Premier League - Season 2017/2018

#МукиАут

• Вкупно гласачи
    113
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 април 2012
Мислења
32.966
Поени од реакции
67.747
Не го загледав мислењето. 7 бода во минус. Not bad.

E

Epsilon

Гостин
Мурињо во интервјуто рече дека не знае точно, ама најверојатно нема да може да рачуна на него за наредните два натпревари. Во секој случај не било толку лошо колку што изгледаше.

Фан базата на Јунајтед е најинтересна за провоцирање. Затоа и ако си приметил ги немам Арсенал ставено во уста подолго време, иако најмногу си се сакавме порано :D
Досегашното искуство покажа дека колку поголема глупост ќе им пишеш за да ги испровоцираш, толку подобро делува. Провокациите се за баш да ги испровоцираат нив, а не да ги насмеат другите :X3:
Podobro da go ignorirase Fake, ama otkolku vaka da se izdades samiot sebe.

Kaj taka ne mi beshe interesen, sea vekje.
:(

Cya, fellow.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Муабетот ми беше, Челси и да беше на нивото на лани, ќе беше 10 бода позади Сити. Мелат во натпреварите каде што играат нивна игра, а натпреварите каде не им оди дотолку, пак ги добиваат. И затоа ќе бидат шампиони.
И сето тоа со Делф како лев бек во поголем дел од сезоната. :D

E

Epsilon

Гостин
Муабетот ми беше, Челси и да беше на нивото на лани, ќе беше 10 бода позади Сити. Мелат во натпреварите каде што играат нивна игра, а натпреварите каде не им оди дотолку, пак ги добиваат. И затоа ќе бидат шампиони.
И сето тоа со Делф како лев бек во поголем дел од сезоната. :D
Kje dojdea do izraz kiksovite na Delph ako nemashe pred nego kvalitetni soigraci, trust me. Toa ne e nekoj master mind poteg da stavish igrach od sredina i toa prosecen igrac, da figurira kako bek.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Kje dojdea do izraz kiksovite na Delph ako nemashe pred nego kvalitetni soigraci, trust me. Toa ne e nekoj master mind poteg da stavish igrach od sredina i toa prosecen igrac, da figurira kako bek.
Знам, мајтап ми беше. Они во ПЛ многу малку се бранеа за време на утакмиците, иначе ќе видевме како ќе изгледаше тоа Делф постојано да ја брани таа страна.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Од дамна не сум постирал табела, па вака тамам пред нова година да се постира (утрешните мечеви нема секако да сменат ептен, а и секако тотенхем има утакмица помалку)
upload_2017-12-31_3-25-33.png

Најдобри стрелци:

1. Хари Кејн (Тотенхем) 18
2. Мохамед Салах (Ливерпул) 17
3. Рахим Стерлинг (Ман.Сити) 13

Најдобри асистенти:

1. Кевин Де Брујне (Ман.Сити) 9
2.
Лирој Сане (Ман.Сити) 8
Давид Силва (Ман.Сити) 8

И чисто ради реда дека е нова година частам гратис помалку битни статиски демек

Чисти чаршафи:

1.
Тибо Куртоа (Челзи) 11
Давид де Геа (Ман.Јунајтед) 11

Најмногу одбрани:

1. Лукаш Фабиански (Свонси) 83
2. Давид де Геа (Ман.Јунајтед) 73
3. Фрејзер Форстер (Саутемптон) 68

Шутеви:

1. Хари Кејн (Тотенхем) 116
2. Мохамед Салах (Ливерпул) 81
3. Ричарлисон (Ватфорд) 68[DOUBLEPOST=1514687835][/DOUBLEPOST]Ха, гледам страна уназад некој спомнал колку поени имале Јунајтед сега во споредба со лани...

Па реков ај да направам некоја споредба Мојс, Ван Гал и Мурињо како котирале во втората сезона од нивното менааџирање во Јунајтед:

Мојс за жал само една остана така да..еве го Мојс после 21 меч во ЕПЛ
37 поени (35 дадени гола 24 примени)

Ван Гал после 21 меч во ЕПЛ во втората сезона (после која што беше отпуштен)
37 поени (34 поени 21 примен гол)

Мурињо после 21 меч во ЕПЛ во втората сезона:
44 поени (43 дадени гола и 16 примени)

Така да објективно Мурињо е многу бољи во својата втора сезона од втората на ЛВГ и единствената на Мојс. Е сега разликата е што има пет пати поголем буџет од ЛВГ и Мојс, али АКО го споредуваме со ЛВГ и Мојс тогаш може да се вади на тоа дека сега за сега е бољи од нив и со тоа би можел да си заслужи трета сезона...е сега ако и во третата е лош...

Последно уредено:
Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Не ни можи да игра ЛШ а ла лига ни е практично освоена.. Не сфаќам зошто неможат до лето да почекат освен дотолку да му е лошо во Ливерпул и да е паднат во некоја тешка депресија

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Најгнасен клуб ми стануваат, мрш дабогда бан ви стават 100 години трансфер да не можете да направите. Кое е бе ова неспортско однесување?

Пред 2-3 недели се сликаа со оној играчот од Бразил, после тап ин на Гризман му прават пред да се договорат со Атлетико и сеа ова пак со Кутињо? Гнасен, погнасен, најгнасен, Барселонагнасен.[DOUBLEPOST=1514716691][/DOUBLEPOST]Фејк револуционери.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom