Секој навивач на Ливерпул што трезвено размислува го дели ова мислење, дека ние летово не се засиливме нешто посебно, всушност воопшто. Стави го само Мане како засилување, кој е навикнат на ПЛ и стварно е и повеќе од солиден играч (не е лидер), друго сфе се боранија трансфери. Проблем е што голем дел од навивачите на Ливерпул го знаат Клоп само по титула во Германија со Дортмунд и НЕМААТ претстава каков тип на трансфери правел, па со негово доаѓање убедуваа дека ќе дојдат Геце, Ројс, Хумелс, ГОН ЗА ЛО итн итн. Еве го, се губи, сеа глеам Сако ќе го давал на позајмица и штопери ни остануваат Ловрен, Матип и Клаван, лев бек нема да купува ваљда, е крпи со Милнер кој лани беше најдобар играч на Ливерпул, со најмногу голови и асистенции. Играч од средина, го касапиш да игра лев бек, пошто трчал (абе ајде). Голман, наместо да купи искусен, пак отиде на рандом анонимус, пошто е германец (можеби ќе излезе како добра куповина ама има време да се докаже), везњак, Вајналдум (солиден, ништо посебно) и Марко Грујич. Наместо да го избаци Мињоле, тој го донесе плус Манингер, да имаме двајца непостоечки и еден анонимус ама зошто е германец, да се надеваме дека е Ноер.Клоп е навистина харизматичен тренер и ми се чини дека може да мотивира и направи функционален тип и без изразит лидер, ама Ливерпул нема квалитетен ростер за да пука многу далеку како во ПЛ, така и во ЛШ кај големите играчи.
нема мрдање re-sale value бара батето, дали со него ќе освои титула к.р го боли. Ја се кладам алцхајмер во почетна фаза има
25 милиони фунти за Еванс, окВо статијана не знам сеа дали е точно ама сепак Телеграф е, според Венгер Фонте немал value зошто имал 32 години и чини ~8 милиони, Еванс на 20+ милиони фунти и 28-9 год колку и да ги има, има value
![]()
Глеј и Фергусон замараше со ова value/re-sale value кај играчи, и нас не нервираше на моменти ама кога освојуваш трофеи испаѓа кучињата лаат, караванот врви. Венгер ако заврши сезона без трофеј пак поарно сам да си се повлече.нема мрдање re-sale value бара батето, дали со него ќе освои титула к.р го боли. Ја се кладам алцхајмер во почетна фаза има
никад не би те купилВенгер изгледа на крај мене ќе ме купи.
Нема теорија да се повлече се кладам дека ако фати топ4 нов договор ќе му лупнат. Единствен спас е жестоки протести - неодење на утакмици иначе и бомби ко на Грујота да му извадат џабе. Последна изјава вика навивачите биле заведени од новинарите затоа протестирале.... Во кој филм си живее алал да му е она типичен thug life не е.ава жива силаГлеј и Фергусон замараше со ова value/re-sale value кај играчи, и нас не нервираше на моменти ама кога освојуваш трофеи испаѓа кучињата лаат, караванот врви. Венгер ако заврши сезона без трофеј пак поарно сам да си се повлече.
Во ред е Пеја, фудбалот е толку едноставна игра, што за еден трансфер период може да ги опоравиш глупостите што некој друг пред тебе ги прави години наназад. Ливерпул 6-7 години наназад прави просечни трансфери сега е доволно со магичното стапче само чук-чук и ајде веднаш Ливерпул ќе ги потпише Бонучи, Видал, ГОН ЗА ЛО и Ноер.Секој навивач на Ливерпул што трезвено размислува го дели ова мислење, дека ние летово не се засиливме нешто посебно, всушност воопшто. Стави го само Мане како засилување, кој е навикнат на ПЛ и стварно е и повеќе од солиден играч (не е лидер), друго сфе се боранија трансфери. Проблем е што голем дел од навивачите на Ливерпул го знаат Клоп само по титула во Германија со Дортмунд и НЕМААТ претстава каков тип на трансфери правел, па со негово доаѓање убедуваа дека ќе дојдат Геце, Ројс, Хумелс, ГОН ЗА ЛО итн итн. Еве го, се губи, сеа глеам Сако ќе го давал на позајмица и штопери ни остануваат Ловрен, Матип и Клаван, лев бек нема да купува ваљда, е крпи со Милнер кој лани беше најдобар играч на Ливерпул, со најмногу голови и асистенции. Играч од средина, го касапиш да игра лев бек, пошто трчал (абе ајде). Голман, наместо да купи искусен, пак отиде на рандом анонимус, пошто е германец (можеби ќе излезе како добра куповина ама има време да се докаже), везњак, Вајналдум (солиден, ништо посебно) и Марко Грујич. Наместо да го избаци Мињоле, тој го донесе плус Манингер, да имаме двајца непостоечки и еден анонимус ама зошто е германец, да се надеваме дека е Ноер.
И после ќе ме праша Монданико „со кој образ го прозивате Клоп?“, абе ајде.
Ливерпул никад нема да ги потпише тие играчи. Тоа прави муабет со навивачи на Ливерпул кои мислеа дека со Клоп ќе доаѓаат само веќе оформени играчи, ќе правиме сензационални трансфери и ќе освоиме лига уште у ноември. Нит сум верувал, нит сум мислел дека ќе дојде квалитет, пред се затоа што знам како работеше Клоп во Дортмунд. Додади на тоа што Ливерпул историски си докажува дека за да заштеди 15м фунти, ќе лупне 35 на небитен играч, кој ќе го продаде за пола сезона.Во ред е Пеја, фудбалот е толку едноставна игра, што за еден трансфер период може да ги опоравиш глупостите што некој друг пред тебе ги прави години наназад. Ливерпул 6-7 години наназад прави просечни трансфери сега е доволно со магичното стапче само чук-чук и ајде веднаш Ливерпул ќе ги потпише Бонучи, Видал, ГОН ЗА ЛО и Ноер.
Дај бе смири се. Секој ден се поголеми глупости тресеш.Ферги замина како легенда, Венгер тешко
ок е земи си го домаДај бе смири се. Секој ден се поголеми глупости тресеш.
Каква титула, јас мислам ни во топ4 нема да заврши сезонава. Јунајтед, Сити и Челзи 100% ќе завршат пред нив а веројатно и некој од Ливерпул или ТотенхемЛани кога не собра ПЛ титула, оваа сезона може само да ја сонува.