Престрелка

Kvark moram da idam, за на крај

не можам да престанам да се гадам од вашето лицемерие кое е днакво со она бугарското, ако не поголемо, тие бранат нешто пред еден век вие ДЕНЕС касапи убици и пиромани, џелати на истите тие со кој кафе пиете и демек соживотарите.

јас целам и сите други целат дека пукањето е вовед во предизборие кое е клучно за нас како земја, а не во ваш интерес, како претходните така и овие избори вашите шерифи ке ја оцрнат и уназадат оваа земја, фактот што станува збор за албанец кој учествувал во етничко чистење и убиство на полицаец само го потврдува тоа....

чуди и гади ВАШЕТО ЗАЛАГАЊЕ И ФАНАТИЧКА ОДБРАНА испреплетена со тон лицемерие на вакви нелуге но сепак албанци
Kaj KUR vide deka gi branam be? Kade? Samo kazav deka nepotrebno na sekoj eban nastan mu davate etnicki predznak, a defacto ovoj nastan ne e takov. Nisto poveke.:toe::toe::toe:

секаде, каде и да се збори пардон пали..таму си ти во одбрана

Ado, daj be ziti mene, najuctivo te zamoluvam, ne lupaj gluposti.
NISTO NE ZNAETE.

Znaci samo da se jadelo .....
Kaj be toa vidovte "насилништво вршено со силен етнички предзнак."? Kade?
Lupate samo, ko i sekogas, ne ni go poznavate mestoto kade se desilo nastanot, nit lugeto koi bile vmesani, zosto se slucilo, koja e pozadinata, koja e pricinata..... nisto ne znaete, nisto, osven ona najlesnoto, na sekoja ebana slucka da i pridadete etnicki predznak. :toe:

стварно морам да идам, да си осигурам стаклата, некој денар да зеам

I, kako po gjavolite jas vo tie posta gi stitev i branev tie sto go storile deloto? Kako? Najdi mi eden eban zbor so koj jas gi branev storitelite, eden be, eden, eden zbor pickamumajcina.

Кварк, бреј, објасни ни, аман.
Sto da objasnam be druze, sto da objasnam? Koga pri sekoj eban nastan, vo koj sto nekoi pistoldzii se pukaat, nekoj tuka gleda zaveri, gleda etnicki predznak? Kako da se razberam so tie luge? Eve ti kazi mi.

Jas im velam, turete im pepel, neka se ispoubijat megu sebe.....ovie, ne, etnicko cistenje vie pravite. Pa u kurac vise, cim taka daj da se ispoubieme, dali ke ja delime ili nesto drugo, sto i da e, ama daj pobrzo neka bide.... i nek ide se u tri lepse......

1.Починатиот е осомничен за убиство на Марковски
Џезми Небија е брат на Насер Небија, кој беше убиен при полициска акција за апсење во скопско Арачиново.

2. Запалените куќи во Арачиново, по некоја коинциденција, значи сплет на космички случајности, беа на Македонци

Стварно, ова е криминал без политичка и етничка заднина.

Абе ајде.

Абе мајката види сега... На него пукаат албанци оти тој пукал по Македонец?
Што е тука, морални активности? Компензација?

Дај бе направете еднаш дистинкција...

Тоа што некогаш и некаде Македонците му се трн во око на овие сурати криминалски, кој за жал делам исти етнички бои... На крај така си ја вршат работата...

Кога се пукаат Тетово, албанци со албанци, пак етничка е позадината... Во Арачиново Албанци со Албанци, пак е етничка позадината...

Не разбирам навистина... Криминал си е криминал... Треба да се откорени, силно да се удри и јас ги подржувам сите акции за секаква анихилација на такви сурати, од кој и јас директно имам штета.

стварно морам да идам, да си осигурам стаклата, некој денар да зеам

Абе кур да те отепа тебе...

Дај бе не општи вака сељачки...

Генетски да не ви е тешкото логикување... Нели Аристотел Македонец беше...

Абе мајката види сега... На него пукаат албанци оти тој пукал по Македонец?
Што е тука, морални активности? Компензација?

Дај бе направете еднаш дистинкција...

Тоа што некогаш и некаде Македонците му се трн во око на овие сурати криминалски, кој за жал делам исти етнички бои... На крај така си ја вршат работата...

Кога се пукаат Тетово, албанци со албанци, пак етничка е позадината... Во Арачиново Албанци со Албанци, пак е етничка позадината...

Не разбирам навистина... Криминал си е криминал... Треба да се откорени, силно да се удри и јас ги подржувам сите акции за секаква анихилација на такви сурати, од кој и јас директно имам штета.
Настрана конкретни случаи...Како ситуацијата никогаш не е обратна?

Како не се палат куќи или стрелаат преставници на безбедносните сили кои се Албанци, од страна на Македонци?

Ако позадината е само криминална, каде е моментот на реверзибилност?

П.С
Кога го спомна Арачиново...пак ќе прашам...Запалените куќи неодамна...исто жртви на криминални пресметки, без етнички предзнак?

Македонците не се криминалци!

Тоа ќе да е...

zdravo na site...... neznam so se raspravate bas sea koa ova ne e edina presmtka od 'ljubov' pomegu biznismenite od drugata strana na rekata Vardar.Imalo i ke ima taka da ako vi zatreba provi biznismen ja bi vi go preporacal mojoF favorithttp://www.youtube.com/watch?v=-dTBmozP1k0:pos2::pos2:

супер тема
инаку тоа е тоа
ништо ново
ништо непознато

Сега гледам на А1 ,коментарот одеше вака:„ ИАКО ВЧЕРА ОВДЕ БЕШЕ КАКО ВО БЕЈРУТ, ДЕНЕС НИКОЈ НИШТО НЕ ЗНАЕ„
Туку нејсе, јас за оваа што се случува најмногу ги осудувам институциите поради неспособноста да се справат со криминалот...
Како што реков погоре истите луге се вртат постојано...
Како доказ на мојот коментар е и изјавата на Котевски кој вели„Џезми Небија и е многу добро познат на полицијата и е повеќепати апсен и осудуван„...
Е сега моето прашање е кој КУР човек кој е осудуван и познат на полицијата се шета слоботен наоружан до заби?...
И да е само он добро би било, криминалците се тие, јас ги научив од медиумите и по име и по презиме...Игра на мачка и миш, полицијата ги апси , судот ги пушта, треба некој да се запраша за ова...
Еве ќе видите дека на изборите срања ке прават тие што ги правеа на парламентарните избори...
Полицијата се прчеше дека ги испофаќале, шо ќар кога сите се повторно на слобода....
Испишавте 4 страни а никој не го спомна овој проблем...
Криви ви се Албанците на форумот...
Кога институциите ќе ги спроведат законите така како што треба и кога пиштолџиите ќе се најдат зад решетки или загинати во акција тогаш ќе разговараме...
Вака се е беспредметно...

Настрана конкретни случаи...Како ситуацијата никогаш не е обратна?

Како не се палат куќи или стрелаат преставници на безбедносните сили кои се Албанци, од страна на Македонци?

Ако позадината е само криминална, каде е моментот на реверзибилност?

П.С
Кога го спомна Арачиново...пак ќе прашам...Запалените куќи неодамна...исто жртви на криминални пресметки, без етнички предзнак?
Neame pistoli! Aman be Ada, nesto ima svoja zadnina, no ne se.

Se ima koga e celo t.e celo e koga ima se!

Ilimiti po naski, kur po celo, madlaci na oci, pa oslepevme.

Neame pistoli! Aman be Ada, nesto ima svoja zadnina, no ne se.

Да, да све се ова паранои.
На пример, од цело Арачиново, горат куќи на двајца Македонци...Паранои и никаков етнички предзнак.

И фактот, кој ќе го повторам, а кој укажува на тоа дека у "Рамковна" Македонија нема случаи на македонци кои палат албански куќи и македонци кои стрелаат албанци, припадници на безбедностите сили, најверојатно укажува на тоа дека македонските криминалци имаат пацифистичка нарав и се водат по паролата no guns, а албанските се помилитантни...Но, никако, НИКАКО дека едната страна бира жртви на принцип етникум.

Back
На врв Bottom