Трибиани
Ванда Вештерката
- Член од
- 21 јули 2018
- Мислења
- 3.753
- Поени од реакции
- 8.846
Ние(јас) не верувам(е) во случајот бидејќи како што напишав Ливерпул ми е поомилен тим и сакам да ја освојат титулата што значи јас сум во случајот објективен и гледам од страна како неутралец а не субјективно како фан на Сити или останатите ривалски клубови на Ливерпул.Сити лани у последните 5 кола доби 3 натпревари со 1-0, од кои едниот беше за два милиметри пресуден со goal-line, и еден со шут од шеснаестерец на Компани што нема да се повтори пак ни 100 пати да шутне у истата ситуација.
Да кажуваш дека лани Сити рутински тепал и дека се прошетал до титула, а ние сме се мачеле, ти е тешка небулоза. Разликата беше 1 бод. Буквално милиметар пресуди за титула.
Али океј, верувајте дека Сити е powerhouse а ние сме далеку послаби од нив, боље е така за психа и притисок.
Тоа што победиле последните три натпревари со по 1-0 не ја отсликуваше целосната моќ на Сити бидејќи претходно дробеле и ги завршувале напореварите рутински и на меѓусебниот дуел со Ливерпул покажаа кој е кој(во играта пред се)..додека Ливерпул постигна повеќе голови од нерегуларни позиции и направија повеќе пресврти дури неколку пати после 85-та минута каде резултатот беше во егал.
Вистинската моќ на Сити се виде кога после поразот од Њукасл наредија 14(Четиринаесет) победи со ред на крај..додека Ливерпул си ја имаше шансата со Вест Хем,Евертон и ривалот Јунајтед но не ги доби тие натпревари.
Мене не ми треба да ми ја спомниш бодовната разлика за ја обелодениш разликата помеѓу Ливерпул и Сити..потребно е само да ја видиш играта на двата тима каде Сити несомнено дроби и се доминантни..не дека Ливерпул не се силни ама не се на такво ниво...за нерешено како вчера против Тотенхем можи да се случи но нема да е вечно..со онаква игра ќе изгазат и ако се здрави Де Брујне,Стерлинг и Бернандо тогаш нема потреба за дискусија.