Primera División 2013/14

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    195
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Приметивме бе. Чист пример на нееднакво пресудување, требаше иста боја на картон за двајцата (жолта, пошто не беа нешто wow закачките). Но нели судиите се фанови на Реал па Гомез покажа црвен.

Без разлика што е ова млак шамар, заслужено си изеде црвен Роналдо, чисто колку да му дојде памет кој очигледно го загуби во последно време, особено по добивањето на Златната топка. За воља на вистината требаше и двајцата да јадат црвен, за да биде еднаков критериумот.

BfgLonwCQAAiGAb.png

Значи овие како прво не ни приметиле за што доби црвен редалдо, затоа се чудат цело време

836853692.gif

Ако беше ова за црвен, после Итураспе кога се залета со глава кон Роналдо, зошто судијата остана слеп на тоа?
Се сеќавате на црвениот на Медел кога му направи така на Фабрегас чинам беше?
Само Кристијано е пренаивен и го попи сам тука, али неговата вина што потклекна на оваа ефтина “финта“, уште во прво полувреме се виде правдата на судијата.

Не е црвен , престрога одлука дефинитивно. Имаше елементи за картон , но само за жолт , и тоа не само за Роналдо , и за тој провокаторот од Билбао.

Глејте, рака на лице горе доле е црвен картон во фудбалот. Проблемот тука е што откако Роналдо го направи тоа Итураспе тргна со слична акција кон Роналдо. Реално тука е да добие црвен и Итураспе. Судијата го преспа тоа додека иако не го виде потегот на Роналдо сепак му даде црвен. А што ми е пак mind blowing како Херера остана без картон преку целата утакмица кога направи 2 жолти најмалце, му ги броев стартовите лично, смешка беше.

Оштетен или не, Реал не треба да се донесува самиот себе си во таква ситуација. Ремито иде на душа на Карло бидејќи е тежок морон.

Еве истомисленик/ци, колку да не биди дека си прам филм самиот себе, ептен глуп треба да си за да не го забележиш ова...
1622716_10152025490825415_466301211_n.jpg
И тоа на Алонсо беше за жолт, втор жолт па никому ништо.

Инаку ако го казнат 3 натпревари или повеќе нема да игра против Атлетико типично чудни се правилата во Шпанија. Како што прочитав ако се реши дека станува збор за удар/агресија врз противнички фудбалер казната е 4 меча.

Јас лично мислам дека 1 или 2 ќе биде суспензијата

И тоа на Алонсо беше за жолт, втор жолт па никому ништо.

Инаку ако го казнат 3 натпревари или повеќе нема да игра против Атлетико типично чудни се правилата во Шпанија. Како што прочитав ако се реши дека станува збор за удар/агресија врз противнички фудбалер казната е 4 меча.

Јас лично мислам дека 1 или 2 ќе биде суспензијата

Дај да го видиме фамозниот старт. Алонсо беше позади али идеше на топка и немаше ниту контакт, Итураспе знаеше дека Алонсо има жут и си падна поштено. Не викам дека и тоа не влијаеше на судијата покасно да му даде директен црвен на Роналдо.

Плус еве го истиот тој како му дава глава на Роналдо, ако и ова не беше за картон тогаш не знам што е.
12280008724_fa31a66976_o.gif

Јасно дека Алонсо требаше да добие црвен, како и секоја утакмица. Најголем тепач е во Реал, Пепе и Рамос може вода само да му носат.

Па таква му е позицијата.

Херера имаше ем дупло повеќе фаули ем поостри. Ако Алонсо заслужил црвен, овој требаше да го суспендираат 5 меча.

Алонсо заслужил црвен, колку да се каже нешто.
За што заслужи црвен? Напрае уште 3-4 фаули после картонот, ама ако за такви ситни фаули се даваат црвени, значи на секоја утакмица последниот играч за врска треба да јаде црвен.
Алонсо си правеше ситни фаули (иако како што викате со клизачи од позади), ниту еден не му беше до толку остар за да добие црвен (освен оној кога го доби првиот).
Херера напрае дупло повеќе од него, спречи Роналдо да излезе сам на сам со голманот и не доби ниту жолт цела утакмица, ми дробите овде Алонсо требало црвен да добие, па компензирал со картонот на Роналдо.

Искрено многу ми се прави мерак вака што им го исклучија Роналдо.според мене неоправдано,сам му се насади на лактот.Ама ако мерак ми е ,ми се пуни душава,нека видат како и на нивна кожа,и од срце им посакувам све почесто вака да им се дешава.

Искрено многу ми се прави мерак вака што им го исклучија Роналдо.според мене неоправдано,сам му се насади на лактот.Ама ако мерак ми е ,ми се пуни душава,нека видат како и на нивна кожа,и од срце им посакувам све почесто вака да им се дешава.
Пулете си вие таму премиер лига да играте европа следната година ... In Moyes we trust ! Вака мислам викавте на почетокот на сезоната.

Да не не помеша со Барселона бе ? :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom