Апослутно.
Мерцезакер не е способен празен тањир да носи а не па у мал прст да го носи Мустафи.
Габриел ни со мене не е сличен квалитет а камоли со Шкодранот.
Боље штопер Арсенал не може да најде и да сака, за 25 милиони евра.
25 за Шкодран >>>> 60 за Кубали.
Понекогаш говнарски настапуваш, со меко В. Ама па ти си нашето omileno druzence na podforumov, морам да сум нежен. А не заслужуваш.
Точно знаев дека ти ќе ме цитираш и точно знаев што ќе напишеш. Убеден сум дека го немаш гледано Мустафи повеќе од пет пати. И дека мислењето ти се базира врз она што го пласираат медиумите, а ти/ние честопати лесно загризуваме.
На европсково постигна гол, изигра една добра партија, медиумите веднаш почнаа да го поврзуваат со големи екипи (интерес за него постоеше само од Арсенал), но без разлика, тие редеа уште милион тимови од ПЛ и Сериа А. За хајпот да биде уште поголем придонесоа и фановите на Арсенал, од очај (јас се имам радувано на трансферот на Бенајун на пример и знам како е). Бидејќи ништо не пазарија летово, сега би го примиле со две раце и Калид Буларуж, а не Шкодран Мустафи.
,,Млад, игра во Валенсија и германска репрезентација, релативно евтин и секојдневно го читам по медиуми. Мора да е добар. "
Сакав да остане на ова, но ми текна дека ќе следува прашањето ,,добро, а кој кур/јајца/муда/вметни безобразлук по твој избор ти си го гледал па Мустафи повеќе од мене? "
Мустафи го знам од Сампдорија. Од локал патриотски причини (сАкако) ја следев неговата игра таму. Беше океј играч, просечен. Ништо посебно. Го гледав и во Валенсија (повеќе поради кладионичарски причини). Првата сезона му беше солидна, покрај таков Отаменди изгледаше сосема пристојно. Втората сезона, во десеттопласираната екипа во шпанска лига, се врати на старо.
Ако собереме и одземеме се, Мустафи е просечен играч. Не верувам дека на Арсенал му недостига таков профил. Тие имаат потреба од стопер ала Бејли, Кулибали, Зума. Цврсти, агресивни, добри во воздух, прилично брзи и добри со топка.
Мустафи е друга приказна. Коста, Ибра, Лукаку и ним сличните, верувам дека добро би се забавувале кога би играле против Арсенал.
Батали ги досетките, здрав Мертесакер е Џон Тери за сограѓанинов. Германецов е бавен и неагилен, но е сериозно интелигентен дефанзивец. Не е случајност тоа што толку истрае во репрезентација и во Арсенал.
Ова последново, милионските суми повеќе од милионските суми ми е малку смешно и ќе го прескокнам.