Проблеми што денешните деца никогаш нема да ги разберат (90's and 00's problems)

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа е периодот од 1992-1993 година. Антоние тогаш само што се родил, најмногу две три години да имал.
Не се сеќаам дека ние ги имавме тие пари туку некои квази бонови и првите десетки со крушевскиот Македониум. Имаше и црвени пеески... Некаде 93та откако искочија прво металните одма после тоа книжните и после 97-8ма ги реновираа целосно во денешниве.[DOUBLEPOST=1397036100][/DOUBLEPOST]
Еднаш, еднаш само да ја сфатевте темата ко што треба и да го прочитате првиот пост.
Али терајте си, џабе везам и онака.
Новите форумџии никад нема да го сфатат моментот на банирање ради офтопик :D

Кога ќе дојде тој чичкото со пуканки, а ти немаш десет денари. Почнуваш да се дереш по мајка ти, а од неа нема абер. Се качуваш, зимаш пари и сфаќаш дека чичкото си отишол. :confused:

До душа, не знам дали уште поминуваат, ама порано секој ден поминуваше човекот.

Некои помалечки проблеми...

Тешката математика, на ова чудово.
17.jpg
Кога после 9 саат (колку и да беше), кога ќе се појавеше ова.
26.jpg
Кога залудно се трудиш, да ги притиснеш наеднаш сите копчиња.
65.jpg
Кога таман ќе споиш две и некој ќе ти го дупне...
76.jpg
Иритирачкото куче, што се појавува нон-стоп и неговото кикотење.
122.jpg
Ќе се испокршите качувајќи се сите по ред.
155.jpg
Кога по грешка ќе кликнеш на линијанта, наместо празниот простор или не можеш да допреш со четкичката внатре.
e8995297eaa56e7ad42b3ffbd6856f9a.jpg

Денешниве деца нема да знаат кога е безбедно да го исклучиш својот компјутер.
Ниту пак ќе ја знаат маката и болката кога мораш да ја избришеш и таа една песна во телефон, пошто немаш место за ништо.
Или онака чекаш 30 минути да ти се префли нешто преку инфраред и на крај некој ќе го помести телефонот 5 сантиметри и ти се губи целото праќање. :(

Ги гледаш некои како праќаат преку инфраред, дремат пола саат ко мисири и таман да се испрати сто процентно, му титкаш на едниот и мораат да праќаат од старт :icon_mrgr:

п.с. It's now safe to turn off you computer :pos:

Ги гледаш некои како праќаат преку инфраред, дремат пола саат ко мисири и таман да се испрати сто процентно, му титкаш на едниот и мораат да праќаат од старт :icon_mrgr:

п.с. It's now safe to turn off you computer :pos:
А бе види го, тоа го пишав над тебе. :icon_mrgr:
Јас пошто бев многу лесна на нервирање, нон-стоп тоа ми го правеа, или ми титкаа или ми го поместуваа...:confused:

Све ова на вас што ви е старо, на некој му е ново.

Сите работи кои ги спомнавте, у носталгичен или у контекст на евоцирање спомени, мене ми се као од вчера и ги сметам за дел од условно кажано "новото време".

Леле добро бе луѓе, па аман, темава е за забава значи, аман, да се посмееме... Ако има од постарите генерации нека си пишат за од нивно време, не мора одма да се даваат сериозни коментари како не чини, како ова не било старо. Сигурно не е старо, пошто секое второ дете родено после 2010, нема видено касета со очи, али ај...
Правете бе уствари шо сакате.

Никад нема да знаат какво е чувството да пратиш ливче од еден крај на училницата до друг, без да те фатат :D

А бе види го, тоа го пишав над тебе. :icon_mrgr:
Јас пошто бев многу лесна на нервирање, нон-стоп тоа ми го правеа, или ми титкаа или ми го поместуваа...:confused:
Леле добро бе луѓе, па аман, темава е за забава значи, аман, да се посмееме... Ако има од постарите генерации нека си пишат за од нивно време, не мора одма да се даваат сериозни коментари како не чини, како ова не било старо. Сигурно не е старо, пошто секое второ дете родено после 2010, нема видено касета со очи, али ај...
Правете бе уствари шо сакате.
Still the same :P

Денешниве деца не знаат како е да ја имаш само МТВ и мора во 8 да си легнеш зошто немаше што да се гледа. :D Сме иделе цела фамилија кај комшиите на гости за да гледаме вашите 5 минути на Сител. :tapp:

Само ја потенцирав релативноста на темава, без намера да деградирам ничие мислење за тоа што е старо а што не. Може ќе се јават и помалечки од вас, па за нив други би биле параметрите...

Абе развастрас низ ходници у 2ро и 3то беше хит игра.Кога ти купуваат нови патики само им викаш абе не газете јако нови ми се, и ко за инат сите ко да не виделе,па после дома јадеш воспитни ама јебига пусти деца тогаш какви ти се патиките беше најмал проблем.

Абе развастрас низ ходници у 2ро и 3то беше хит игра.Кога ти купуваат нови патики само им викаш абе не газете јако нови ми се, и ко за инат сите ко да не виделе,па после дома јадеш воспитни ама јебига пусти деца тогаш какви ти се патиките беше најмал проблем.
Не се викаше РАЗГЛАСТРАС? :pos:
Цел живот сум викал погрешно значи :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom