Преговори за либерализација на визниот режим кон Македонија - Фратини / Груевски

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување

Што очекувате од посетата на Фратини?

• Да наздрави со шампањско и да ја пофали владата за постигнатото и да ја охрабри така да продолжи и п

Гласови: 12 41,4%
  • Да соопшти датум за почнување на преговорите за укинување но не и датум безвизен режим

Гласови: 4 13,8%
  • Веднаш да ги почне преговорите ама да не прецизира датум за безвизно патување

Гласови: 2 6,9%
  • Веднаш да ги почне преговорите и да изрази надеж дека Македонците побрзо ќе се ослободат од визите о

Гласови: 11 37,9%

• Вкупно гласачи
    29
ne mora da imas zavrseno obrazovanie za da mozes da razlikuvas nekoi raboti i da ZNAES DA 4itas posto toa go u4at vo prvo oddelenie. barem mene taka me u4ea.
Druga rabota jas rekov deka ke ne primat so SRBIJAA a NE KAkO sto dosega se nadevavme vo ist paket so Hrvtska.

ne mora da imas zavrseno obrazovanie za da mozes da razlikuvas nekoi raboti i da ZNAES DA 4itas posto toa go u4at vo prvo oddelenie. barem mene taka me u4ea.
Druga rabota jas rekov deka ke ne primat so SRBIJAA a NE KAkO sto dosega se nadevavme vo ist paket so Hrvtska.

I daj molim te kazi mi kako te ucea tebe u prvo oddelenie da pisuvas

ucat ili u4at ..bas me zivo interesira oooooo ti obrazovan coveku ..vizioneru :pos2:

Процедурално:
theprince, пишувај на кирилица и без замена на букви со бројки.
Поубаво изгледа и поразбирливо е.

Шефе, една работа заборави. Ако секоја земја е ЗАДОЛЖЕНА (како што напиша ти) да го потпише шенгенскиот договор, па што прави тогаш Обединетото Кралство, зошто не е земја потписник на шенгенскиот договор, туку само соработник во делот на полиската и правната соработка помеѓу унијата и Кралството заедно со Ирска? :)
Zatoa sto treba da se ima predvid sto za kogo i od koga vazi.
Oni se potpisnicki no nemaat implementirano bidejki se ostrovska zemja i na osnova toa vrsat seuste kontroli. Inaku sorabotuvaat policiski.

Zatoa sto treba da se ima predvid sto za kogo i od koga vazi.
Oni se potpisnicki no nemaat implementirano bidejki se ostrovska zemja i na osnova toa vrsat seuste kontroli. Inaku sorabotuvaat policiski.

Па со оглед на изолацијата и со Змискиот остров што го имаме во Преспа,и ние сме практично бетер и од "островска земја".:)

Многу произволно ги кажуваш работите. Фактите се други.

Оп грешка. Ирска и Велика Британија не се потписнички на шенгенскиот договор. Извор каде добро е објаснато тука. Соработката се сведува на криминални екстрадиции и толку. Не сакат повеќе да чујат за отварање граници.

no nemaat implementirano bidejki se ostrovska zemja i na osnova toa vrsat seuste kontroli. Inaku sorabotuvaat policiski.

Што има врска што е островска земја? И Норвешка е полуостровска земја која не е член на ЕУ но е потписник на шенгенскиот договор. Баш дека е островска земја е многу полесно да ги отвори границите и да спроведе контрола отколку по копно. :)

Да не си вработен во МНР за тој прашалникот европски? Свршивме работа тогаш...

Slusaj, dzabe ke filozofirame okolu starite clenki...kolku i shto potpishale, na osnova koj dogovor sorabotuvaat, kako bile pravilata i zakonite pred x-godini, koga sto stapuva vo sila, geografii na zemjite itn.
Toa sto e od interes za MK e da trgne vizen rezim, a ne da se pravi na Britanec.
Sega vazhi slednovo za nas:

Sekoja nova clenka na EU e ZADOLZENA da go potpise toj dogovor...

Makedonija mnogu godini pred prakticno da profunkcionira "Shengen", ke ima bezvizen rezim.

За некој ден ни доаѓа Франко Фратини заменик директор на европската комисија, истиот кој изјави дека Србите од 2009 ќе патуваат без визи.
Тој доаѓа во Македонија да сече лента при отварањето на визниот центар.
Кажете го вашето мислење што очекувате од неговата посета, да видиме дали сте визионери.........
Франко Фратини во последната своја изјава ја намести топката на бела точка со тоа што кажа дека србите исполниле технички критериуми со воведување на биометриски пасоши од март 2008.

Дали некој од владата ќе има муда да му шутира пенал, или ќе ја пратат Коневска Трајковска Габриела да му се извинува доколку некој новинар се обиде да го праша нешто за што е тој надлежен.

Турив и анкета да видиме оптимизам .............

Како што зборевме дојде Фратинии и ја потикна Македонија да подолжи со истото темпо со кое работела до сега. Шампањско дали пинал незнам.

Премиерот Груевски изрази надеж дека укинувањето на визите ќе настапи во почетокот на идната година (не до крајот на оваа туку во почетокот на идната).

http://www.a1.com.mk/vest.aspx?VestID=89903

Дефинитивно се знае дека од нова 2009 само Србите ќе патуваат без визи во Европа.

На здравје!

НЕ САКАМ ДА ВЕРУВАМ ДЕКА ПОСТОИ ТОЛКАВА ГРУПА НЕ ПРЕДАВНИЦИ НА МАКЕДОНИЈА ОЛИЦЕТВОРЕНА ВО НАШИТЕ ПОЛИТИЧАРИ ЗА НАМЕРНО И КОЛЕКТИВНО ДА НЕ ГО ПОТПИШУВААТ ШЕНГЕНСКИОТ ДОГОВОР

А што мислеше ти ЕУ сака да има дупака на Балаканот
Зошто Мислеш дека Бугарија и Романија влегоа дали имат исполнето барем еден услов во Бугарија на пример сеуште нема судски реформи

Како што зборевме дојде Фратинии и ја потикна Македонија да подолжи со истото темпо со кое работела до сега. Шампањско дали пинал незнам.

Премиерот Груевски изрази надеж дека укинувањето на визите ќе настапи во почетокот на идната година (не до крајот на оваа туку во почетокот на идната).

http://www.a1.com.mk/vest.aspx?VestID=89903

Дефинитивно се знае дека од нова 2009 само Србите ќе патуваат без визи во Европа.

На здравје!
На вестите на А1 сеа гледав дека Франтини изјави дека доколку Македонија продолжи со ваков ритам како до сега визниот режим ќе биде укинат до 2009(значи до крајот на оваа година)
:)

На вестите на А1 сеа гледав дека Франтини изјави дека доколку Македонија продолжи со ваков ритам како до сега визниот режим ќе биде укинат до 2009(значи до крајот на оваа година)
:)

Не е точно! Цитирај ја изјавата на Фратини, па јас ќе ја цитирам неговата изјава дадена за Србија.

п.с. Гледам некои гласале откако Фратини дојде, воглавном никој не погоди, Фратини ги отвори преговорите без да прогнозира датум кога ќе завршат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom