Немој така, освоија морален трофеј, реми на Камп НоуКуп на Шпанија, Супер купот на Европа, Супер куп на Шпанија, Светско клупско... вие?
Немој така, освоија морален трофеј, реми на Камп НоуКуп на Шпанија, Супер купот на Европа, Супер куп на Шпанија, Светско клупско... вие?
И овие купови од по една утакмица само што ги освоивте ги рачунате??? оф жал ми паѓа вака коа читамКуп на Шпанија, Супер купот на Европа, Супер куп на Шпанија, Светско клупско... вие?
Не е баш за безпари, чим не успеаа да се изборат бар за опстанок истите тие играчи тогаш не вредат многу. Едни Гранада се изборија опстанок, а да ги собереш цел тим заедно нема да вредат повеќе од 10 милиони.Многу е веројатно. Скоро сите им заминаа и тоа скоро за беспари.
Многу од тимовите (кои се во врвот во Примера, што и беше Виљареал до пред некоја година), кога потпишуваат договори со играчите, има клаузула во која стои дека можат без обештетување да го напуштат клубот доколку тој испадне во втора лига. Е сега нормално дека и Виљареал склучувал такви договори, зошто ретко кој се надеваше дека Виљареал ќе испадне, ама ете и тоа биднаМногу е веројатно. Скоро сите им заминаа и тоа скоро за беспари.
Да го вратат други, не ми се верува. Бидејќи, ако некој во федерацијата го штитеше Виљареал, прво не требаше да дозволат да дојде до ова.Нивниот б-тим играше во втора лига. Можат да комбинираат состав со нив и некои од оние од првиот тим што останаа. Со искуството и младите таленти можат да склопат тим за да се вратат. Е сеа колку е изводливо тоа и колку ќе го применат е прашање на време. Бидејќи е еден од подобрите клубови во Шпанија би требало да го вратат во прва лига. Ќе видиме наредната сезона.
Во смисла на тоа дека има управа која е сериозна во враќањето на клубот во прва лига.Да го вратат други, не ми се верува. Бидејќи, ако некој во федерацијата го штитеше Виљареал, прво не требаше да дозволат да дојде до ова.