Скроз промашена позиција, задњи везни го игра, Хендерсон не знаеше кај се наоѓа, не знае дали да креира акции, дали да руши акции, дали одбрана да покрива, дали напред да дели пасови. Нит тој сам, нит Клоп ваљда знаеше кои му беа задолженијата. Хендерсон игра солидно, да не кажам најдобро (за негови просечни квалитети) кога има играч позади него да ги чисти говната, некој како Џан (од нашите играчи) или Ален, кој го продадовме. Вака, кога е последен играч од средина, не знае каде се наоѓа, буквално. Оваа партија му беше најлоша во дрес на Ливерпул, три паса не погоди.[DOUBLEPOST=1471832758][/DOUBLEPOST]Како беше со тие знаците, поголемо, помало, за светото тројство англиски таленти, Вилшер, хендерсон и Клеверли?
Син, целиот муабет почнува од тоа што Кутињо и неговите квалитети се 90% отпишани и иссмевани од навивачи на Интер, дека е грабеж, дека е бос играч, не го бива, нема квалитет. Секоја негова лоша утакмица, се убацуваат Марио и Стефан и ми го дудлаат курот со тоа, со што додаваат дека играчот со слични карактеристики кој игра во моментот за Интер (стави си кој сакаш од Хернандес и Ковачич до Банега, последниот трансфер) е подобар. Затоа правам споредба, за да докажам дека Кутињо не е пљачка од ваша страна, за 8 милиони евра. Исто како и ти кога ќе паднеш кладилница ради Ливерпул, се убацуваш со латиница досетки „heeeeee ne vredi ni 500 evra". Последен пат беше финалето ЛЕ, кога не постоеше цел тим, ти за Кутињо се фати. Еве сега, изгуби Ливерпул од непостоечките Барнли, пак Кутињо. Од друга страна, те немаше да коментираш за игрите на Кутињо против Јунајтед, Валенсија и Дортмунд.Pa cekaj, ti do koe deredze dojde da go sporeduvas so igraci na Inter, sto postignuvas so toa i sto potvrduvas, eve da receme deka e podobar od Perisic ili Ljaic ili Jovetic .... i ? Ova deka sum navivac na inter, eve ti dojde nekoj od kievo i ti rece abe za kur ne go biva koutinjo, ti ke mu repliciras, ama podobar e od pelisieeer hehe.
Тоа беше планот на Роџерс, ама замислата беше Мамаду да биде лидер во одбрана пошто дојде во Ливерпус со репутација како најмлад капитен на ПСЖ, Хендо во средина како замена за стиви Џи и Стариџ во нападот.Liverpul momentalno NEMA lider u ekipa, osven ako ne praime muabet za ekipa koja se zadovoluva so plasman u LE, a liverpul takva ne e, iako rezultatski ako se vidi timot u zadnji 2 dekadi, nalikuvaat na takov tim. Imaat pari, imaat ime, imaat trener za kogo mnogumina ke igraat, i go imaat Koutinjo ko navoden lider na ekipava i nositel na igra, henderson u sredina, lovren u odbrana i minjole na golot, ovie poslednive dvajca ni u vardar ne bi gi zemal od sto se losi i invalidizirani.
ова делува како вработените во другите клубови да се на slave labour."What matters to me is when you have a club with 600 employees you have the money to pay them at the end of the month."
![]()
Можеби се, давај ваму вашите списоци од месниот комитет да видиме кој се вработувал и какоова делува како вработените во другите клубови да се на slave labour.
Нема назад више, толкава контрола на клуб немал ни Фергусон. Има изгубено допир со реалноста си живее во негов свет од пред 15 години и забораил кој треба да се приоритети на клубот. Ова никогаш нр сум го слушнал од никој и не верувам дека ќе го каже друг. Менаџер на прв тим е загрижен дали тој што коси трева ќе земел плата. Господ нека ни е напомош тек сеа гледам колку само сум бил во право последниве 3 години и не ми е мило ама да имаше повеќе како мене милијарда посто сум сигурен дека клубот ќе беше во многу подобра ситуацијаова делува како вработените во другите клубови да се на slave labour.
Руни не бил лидер?Тоа беше планот на Роџерс, ама замислата беше Мамаду да биде лидер во одбрана пошто дојде во Ливерпус со репутација како најмлад капитен на ПСЖ, Хендо во средина како замена за стиви Џи и Стариџ во нападот.
Кутињо никогаш не го есапеле за лидер на тим, туку беше земен што се вели играч за ротација ...Со неговите игри си заслужи навивачите од Ливерпул да го величаат и прават лидер, ама човекот не е роден за такво нешто.
Сличен карактер како него е и Руни кој го форсираа за капитен и на Англија и на Манчестер, ама се гледа дека не го бива типот за лидер.
Кога сме кај лидери кај Ливерпул Хендерсон има квалитети на лидер, ама нема пак фудбалски квалитети за да наметне авторитет, слично како и Мамаду Сахо.
Лукас би бил идеален за таа работа, ама тој е ровит со повреди и единствен кој мене ми фаќа око за некаков лидер е Емре Џан ако би изиграл добра сезона и би кренал самодоверба.
Клоп е навистина харизматичен тренер и ми се чини дека може да мотивира и направи функционален тип и без изразит лидер, ама Ливерпул нема квалитетен ростер за да пука многу далеку како во ПЛ, така и во ЛШ кај големите играчи.
Квалитетот на Кутињо е најмал проблем кај Ливерпул, напротив тој супер би се снашол во екипата со добар везњак од тип на Погба или пак шпиц како Суарез
Ливерпул во последнава декада-две е во оној втор ешалон на клубови кој можат да блеснат повремено, ама немаат политика за одржливост на врв како топ пет клубови Јуве, Барса, Реал, Баерн и Манчестер Јунатед.
Секако дека Руни е лидер, имаш цел есеј за тоа.Тоа беше планот на Роџерс, ама замислата беше Мамаду да биде лидер во одбрана пошто дојде во Ливерпус со репутација како најмлад капитен на ПСЖ, Хендо во средина како замена за стиви Џи и Стариџ во нападот.
Кутињо никогаш не го есапеле за лидер на тим, туку беше земен што се вели играч за ротација ...Со неговите игри си заслужи навивачите од Ливерпул да го величаат и прават лидер, ама човекот не е роден за такво нешто.
Сличен карактер како него е и Руни кој го форсираа за капитен и на Англија и на Манчестер, ама се гледа дека не го бива типот за лидер.
Кога сме кај лидери кај Ливерпул Хендерсон има квалитети на лидер, ама нема пак фудбалски квалитети за да наметне авторитет, слично како и Мамаду Сахо.
Лукас би бил идеален за таа работа, ама тој е ровит со повреди и единствен кој мене ми фаќа око за некаков лидер е Емре Џан ако би изиграл добра сезона и би кренал самодоверба.
Клоп е навистина харизматичен тренер и ми се чини дека може да мотивира и направи функционален тип и без изразит лидер, ама Ливерпул нема квалитетен ростер за да пука многу далеку како во ПЛ, така и во ЛШ кај големите играчи.
Квалитетот на Кутињо е најмал проблем кај Ливерпул, напротив тој супер би се снашол во екипата со добар везњак од тип на Погба или пак шпиц како Суарез
Ливерпул во последнава декада-две е во оној втор ешалон на клубови кој можат да блеснат повремено, ама немаат политика за одржливост на врв како топ пет клубови Јуве, Барса, Реал, Баерн и Манчестер Јунатед.
Mnogu me potseka na LVG poslednite meseci so izjavite.Нема назад више, толкава контрола на клуб немал ни Фергусон. Има изгубено допир со реалноста си живее во негов свет од пред 15 години и забораил кој треба да се приоритети на клубот. Ова никогаш нр сум го слушнал од никој и не верувам дека ќе го каже друг. Менаџер на прв тим е загрижен дали тој што коси трева ќе земел плата. Господ нека ни е напомош тек сеа гледам колку само сум бил во право последниве 3 години и не ми е мило ама да имаше повеќе како мене милијарда посто сум сигурен дека клубот ќе беше во многу подобра ситуација