Primera División 2011/12

Кој ќе биде шампион во сезоната 2011-12 во Примера Дивизион?

• Вкупно гласачи
    123
  • Гласањето е завршено на .

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Де бе, немојте, со кој памет ќе дајва онде, приметете и на клипот како му се плетка чекорот после контактот... пенал не е фала богу, надвор од 16тик е, али не е дајв сигурно...

Јебига, не е играч на Барселона, незнае кога точно да падне! :D

Не, заебанција настрана, он намерно продужи за да шутне али се испоплетка и падна... и сеа откако падна нормално е да проба да се побуни малку... :)
Па и јас да сум и јас би се бунел.Целта ги оправдува средствата :).Мене уопште не ме замара некои играчи што дајват,затоа постојат судиите да корегираат(ако не гледаат,нивни проблем).

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
A Лига Европа ? Моли се да паднат од Спортинг, во спротивно бубрег давам дека она моето од погоре ќе се деси.
Стварај си ти делузии дека Биелса во таква ситуација ќе влезе во тој меч баш ко да е финалето со Барса од Куп или финале од ЛЕ, ќе дојде време ќе видиш како ќе се однесуваат на терен па ќе те цитирам тој период да те прашам дали ова е оној вистински Атлетик или едноставно тим кој се штеди ... ;)
Тим кој против Барса пред недела дена влезе со комбиниран тим од што им е многу битно ривалството во моментов, а си имаа комотна предност од првиот дуел со Шалке.
Не ти е баш на место муабетов.

Атлетик-Реал се игра на 2 мај, а евентуално финале во ЛЕ се игра на 9 мај.
Билбао сигурно нема да влезе како да е финале, ама сигурно нема ни со пола снага, како што ти мислиш.
Против Барса играше со комбинирам тим, затоа што утакмицата се играше во Сабота, а пред тоа играа во Четврток. Akward ситуација беше и за едните и за другите, па на крај мораше Атлетик да игра 2 дена по изиграна утакмица.
А не знам дали гледаше тогаш, ама нивните играчи претрчаа многу повеќе од оние на Барселона.

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Мислам дека немаше контакт со нога,но сликата покажува дека има затоашто е сликана од на страна( но може и да грешам не сум сигурен).Ако имаше таков контакт ќе паѓаше одма,нема шанси да издрши некој така,грубен старт е ако е навистина како што изгледа на сликата.Но тој продолжува да се движи и паѓа после 3-4 метра....

Еве гледаје од назад се гледа дека нема контакт :

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.996
Поени од реакции
45.413
Не ти е баш на место муабетов.
Билбао сигурно нема да влезе како да е финале, ама сигурно нема ни со пола снага, како што ти мислиш.
Доволно е за да изгубат од тим кој влезе ко да е финале на ЛШ тоа за нив, знам Интер како играа под водство на Мурињо во ситуација кога имаа бод предност на табела, никаква разлика немаше од тоа што се деси на 22ри Мај со претходните нивни дуели.

Пак, тоа не гарантира дека Реал ќе победат, све е можно во фудбалот но и факт е дека тоа ќе биде олеснително за Мурињо и компанија.

Поентата на целиот муабет ми е дека натпреварот со Атлетико, и оној со Барса нормално, се натпревари со најголеми шанси за Реал да изгуби бодови, поминат ли тука Реал со позитива на табела 90% титулата е нивна според мене, ова важи само за онаа ситуација у која Атлетик се пласирани во финалето од ЛЕ.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Треба стварно да си наркоман да кажеш дека ова не беше дајв, каков сака навивач да си и колку и да ти е пристрасен тимот. За пеналот на Чави против Милан сите мрчевте а имаше 30 пати повеќе „контакт“ него на оваа ситуација на Роналдо. Да го прашаш сега зошто проба да изглуми нема да знае да ти каже. Го погали дефанзивецот и дечкото одкако ја смири топката си почина едноставно на земја.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.996
Поени од реакции
45.413
Има контакт друже, само гиф е па незнам како да ти го посочам но во една од ситуациите јасно се гледа како го мења движењето неговата лева нога по што следеше дестабилизирање, али ја еве и од оние јутуб клипови не можам асално да го приметам, ептен е минорно и скоро невидливо вака што го гледаме сеа али доволно било за да Роналдо изреагира вака.
У секој случај нема смисла за ова да се '' плаче '', знам дека Мур и компанија ова ќе го искористат за да направат притисок врз судиите ама и самиот Мур знае дека ова не е една од оние преседански ситуации, судењето all in all топ беше

п.с. Уствари гледај го саатот на гифот, односно времето горе, кога е 70та минута и 45та,46та секунда примети ја левата нога како се движи по малиот контакт.
--- надополнето: 9 април 2012 во 01:40 ---
Треба стварно да си наркоман да кажеш дека ова не беше дајв
Ја не сум наркоман и тврдам дека ова не е дајв, еве гифов на дечково убаво го посочува тоа али многу тешко е за гледање, сконцентрирај се на моментот што го посочив и ќе приметиш дека не дајвуе.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Епа тоа е бедот бе дечки. Ако Роналдо падне у истата стотинка, следуваат коментари Меси стои на нозе колку и да го тепаат... Роналдо ако остане на нозе и очигледно е дека неможе да се задржи, па паѓа, тогаш е невиден дајвер бускетс му бил бред пит за него, а овој арнолд штрафценегер на него.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Има контакт друже, само гиф е па незнам како да ти го посочам но во една од ситуациите јасно се гледа како го мења движењето неговата лева нога по што следеше дестабилизирање, али ја еве и од оние јутуб клипови не можам асално да го приметам, ептен е минорно и скоро невидливо вака што го гледаме сеа али доволно било за да Роналдо изреагира вака.
У секој случај нема смисла за ова да се '' плаче '', знам дека Мур и компанија ова ќе го искористат за да направат притисок врз судиите ама и самиот Мур знае дека ова не е една од оние преседански ситуации, судењето all in all топ беше

п.с. Уствари гледај го саатот на гифот, односно времето горе, кога е 70та минута и 45та,46та секунда примети ја левата нога како се движи по малиот контакт.
--- надополнето: 9 април 2012 во 01:40 ---

Ја не сум наркоман и тврдам дека ова не е дајв, еве гифов на дечково убаво го посочува тоа али многу тешко е за гледање, сконцентрирај се на моментот што го посочив и ќе приметиш дека не дајвуе.
Јас баш не гледам во гифот особено од позади кога се гледа целата ситуација.

Епа тоа е бедот бе дечки. Ако Роналдо падне у истата стотинка, следуваат коментари Меси стои на нозе колку и да го тепаат... Роналдо ако остане на нозе и очигледно е дека неможе да се задржи, па паѓа, тогаш е невиден дајвер бускетс му бил бред пит за него, а овој арнолд штрафценегер на него.
Работата е што сите паѓаат и сите глумат, глупо да викате вие дека Барса глумеле или било кој друг тим кога ги имате истите циганки.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.996
Поени од реакции
45.413
.
Оптичка варка е цела ситуација :)
Ја после 20 репетиции не видов контакт и дома се смеев дека дајвнал што беше и апсурдно во ситуација створена за него, ама после сликата што ја пастираа и после уште едното гледање на репетицииве се приметува контактот и изместувањето на неговата лева нога по што следеше неговата '' неспретна '' реакција, баш на гифот тоа убаво се гледа само во ситуацијата на која посочив, не и од другите, доколку ова беше забележано од судијата а 1000% сум убеден дека не го забележал ова, ќе беше свирен фаул и по автоматизам ќе беше покажан директен црвен.

Али тоа е, среќата тотално им го сврте грбот кога е во прашање нивната реализација ама затоа па истата му беше наклонета на Касиљас.

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Затоа реков,не сум сигурен,но уште не можам да гледам контакт од гифот.Дали е можно рамнотежата да ја изгуби после тој мини скок и вториот допир со топката ? Јас само во тој момент гледам губење на рамнотежа.Јасно се гледа од гифот при снимката одназад дека нема таков контакт како на сликата.Пак тврдувам,ако имаше таков контакт како на сликата,ондак не ќе можеше да трча уште мтеро 2,одма ќе паднеше,знам од изкуство каков контакт е тоа.
п.с:Има многу случаи каде се губи рамнотежата со топката односно се сплеткуваш со топката,изгледа и тука имаме таков случај.Гледајте при вториот контакт со топката.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716

Работата е што сите паѓаат и сите глумат, глупо да викате вие дека Барса глумеле или било кој друг тим кога ги имате истите циганки.
батка гиф е тоа, сечење фрејмови, бла бла, ви текнува... :) Имате видео погоре... паузирај на спорниот момент, види... вака со гиф некој може да направи и мачка дека го сопнала Роналдо...

и не баш сите паѓаат и глумат, вие вака ќе начекате една спорна ситуација и одма се запаливте...

Не сфаќам од каде толкав интерес од вас за ова, ај да беше досуден фаул па да негиравте океј, него вие повеќе се попаливте за ова од нас...

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Леле колку голема ја направивте работата!!!

Па просто е бе луѓе...имаше минимален контакт, но тој контакт немаше врска со паѓањето на Роналдо. Тој падна бидејќи се сопна со топката...па смешното тука е зошто се бунеше кога сам си беше виновен за паѓањето!

• Ми се допаѓа
Reactions: Xak

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
батка гиф е тоа, сечење фрејмови, бла бла, ви текнува... :) Имате видео погоре... паузирај на спорниот момент, види... вака со гиф некој може да направи и мачка дека го сопнала Роналдо...

и не баш сите паѓаат и глумат, вие вака ќе начекате една спорна ситуација и одма се запаливте...

Не сфаќам од каде толкав интерес од вас за ова, ај да беше досуден фаул па да негиравте океј, него вие повеќе се попаливте за ова од нас...
Зошто да беше ова играч на Барса до сега ќе го пишувавте на 8 теми :D

Kajgana Shop

На врв Bottom