Проблеми што денешните деца никогаш нема да ги разберат (90's and 00's problems)

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Највеќе мразев кога ќе ми се исушеше коректорот :D

Problems-on-90s-Kids-Will-Know-48.jpg

Problems-on-90s-Kids-Will-Know-46.jpg

Problems-on-90s-Kids-Will-Know-49.jpg

Problems-on-90s-Kids-Will-Know-39.jpg

Problems-on-90s-Kids-Will-Know-20.jpg

Problems-on-90s-Kids-Will-Know-15.jpg

И ова
Problems-on-90s-Kids-Will-Know-37.jpg
:pos::pos::pos:
1649.jpg

90+s+Kids+will+get+it.+TAGS+----%3E_0bfa63_3270507.jpg

Моментот кога позајмената видео касета од видео клуб се скина... како ке ја вратиме?Прегледај го приврзокот 88921
Еј ова мене ми се деси :mad: видеото ми ја изеде касетата, и требаше 1000ден демек да се плати, јас копиљ бев од кај пари и ја отворив касетава со селотејп ја залепив на една турбина, и после два саати мотав на рака за да биде здравиот крај прв и ја вратив, нит филм изгледав ни ништо....

Абе ви текнува на оваа игра....

images

Wonder_Boy_-_1991_-_Sega.jpg

Уште ја тепам на маме понекад, за стари добро времиња, коа ме лажеа постариве дека ќе ми го минат главниот, и на крај секад цел жетон ми го играа....

Не дека сум нешто ептен стар па да "продавам бардиња", ама сепак треба да се напомене околу играњето фудбал порано. Барем во мојата населба бевме поделени на групи. Се договаравме да играме фудбал против друга група, се договараме на која улица да играме (доколку е зафатен училишниот двор, бидејќи поголеми момци играат), местиме камења, бараме топка и пумпа за да ја помпаме на секој 10тина минути затоа што имаше неколку дупки.

Кој со патичиња, кој со сандалки или влечки битно имаше дерби мечеви. :)

Сега барем има по 1 теренче во секоја населба, фул опремено со вештачка трева, голови, мрежи, обележано и ограда за да не бега топката. Деца нема толку многу, или некако му се мекушлаи за разлика од порано.
Ние знаевме и боси да играме, а сега се трошат до 3-4 илјади за патики, во мое време да имаше толку скапи пари ќе си правевме филмови како само патиките играат. :LOL:

Feel the difference.

Не дека сум нешто ептен стар па да "продавам бардиња", ама сепак треба да се напомене околу играњето фудбал порано. Барем во мојата населба бевме поделени на групи. Се договаравме да играме фудбал против друга група, се договараме на која улица да играме (доколку е зафатен училишниот двор, бидејќи поголеми момци играат), местиме камења, бараме топка и пумпа за да ја помпаме на секој 10тина минути затоа што имаше неколку дупки.

Кој со патичиња, кој со сандалки или влечки битно имаше дерби мечеви. :)

Сега барем има по 1 теренче во секоја населба, фул опремено со вештачка трева, голови, мрежи, обележано и ограда за да не бега топката. Деца нема толку многу, или некако му се мекушлаи за разлика од порано.
Ние знаевме и боси да играме, а сега се трошат до 3-4 илјади за патики, во мое време да имаше толку скапи пари ќе си правевме филмови како само патиките играат. :LOL:

Feel the difference.
Или па идеше до градинката што ти е во населба да играш фудбал и редовно имаше чувар. Памтам двајца имаше кај нас, едниот го подмитувавме со благо или сок, а тој другиот не бркаше. Собрани деца за фудбал да играме, али намерно го нервираме да не брка, и на нас и на него интересно. :D
Иначе кој не искршил прсти на ова, ништо незнае! :)
Леле времиња. :D

brick game 2.jpg

Кога даваа ЛШ на МТВ и вторник и среда а немавме ни интернет ни телевизор со телетекст па мораше да ги чекаме вестите на МТВ од 23:00 за да ги дознаеме резултатите од другите натпревари. :D

Може замарам ама ми е гајле :pos:
4260437_700b.jpg

8697.jpg
Колку беше досадно ова еј :D
moms-never-understood.jpg

tumblr_m8oep1nak11qhchmeo1_500.jpg
Обожавав да ги пукам гуските на нинтендо :pos:
59578-only-90s-kids-remember-this.jpg
Додека отвориш прозор, цело детство ти помина :D
88747.jpg
Ова женските поише знаат :D Кога ќе засвиреше на час :LOL:
И ова го приметив пред некој ден... Незнам колку го имаат гледано филмот ама тие што го гледале знаат :)
tumblr_m0umr24sjy1qb6t6wo1_500.jpg

Ја спамирав темава али уште ова морам да го пишам......:vozbud: @Crazy in Love пиво имаш од мене

Неможам да најдам слика али сигурен сум дека на секое мушко би му текнало на оние пластичните округли (како на @BiG_kIsS у постот) голи џенЦки шо се паѓаа у чипс, па треба да ѓи лижнеш и им исчезнуваа прслукот и гаките....Леле колку такви имам излижано :pos::pos: прајслес....

А ова па...
579216_348002878597377_100001630037161_942800_1431332498_n.jpg

Јас се нервирав што моите се со некои јапонки во стара доба, со некои везени слики на ѕидовите, стари кревети, некои антики, се тоа еднобојно, а на комшијата му беа шарени, башка и се прелеваа :D

Кога даваа ЛШ на МТВ и вторник и среда а немавме ни интернет ни телевизор со телетекст па мораше да ги чекаме вестите на МТВ од 23:00 за да ги дознаеме резултатите од другите натпревари. :D
И од еден натпревар не го кажуваа резултатот, затоа што даваа снимка покасно :)

Прва жичка за водичка, кој ми земе жичка тој е пичка :D

Маваш фудбалче на улица со камења за стативи и мора да има тајмаут за кола да помине за да го тргнеш каменот.

Со цигла линии за серва кој нема цртано немал детство :D

И на крај од едно шише 10 души пијат вода, хахаха.

Па женските шо ме нервираа со тоа салфетките шо ги собираа.

И за крај.... Трајчеееее Трајчеееее...здраво тетка Мара ќе може Трајче да излезе надвор да играме :ROFLMAO:

И за крај.... Трајчеееее Трајчеееее...здраво тетка Мара ќе може Трајче да излезе надвор да играме :ROFLMAO:

И после неколку саати:
Трајчееее! Трајчеее! Трајчееееее! Ајде дома!
Мамо маа, уште 5 минути:..па сите се надвор...
Реков дома, качувај се горе! или Ајде уште 5 минути ама после да се качиш, уште еднаш да не те викам! (ова ако е некоја попустлива)

Кога бев у средно школо чекав Бушава Азбука или ДЈ Дани или Даниел Димитровски да му почне емисија на 103јка за да ја снимам. После сниманите емисии си ги слушав на вокмен у школо на часови. Ама пошто вокмените работеа на батерии морав да купувам батерии на пунење и пунач на батерии. И пошто бев у мањак на касети, на една касета едно врз друго преснимував емисии.
Хардкор!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom