш учителката и влечката и паѓа на глава. Или им ги вадиш штиците од под кревет и чекаш да седне и да пропадне. Кога наутро во домот во 7 саат те будат со патриотска песна, а ти цела вечер си ја потрошил на мачкање со паста низ соби. Или кога секоја вечер има натпревари во танцување и добиваш диплома за од прво до трето место на свечено доделување. Кога наставниците пијани се враќаат во домот и ти го шутираат касетофонот на кој 50 души собрани слушаат касета лав сонгс. Или повикуваш духови и вечерта спиете 20 души на 5 кревети.

Кога кафичите и кафаните немаа ограничен саат на работење, додека има гости дотогаш се служи. Кога повеќе имаше певаљки по кафани одколку келнери, а Цеца само што испадна од биртија и личеше како да ја исфрлила поплава на тв.

Кога за најјака фармерка се сметаше да имаш 501 и чевли со желевце напред.

Леле кондурите со желевце :pos:, сум забораила дека некад постоеле.

А уз ова идеше фризура кремче, ама што е можно повисоко качени шишки. И сеа, зависно од квалитет на коса и квалитет на употребено средство за зајакнување на "фризурата" се добиваа кремчиња налик на разрушени тараби на кои се потпирале прароднините. :LOL: Али битно се следеа модните текови!

И после неколку саати:
Трајчееее! Трајчеее! Трајчееееее! Ајде дома!
Мамо маа, уште 5 минути:..па сите се надвор...
Реков дома, качувај се горе! или Ајде уште 5 минути ама после да се качиш, уште еднаш да не те викам! (ова ако е некоја попустлива)

Уште една варијанта:

Трајче! Трајчееее! Трајкино на мајка качувај се горе гладен си!
Ама мамо не ми се јаде!
Море качувај се горе кога викам, ти се јаде и точка!

Кога кафичите и кафаните немаа ограничен саат на работење, додека има гости дотогаш се служи. Кога повеќе имаше певаљки по кафани одколку келнери, а Цеца само што испадна од биртија и личеше како да ја исфрлила поплава на тв.
A-ха!

И мене малку ми текнува на тоа време. Тоа беше времето на Војводата!

Ах кога игравме на ќар. Срце ме болеше кога ќе изгубев некоја од „најјаките“ мои.... :sick:

33d9c4437f1b193987943c3f1da2df58.jpg
Сеа само од УЈП и пазарна инспекција играат на ќар....
И стално добиваат. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom