Premier League - Season 2019/2020

Кој ќе биде шампион 2019/2020 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    280
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 декември 2019
Мислења
4.695
Поени од реакции
8.337
Није ваљда дека ова го окарактеризирале како расизам? Ако е вистина, ошол светот у ПМ :facepalm:

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Није ваљда дека ова го окарактеризирале како расизам? Ако е вистина, ошол светот у ПМ :facepalm:
Не мора да е расизам. Може и дебилизам.
Како сакаш.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.156
Поени од реакции
19.549
Зошто расизам бе салам сте ?
Кога можи да замараат со блек лајв матерс, демек само црната раса е битна во моментот ? Ајт таму нека се гонат, бетер од браќата испаднаа.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.695
Поени од реакции
8.337
Кога можи да замараат со блек лајв матерс, демек само црната раса е битна во моментот ? Ајт таму нека се гонат, бетер од браќата испаднаа.
Ај помолчи троа, не ја расипувај журката! Да видиме кој е тука напреден и со капацитет да прифати концепт на масовно општествено движење на светЦко ниво, умствено да започне да размислува надвор од физичките државни граници! И тако даље и тако то, разбираш Блажо!

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Одиш по улица, губиш контрола и паѓаш на земја, бараш помош зошто те боли коленото и не можеш да станеш, проаѓа човек и му викаш „еј, ме боли коленото, помогни ми“ а он ти вика „еј, а моето колено?“

Член од
5 март 2018
Мислења
17.156
Поени од реакции
19.549
Ај помолчи троа, не ја расипувај журката! Да видиме кој е тука напреден и со капацитет да прифати концепт на масовно општествено движење на светЦко ниво, умствено да започне да размислува надвор од физичките државни граници! И тако даље и тако то, разбираш Блажо!
Ама стварно, немам ништо против никоја раса, за мене чоек е чоек ама ова е претеризам.
Сега се шо ќе се кажи се рачуна за расизам, да не можиш да гукниш.
Исто како со ЛГБТ заедницата истото е и со феминизмот.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Можеби затоа што на белецот ниту му недостасувало, ниту му недостасува влакно на косата, само поради тоа што има светла боја на кожата. Затоа не е расизам, туку е дебилизам банерот над ,,Етихад" вчера.

И никако не е исто со ЛЏБТ и феминизмот.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.695
Поени од реакции
8.337
Одиш по улица, губиш контрола и паѓаш на земја, бараш помош зошто те боли коленото и не можеш да станеш, проаѓа човек и му викаш „еј, ме боли коленото, помогни ми“ а он ти вика „еј, а моето колено?“
Па ако си имал среќа да налеташ на таков со болно колено, шо да ти праа? ;) :D
Можеби затоа што на белецот ниту му недостасувало, ниту му недостасува влакно на косата, само поради тоа што има светла боја на кожата. Затоа не е расизам, туку е дебилизам банерот над ,,Етихад" вчера.

Многу воопштено зборуваш, а ми се чини и без опит на живеење во таква црно-бела средина! Поживеј малку таму, ќе ти стане јасно зошто е банерот!

Член од
5 март 2018
Мислења
17.156
Поени од реакции
19.549

Не е реков дека е исто туку ги спомнав оти и тие се осеќаат секогаш навредени,да не знај чоек како да се понаша во нивно присуство.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.760
Поени од реакции
52.730
Со БЛМ иницијативава во никој случај целта не е да се каже дека само тие вредат, а сите останати не. Ама зошто некој би се информирал и би пробувал да разбере туѓа перспектива пред да донесе заклучок :toe:

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.236
Поени од реакции
18.410
Малце ти е дебилна споредбата, али ајде.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.695
Поени од реакции
8.337
Со БЛМ иницијативава во никој случај целта не е да се каже дека само тие вредат, а сите останати не. Ама зошто некој би се информирал и би пробувал да разбере туѓа перспектива пред да донесе заклучок :toe:
Море да те опитам јас нешто: нели за едно коло беше натписот? Еве се изиграа секакви натпревари, заостанати, недоиграни, цело коло .... натписот си стои!
А околу темата, какви и да се целите, резултатите се ака орели! Сакаш признаеш, сакаш не! Туѓа перпектива велиш, може може, баш затоа што е туѓа дури и на поголемиот број црнци, изгледа дебилна!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom