Престрелка

Ова е точно. Само сакав да ти кажам јавно дека се согласувам со тебе, инаку и зеленко ќе ти дадам.
Тоа е акција-реакција.
И уште еден доказ како све се тоа пресметки на криминални банди, во НИКОЈ случај со етничка основа.

И нашето е акција-реакција ако веќе тоа е ебано оправдување за секоја помочана работа што ни се случува. Акција-реакција ада. Everything is interconected. You are me and I'm nobody.

И нашето е акција-реакција ако веќе тоа е ебано оправдување за секоја помочана работа што ни се случува. Акција-реакција ада. Everything is interconected. You are me and I'm nobody.
Добро де. Нека биде и вашето акција-реакција.

Ама да не се убедуваме дека тоа се изведува на ниво на етнички "оперирани" групи.

Уште една ќе прашам и се надевам дека овој пат ќе бидам удостоен со одговор...

1.Што прават институциите за да го спречат криминалот?
2.Зошто осудени криминалци слободно се шетаат наоружани до заби?
3.Зошто после инциентите на изборите никој не се осети прозван ниту пак виновен?

И за крај податок дека пограничниот полицаец од Штип кој дилал дрога , истата ја набавувал од Арачиново...

многу ме интересира дали полицијата ќе се дрзне да го пронајде изворот или и ова ќе се заборави?

За крај мислам дека постовите ни се вртење во КРУГ, а никој не нуди решение..

Ај јас ќе пробам, не сакам да те дискриминирам бидејќи си македонец (претпоставувам си, ако грешам еби му матер :icon_lol:)
1. Ништо не прават.
2. Бидејќи на политчки партии на кои во интерес им е поделба на ова парче земја, им се од корист истите. Во интерес им е сиромаштија на населението, политичко палење и криминалот. Класифицирањето по било кој основ на население секогаш носело кон поделби. Ќе почнам со името кое му го даваме на детето, религијата, националноста, политичката припадност... делба до делба. А еден тип многу одамна има речено "Раздели и владеј".
3. Бидејќи сме општество во кое политиката има навлезено во секоја ситна пора. Толку многу и толку длабоко, што и нашиот сексуален живот зависи директно од политиката. Мојата партија не е на власт. Жена ми кур ќе добие вечерва. Уствари нема да добие баш поради тоа, не знам како да се изјаснам.

За податокот дека полицаецот од Штип кој дилал дрога набавена од Арачиново можам да речам само дека е уште еден доказ соживотот е можен во земјава се дур имаме интерес еден од другите, и е уште еден доказ дека криминалот не познава никакви граници. Замисли кој трип чоече: полицаец, од Штип, дилал дрога, од Арачиново. Се смеам ко да сум хај :icon_lol:

Уште една ќе прашам и се надевам дека овој пат ќе бидам удостоен со одговор...

1.Што прават институциите за да го спречат криминалот?
2.Зошто осудени криминалци слободно се шетаат наоружани до заби?
3.Зошто после инциентите на изборите никој не се осети прозван ниту пак виновен?

И за крај податок дека пограничниот полицаец од Штип кој дилал дрога , истата ја набавувал од Арачиново...

многу ме интересира дали полицијата ќе се дрзне да го пронајде изворот или и ова ќе се заборави?

За крај мислам дека постовите ни се вртење во КРУГ, а никој не нуди решение..

Ти ептен си бил наивен, па уште одговор очекуваш.

Што помалку знаеш толку подобро пошто вистината е (пре)многу црна.

Се е како што треба да биде...

Принц МАКЕДОНЕЦ сум од глава до петици...
Мегутоа тоа незначи дека нетреба да ги почитувам другите...
Со твоите коментари се согласувам особено со последниот...
А и многу ме интересира дали полицијата ќе превземе нешто во врска со дилерите во Арачиново...
Туку овие неколку теми во врска со палењето и пукањето покажуваат во колку „ДЕГЕНЕРИСАНО„ општество живееме, и жал ми е навистина што и ние што ја имаме таа привилегија да типкаме по тастатура (демек пообразовани) дозволуваме исто така да бидеме манипулирани...

Не ми е јасно навистина 20 години незвисност, со векови живееме заедно (мислам на староседелците Албанци) и на никој не му паднало на памет да се основа една граганска или студентска иницијатива во која ке членуваат сите грагани независно од етничката припадност и на тој начин малку се разбие оваа монотонија во која намерно или ненамерно сме навлезени...

Денес фатиле некој пограничен полицаец кој продавал дрога накај Штип... Па купувал типот од кај Арачиново... Па, да си еби матер, како криминалците не ги интересира кој од каде купува и како и каде продава а?

Или Албанците му продавале со цел да ги трујат Македонските деца... Ха ?

ЦцЦц... добро бе, се гледате што пишувате ? Темава е "Престрелка", а вие како народни херои солите памет за нешто што е факт дека неможе да се промени. Нема везе...

Македонцки, а ти што се правиш нареоден херој на форум, чекам од тебе онака предизборно да направиш една кампања за сето она што го збориш по форумов. Ако си толкав македонец како што се правиш изволте докажи... Не биди толку наивен и свати дека се ова што денес се дешава на владата и одговара. Не за џабе покажуваат сила само на оние помалите колку да замачкаат очи на јавноста дека се борат против криминалот и кур се тресе у ладна вода.
Каде што има војна и проблеми има и криминал и се вртат огромни пари, ама тоа само ако знаеш да го играш "орото", а ако не ќе си јадеш гомна на форум до сто и една и назад и пак ништо не си направил.

Та тоа велам, џандар македонски земал дрога од клет учка, да ја шитка...кому??
На цигојнери??

Криминалот не познава пасоши, нации, народи или вери! Само познава ќар и добивка!

Денес фатиле некој пограничен полицаец кој продавал дрога накај Штип... Па купувал типот од кај Арачиново... Па, да си еби матер, како криминалците не ги интересира кој од каде купува и како и каде продава а?

Или Албанците му продавале со цел да ги трујат Македонските деца... Ха ?

Ете гледаш таман ќе се најде некој спремен за СОЖИВОТ и ќе го уапсат...
Штета, да продолжеле така еден ден ќе се зближиле а Арачиново и Штип би можеле да се збратимат....
Штета навистина, штета за соживотот...

Та тоа велам, џандар македонски земал дрога од клет учка, да ја шитка...кому??
На цигојнери??

Криминалот не познава пасоши, нации, народи или вери! Само познава ќар и добивка!

Е, ова вака спаковано, треба да им се каже на оние кој не разбираат...

Мене братучед мој, во Битола, кој неодамна продаваше дрога, и беше еден од тие дилери кој му продаваа на брат ми кој денес е нарко зависник...
Во почетокот на почетоците, брат ми кога почна да се боцка на вена, купувал од еден мој другар со кого сум учел од забавиште па се до осмо одделение... и тој Албанац... Сега лежи 12 години Идриз Бег... Малку му се... Јас ќе му даам уште толку...
Штета, брат ми нема купувано само од нив, туку и од еден куп друго дилери, кој истите биле Македонци, и јас сум сигурен дека тоа не го правеле со цел да трујат албански деца, туку финансиии... добри големи огромни финансии...

Затоа, шмукловци коа пишуваат глупости по теми, не ме иритира колку што ме иритира некој што некогаш давал сигнали на капацитет за коректна и рационална акумулација на нештата, денес да тропа вакви прозаични и глупави ГЛУПОСТИ...

Ете гледаш таман ќе се најде некој спремен за СОЖИВОТ и ќе го уапсат...
Штета, да продолжеле така еден ден ќе се зближиле а Арачиново и Штип би можеле да се збратимат....
Штета навистина, штета за соживотот...

Како може меѓу мене и другар ми Вангел да има живот, еднаков на БРАЈЧА...

А меѓу мене и комшијата ми мој кој живее 5 куќи подолу од мене и се фика Фатмир, да не дели страшен анимозитет... Го МРЗАМ БЕ... шо да праам....

Ха ?

Може да има живот помегу тебе и ВАНГЕЛ, затоа ШТО веројатно сте ЛУЃЕ (ЧоВЕЦИ) и двајцата...
И пази ова, ти пишуваш со КИРИЛИЦА а тоа исклучително го ценам и според мене тоа е знак на добра воља и почит...

Добро, сега со сила некој мутав правите?

Дилање дрога, НЕ Е ИСТО што и палење куќи на Македонци во Арачиново?

Јасна ви е дистинкцијата?

Добро, сега со сила некој мутав правите?

Дилање дрога, НЕ Е ИСТО што и палење куќи на Македонци во Арачиново?

Јасна ви е дистинкцијата?

Ме интересира зошто никој ништо не превзема во врска со запалените куќи дури и низ медиумите се провлече ептен тивко...?

П.С.Тамата е ПРЕсТЕЛКА а не Запалени куќи...

Back
На врв Bottom