Проблеми што денешните деца никогаш нема да ги разберат (90's and 00's problems)

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Кога ќе ти дадат пари од дома пред да тргнеш на школо да си купиш кифла и додека да дојде голем одмор со парите ќе можеш да си купиш само две или три карамели.

CFOzJAS.gif

Кога ќе ти дадат пари од дома пред да тргнеш на школо да си купиш кифла и додека да дојде голем одмор со парите ќе можеш да си купиш само две или три карамели.

Антоние колку години имаше тогаш за да идеш во школо? :D

Тоа е периодот од 1992-1993 година. Антоние тогаш само што се родил, најмногу две три години да имал.
Абе, он памти коа излегол и од кај мајка му таквата, па тој период немало да го памти.

Абе, он памти коа излегол и од кај мајка му таквата, па тој период немало да го памти.
Незнам што памти, али сигурно не ги памети динарите.

Чекај јас да ти раскажам што памтам :D

-Првиот школски ден, јас бев последна генерација Титов пионер. Не наредија како сардини во школска сала, химната на разглас, една титовка со лош квалитет со петокрака и една шамија црвена околу врат Тито ми ти се кунемо. Пред моите генерации им даваа свилени марами, нас еден материјал за крпи правење ни го закачија. После нас немаше колнење, доста беше

- Кога татко ми купи видео и систем со грамафонска плоча и дури со две касети за да можеш да преснимуваш со големи звучници. Па тоа беа радости невидени. И телевизор со даљинско и вокмен. Видеото цркна од кај на комши видеотеката @Raziel ми заглави еден цртан внатре. Телевизорот уште е во функција.

- Имавме телефон али со комшиите до нас бевме двојници. Така да кога ние зборевме, они немаа сигнал, па после обратно. Телефон немаше уште бежичен, со жица се тегнеше во претсобље поставен со миленце прашина да не фаќа. Ефтино беше, можеше по цел ден да збориш, линијата ја купија 1000 марки, само таа беше скапа.

- Прв пат мобилен испадна кога се запишувавме на факултет, за надвор се договаравме под тераса: Мајоооооо ќе се симнеш лиииииииии?

- Првиот компјутер што го видов како дете беше една многу малечка кутија, ваљда и бројка немаше. Информатика во 8 одделение учевме на слепо, а учителот на слики ни покажуваше како личи компјутер

- Најмодерен точак беше пони, а потоа испадна беемикс

- Најмодерна кола беше 101

- Најмногу игравме челик

Тоа ми текнува :)

Ова ќе биде дооолг пост. :pipi:
Дали се доволно стари, не знам, ама тоа е. :D

Сјајчињата.
3.jpg
Јојо.
2.jpg
Позади имаше имиња како мувосерка, бубашваба, нилски коњ...
16.jpg
Алките.
25.jpg
Маме 32.
43.jpg
Ласер.
50.jpg
За на плажа.
53.jpg
Мастика.
57.jpg
Рипчињата.
67.jpg
Сладолед беше ова?
75.jpg
Херкулес.
91.jpg
Жетончиња.
97.jpg
Тарзан.
98.jpg
Ланчиња/алки.
107.jpg
Непрежален сладолед.
113.jpg
.
150.jpg
Чоколадни парички.
152.jpg
Сонував за ваков телефон. Па уште внатре ако има бомбони... премија.
158.jpg
Најгадното нешто, па уште ако има крв внатре, лигаво цело такво никакво...
163.JPG
Рипчиња.
160.png

Наредна прилика, повторно... :)

Ласерот :pipi: навечер на сите по дома и светев со него и никој не успеа да ме открие. :icon_lol:[DOUBLEPOST=1396990719][/DOUBLEPOST]Ова ако не сте го правеле мали сте :icon_lol:
600465_416267021747491_115651819_n.jpg

Последно уредено:
Хехехе...
Денешниве деца нема да знаат што е телефон (фиксен) двојник.
Премотување касета и лепење на трака. Посебно аудио касета со пенкало.
Како е на ТВ да има само два канали.

CFOzJAS.gif
Ова пара никогаш не беше во оптек во Македонија
Ова е издадена во 1993 или 1994 година во тогашна југославија во која не беше македонија

Хехехе...
Денешниве деца нема да знаат што е телефон (фиксен) двојник.
Премотување касета и лепење на трака. Посебно аудио касета со пенкало.
Како е на ТВ да има само два канали.

Е колку се имам качвано на покрив на куќата да ја вртам антената. :icon_lol:

$_37.JPG

И после му кладовме едно појачало знам два канали грчки дури имаше :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom