Преговори за либерализација на визниот режим кон Македонија - Фратини / Груевски

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување

Што очекувате од посетата на Фратини?

• Да наздрави со шампањско и да ја пофали владата за постигнатото и да ја охрабри така да продолжи и п

Гласови: 12 41,4%
  • Да соопшти датум за почнување на преговорите за укинување но не и датум безвизен режим

Гласови: 4 13,8%
  • Веднаш да ги почне преговорите ама да не прецизира датум за безвизно патување

Гласови: 2 6,9%
  • Веднаш да ги почне преговорите и да изрази надеж дека Македонците побрзо ќе се ослободат од визите о

Гласови: 11 37,9%

• Вкупно гласачи
    29
што ти реков дека во пакет на сите ќе ни ги укинуваат визите.

И јас тоа го велев уште кога во Србија ги бомбардираа.

abe so vi e na vas uste ne vi e jasno zasto nie nemame bezvizen rezim znaete li deka koga ke ni dadat edno 200000 Albanci ke go fatat plejnot za u eu

Сакаш да речеш барем 80% од овие што живеат во Македонија?

селтик ако не си знаел, дури и со визниот режим сите албанци кои имале намера, веќе го имат фатено одамна плејнот за западна европа, доволно е само да ти се извади листа на имиња со патниците за западноевропските држави од Македонија и спореди го таму соодносот по етникуми во однонос на соодносот на етникуми во државава.
Со други зборови се гледа дека не си летал со вион накај некоја западноевропска држава.

Со автомобил не може ни да го осознае процентот.

Ke dobieme ukinuvanje na vizite zaedno so Srbija i so ne znam moze Albanija makar so kolku gi ima ispolneto uslovite za toa ne znam, A nie do sega trebase da dobieme posto i pasosi smenavme i li4ni karti .....
A tie sto sakaat da patuvaat moze i sega samo malku ke se poma4at

А си се запрашал ли зошто да се помачат кога може ич да не се мачат,па не сме мачори,ебаго.!

да и истиот тој што му праќа пари истиот тој му праќа гаранција за виза која му ја признаваат амбасадите на сите држави кои се токму тие за кои ни требаат визи поради Шенген. Занчи тие од шенеген има даваат многу повеќе визи на албанците само поради тоа што имаат повеќе луше кои можат да пратата гарантни писма, да беа албанците проблем немаше воопшто туку така да им даваат визи за гарантни писма.
Така да не бери гајле не се албанците проблемот, и јас така мислев пред година две, ама некои работи ми се подразјаснија, откако почнав малку повеќе да патувам.
Инаку ако со тоа албанците индицираш на криминалците, тогаш ќе парафразирам една изјава од еден вработен во администрацијата во ЕУ што се занимвава со шенгенскиот визен систем кој рече дека визите кои сега мора да се вадат од македонија не ја вржат својата работа во тоа да ги сопрат криминалците да влезат во ЕУ, едноставно поради фактот дека сите тие што не треба по тој основа да добијат виза имаат веќе пасош од ЕУ некоја земја.

Токму тоа ме натера да помислам дека проблемот лежи кај нашата влада која е корумпирана од олигарсите за ваков ригорозен третман кон сопствените граѓани,што пак им требаат за да имаат ефтина работна рака,а се разбира и народна маса за гласање.

abc go smetaam covek bez svoe jas iako toj ovde ima postirano mnogu postovi mnogu malku e skan i cenet od forumgiite

АБЦ не сака да биде сакан од форумџиите,не е толку многу по "сакањето".:)

ti kazuvam inace i jas so nego se soglasuvam samo gledam deka mnogu gleda vesti i postira tuka a ne znae samostojno da deluva

Информациите се вистинско богатство,впрочем така и се вика овој подфорум Политика и вести.:)

Ви реков ја дека ги заврши Србија „преговорите„уште пред да почнат..
Хахахахахах, преговори!!!
Мамата ваша европска оросписка!!!!
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=02DA59B3CDB3B7438983AEE183655A95

Па тоа се знаеше,ама не се знаеше дека сега "контра на картата" од апелите на одредени Српски политичари,ЕУ намерно ќе им ги укине визите на Србите,со што се покажа практично чии заложници биле Србите како народ.Тоа истото важи и за Македонците,па читај малку меѓу редови бе Бубе,ебаго.:(

slusaj dva pati bev vo sad na svadba kaj moi bracedi se vrativ vo rokot daden na vizata pobarav da odam i tret pat me odbija isti knigi imav trite pati za vo eu nemam problem so vizniot rezim osven so skadinavskite zemji ma i tamu sum bil poveke pati a ednas i kako begalec vo 90 91 g vizite ne ni gi davaat oti od ova siptaranava cela evropa e natrupana samo drogi svercovat sega pocna i so terorizam da se zanimavat taka da eu se plasi od nasive teroristi da ne stignat kaj niv

A си се запрашал ли зошто те одбиле третиот пат за патување во САД кога си ги исполнувал сите услови,или дали некогаш си помислил зошто неможат да патуваат луѓе кој немаат никакви роднини во САД или ЕУ.Дали тие се луѓе со хендикеп или се трета категорија(зошто ние сме втора покрај оние со дипломатски пасош).

Najnova informacija Srbija nema da potpisuva nikakov dogovor So Evropa, Premierot Kostunica toa go odbil, pri4inata zaradi koja toa go napravil bila da ne gi zaladuva odnostite so Rusija. ne znam dali toa bi mu bilo pameten ili totalno idiotski poteg.????

Najnova informacija Srbija nema da potpisuva nikakov dogovor So Evropa, Premierot Kostunica toa go odbil, pri4inata zaradi koja toa go napravil bila da ne gi zaladuva odnostite so Rusija. ne znam dali toa bi mu bilo pameten ili totalno idiotski poteg.????
Greski si, toa go pravi zosto EU nema pravo da stavaa policajci na Kosovo.

Vesnik "Vreme" izjava od Velibor ILIC pro4itaj, jas denes go 4itav zatoa a kako i edna od pri4inite se naveduva deka Eu nema pravo da stava policajci vo kosovo

Vesnik "Vreme" izjava od Velibor ILIC pro4itaj, jas denes go 4itav zatoa a kako i edna od pri4inite se naveduva deka Eu nema pravo da stava policajci vo kosovo

Во меѓувреме Еврокомесарот Оли Рен(Пинокио) изјави дека потпишувањето или одбивањето на договорот воопшто нема да влијае врз преговорите за укинување на визниот режим за да им се спротистави на одредени политички сили кој не ја сакаат либерализацијата,слично како во Македонија,ЕУ ќе им ги укине визите на Српските граѓани.

Najvazno e nas da ni gi ukinat vizite i tos sto e mozno POBRZO a dali i gi ukinale na Srbija Albanija ili Hrvtska ama voospto ne me interesira, A ke me interesira ako i im gi ukinat pobrzo od nas

Najvazno e nas da ni gi ukinat vizite i tos sto e mozno POBRZO a dali i gi ukinale na Srbija Albanija ili Hrvtska ama voospto ne me interesira, A ke me interesira ako i im gi ukinat pobrzo od nas

Па со оглед дека на Србите ќе им ги укинат визите "за инает" на некои Српски политичари кој досега барале од ЕУ да го држи народот во изолација(според Рен),и кој сега не се толку "кооперативни" колку што се очекуваше,Македонците ќе мораат да почекаат,затоа што нашите политичари се премногу "кооперативни" со ЕУ,која пак за возврат им ги исполнува и оние барања на Македонските политичари кој го држат Македонскиот народ во ГЕТО.:(

аман само не ги викај ГЕТО стварно е навредливо и поголемиот дел од нив не се ни свесни за игрите на Еу. А Еве може и да видиме дека во ист пакет ке одат Србија и Мкд. Тоа беше најавено уште од дамна само што јас не обрнав многу вниманије сметајќи дека МКД ке оди во пакет со Хрвтска меѓутоа не е така за жал. Меѓутоа и нас ке ни ги укинат тоа Е ВАЖНО

ABC so vikas ja razresivme dilemata DA ili ne za ukinuvanjeto na vizite???

Темата ќе заврши кога ќе заврши , а материјал за дискусисија тек ќе ни донесе Фратини за некој ден. Темава има да цвета како булка.

Поздрав до АБВ:

[media]http://youtube.com/watch?v=KtF_ix5umcw[/media]

аман само не ги викај ГЕТО стварно е навредливо и поголемиот дел од нив не се ни свесни за игрите на Еу. А Еве може и да видиме дека во ист пакет ке одат Србија и Мкд. Тоа беше најавено уште од дамна само што јас не обрнав многу вниманије сметајќи дека МКД ке оди во пакет со Хрвтска меѓутоа не е така за жал. Меѓутоа и нас ке ни ги укинат тоа Е ВАЖНО

vic na godinata :pos2: :pos2: :pos2:

Vo ist paket hahahahahahhaha

Ti decko imas temperatura zimi sve :pos2:

So sto imame nie da se cenkame ? So sto ?

auuu pa ti sigurno si nekoj neobrazovan forumdzija koj zivee vo paralelen svet i ne gleda sto se slu4uva c cc alo bre jas moze imam temperatura ama ke projde za nekoj den ama tebe ti trebaat godini so obrazovanie za da gi sogledas rabotite.

Abe nesreco edna dosta so toa obrazovanie ... so si zapnal si zavrsil nekoja vecerna skola i golem kur . I nie osmoodelencite imame pravo da kazeme sto mislime na forum ti da si obrazuvan neam da me navreduvas zaradi moeto niskoobrazovanie.

No da se vratime na temata i vikas u ist paket a i vizi ke ni simnat i dedo mraz ke seta po kameni most i ke frla miljoni dolari u vardar..ajde doiskazi si go tripot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom