Не мора да е расизам. Може и дебилизам.Није ваљда дека ова го окарактеризирале како расизам? Ако е вистина, ошол светот у ПМ![]()
Види може и да си у право, на дебилизмот му нема крај, изгледа!Не мора да е расизам. Може и дебилизам.
Како сакаш.
Ај помолчи троа, не ја расипувај журката! Да видиме кој е тука напреден и со капацитет да прифати концепт на масовно општествено движење на светЦко ниво, умствено да започне да размислува надвор од физичките државни граници! И тако даље и тако то, разбираш Блажо!Зошто расизам бе салам сте ?
Кога можи да замараат со блек лајв матерс, демек само црната раса е битна во моментот ? Ајт таму нека се гонат, бетер од браќата испаднаа.
Ама стварно, немам ништо против никоја раса, за мене чоек е чоек ама ова е претеризам.Ај помолчи троа, не ја расипувај журката! Да видиме кој е тука напреден и со капацитет да прифати концепт на масовно општествено движење на светЦко ниво, умствено да започне да размислува надвор од физичките државни граници! И тако даље и тако то, разбираш Блажо!
Можеби затоа што на белецот ниту му недостасувало, ниту му недостасува влакно на косата, само поради тоа што има светла боја на кожата. Затоа не е расизам, туку е дебилизам банерот над ,,Етихад" вчера.Зошто расизам бе салам сте ?
Кога можи да замараат со блек лајв матерс, демек само црната раса е битна во моментот ? Ајт таму нека се гонат, бетер од браќата испаднаа.
Па ако си имал среќа да налеташ на таков со болно колено, шо да ти праа?Одиш по улица, губиш контрола и паѓаш на земја, бараш помош зошто те боли коленото и не можеш да станеш, проаѓа човек и му викаш „еј, ме боли коленото, помогни ми“ а он ти вика „еј, а моето колено?“
Многу воопштено зборуваш, а ми се чини и без опит на живеење во таква црно-бела средина! Поживеј малку таму, ќе ти стане јасно зошто е банерот!Можеби затоа што на белецот ниту му недостасувало, ниту му недостасува влакно на косата, само поради тоа што има светла боја на кожата. Затоа не е расизам, туку е дебилизам банерот над ,,Етихад" вчера.
И никако не е исто со ЛЏБТ и феминизмот.
Не е реков дека е исто туку ги спомнав оти и тие се осеќаат секогаш навредени,да не знај чоек како да се понаша во нивно присуство.Можеби затоа што на белецот ниту му недостасувало, ниту му недостасува влакно на косата, само поради тоа што има светла боја на кожата. Затоа не е расизам, туку е дебилизам банерот над ,,Етихад" вчера.
И никако не е исто со ЛЏБТ и феминизмот.
Малце ти е дебилна споредбата, али ајде.Одиш по улица, губиш контрола и паѓаш на земја, бараш помош зошто те боли коленото и не можеш да станеш, проаѓа човек и му викаш „еј, ме боли коленото, помогни ми“ а он ти вика „еј, а моето колено?“
Море да те опитам јас нешто: нели за едно коло беше натписот? Еве се изиграа секакви натпревари, заостанати, недоиграни, цело коло .... натписот си стои!Со БЛМ иницијативава во никој случај целта не е да се каже дека само тие вредат, а сите останати не. Ама зошто некој би се информирал и би пробувал да разбере туѓа перспектива пред да донесе заклучок![]()